Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
P16 (Födda 02)
Välkomna till Lunds BK P02
P02 år 2017
 • 3:a Skånecupen 
 • 2:a Kvidingbyggecup
 • 1:a Sportlovscupen 
 • 5:a Kristianstad arena cup (delad, 52 deltagande lag)
 • 2:a vintercupen
 • 1:a Sydvästra A 
 • 1:a Skåne B 
 • 2:a Falconara cup Italien
 • 5a: Eskilscupen (delad av 66 deltagande lag) 
 • 2:a Skåne A
 • 2:a SBK Cupen
 • 1:a Olympic cup
 • 3:a Klippans Luciacup
P02 år 2018:
 • 2:a Skånecupen 
 • 1:a KVB Cup
 • 1:a Kristianstad arena cup 
 • 2:a Harlösa Cup 
 • 1:a Vintercupen
 • 1:a Skåne A (vår)
 • 2:a västra (vår)
 • 1/8-dels Dana Cup
 • 3:a Eskilscupen
Förlust mot Råå IF
2018-10-14 20:22
En borta förlust mot Råå IF med 2-1 

Sammanfattning
Vi hade haft en tuff match dagen innan mot Bjärreds IF, så det var många trötta spelare och förutsättningarna var inte optimala. Killarna taggade till ordentligt innan match och vi var i Helsingborg för att försöka ta med oss tre poäng hem, samtidigt som vi ville bjuda på ett fint spel. 

Domaren blåser igång matchen och det dröjde inte mer än 30 sekunder innan en Råå IF spelare synade ett solklart gult. Vi märkte tidigt att detta var matchbilden vi skulle få förvänta oss.
Redan innan matchen hade hunnit börja hade hemma laget förvaltat en hörna på bästa sätt och tagit en tidig ledning.
Det var vi som inleder matchen starkast trotts 1-0 och det var vi som fick styr matchen.
Hemmalaget var väldigt stressade i sina uppspel och hade nog inte ett enda uppspel som var under 30m under hela matchens 90 minuter. Det skickas långbollar från deras backlinje konstant där deras fysiska spelare skulle vara med och vinna andra bollarna för att därifrån etablera sina anfall. 
Killarna läste av detta rätt snabbt och var med på noterna. Vi flyttade in lite extra killar i mitten för att skapa ett övertag under dessa sekvenser. Detta gav utdelning och vi kom fram i en del halvchanser. 
Till slut lyckas vi med kvitteringen och 1-1 var ett faktum. 
Under sista minuten av första halvlek fick motståndarna en helt feldömd hörna som borde varit en  LBK inspark. Självfallet förvaltade hemma laget även den hörnan på bästa sättet och klackar in den snyggt i mål. 2 hörnor 2 mål beskriver motståndarlagets första  halvlek till punkt och pricka. 
Våra killar gick ut i paus mycket besvikna och frustrerade över att vi inte förvaltat våra halvchanser bättre samtidigt som vi varit väldigt slarviga under hörnorna. 

Under pausen styrde vi upp hur vi skulle lösa motståndarnas hörnor lite bättre och tog även upp att vi ska ha tålamod och vara positiva för chanserna kommer att komma. 

Andra halvlek började och första 15 minuter gjorde Råå IF det mycket bra. De tvingar oss till långa klumpiga uppspel, och inget av lagen lyckas etablera något anfall av kvalité. Matchen börjar likna en tennis match istället... Vilket gynnade motståndarna. 
Våra killar tog till slut tag i det efter ett par minuter och började återigen kontrollerar bollinnehavet säkert. Deras tränare visar upp mycket dåligt uppförande och blir uppvisad till läktaren. Samtidigt synar en annan Råå IF spelare sitt andra gula för matchen och fick tacka för sig.
Med 15 minuter kvar på klockan radade vi upp chanser efter chanser. Men var inte deras målvakt i vägen så var det stolpen eller ribban.... Marginalerna var inte riktigt där.
I matchens slutskede skjuter motståndarna iväg bollen långt utanför plan, och deras tränare vägra skicka in en ny boll?? 
Den andra utvisade tränare stormar planen under tiden vi spelar, för att hans spelare har kramp trotts att de själva väljer att anfalla och inte spela ut bollen?? 
Mycket märkliga situationer från deras ledarstab tyvärr... 

En orättvis förlust då motståndarna hade 5 hörnor under matchen och förvaltade två av de. Det kan summera deras chanser under 90 minuter. Under andra halvlek var de över på vår planhalva en handfull gånger. Men när de väl fick sin ledning och valde att ställa sitt lag i straffområdet blev det väldigt svårt för oss då vi inte riktigt kunde mäta oss med motståndarna i luftrummet. Det beror delvis på att de var 2 -3 år äldre än oss. De gör egentligen vad som krävs för en seger idag och det är bara att gratulera till vinsten. 

Även tack till domaren som gör en väldigt bra match.  
Match mot DM-vinnarna
2018-10-13 22:11
Förlust i dagens match, hemma mot Bjärreds IF med 2-3

Sammanfattning
Det väntade en mycket tuff match  i Herrjunior serien lördag förmiddag. Bjärred som precis titulerat sig som DM-segrare i U19 klassen och även är obesegrade i serien.  

Domaren drog igång matchen. Och till vår förvåning var det vi som spelade den bättre fotbollen. 
Bortalaget tappade boll konstant och kunde inte etablera ordentliga anfall. VI däremot hade en hel del bollinnehav som även resulterade i 1-0! Dock blev målet bortdömt för offside? Som enligt publik var tveksamt... 
Vi fortsatte att spela en väldigt bra fotboll och 1-0 kom rättvist. Det dröjde inte länge innan vi även fick göra 2-0 via ett fantastiskt avslut av Isac. 
Matchens första 30 minuter kändes stensäkra och det såg ut som vi skulle gå ut i paus med en säker ledning. 
Men något hände under sista kvarten av första halvlek. Det kom en reducering till 2-1 när vi tappat bollen utanför vårt egna straffområde. En Bjärredsspelare  förvaltade situationen och avlossade ett skott som blockerades av en LBK fot, men som istället ställde Pontus helt. 
Nästan direkt efter reduceringen kom även kvitteringen via ett olyckligt självmål.... 
Självfallet skulle Bjärred även komma i en jätte omställning i sista minut av första halvlek och även ta ledningen till 2-3. 
Varken vi ledare eller spelarna förstod vad som hade hänt och från att vi kontrollerat matchen till att vi helt plötsligt hade tappat den på ett par minuter. 

Domaren blåste därefter av första halvlek. Under pausen tog vi  upp att vårt fina spel varit riktigt  bra och att vi verkligen är med i matchen. Vi har det i våra egna händer och så länge vi jobbar med några detaljer har vi all förutsättning till att vinna. 

Andra halvan av matchen började och båda lagen bjöd upp till en jämn andra halvlek. Resultatet i andra halvlek slutade 0-0. Under den här tiden missade bortalaget några chanser som de inte tog vara på, samtidigt som vi även missa straff.Matchen slutade 2-3 och Bjärreds IF var det segrande laget. 

Summa summarum, vi spelade  bättre fotboll över 90 minuter, dock utnyttjade Bjärred sina halvchanser betydligt bättre och var farligare i sista tredjedelen. 

Tack till Bjärreds IF och domaren för en bra spelad match. Vi önskar de lycka till i fortsättningen. 
Nya träningstider från 29/10-18/12
2018-10-11 11:19
Tisdagar: Plan 4--- 18:30-20:00
Torsdagar: Centrumplan--- 17:00-18:30
Fredagar: Centrumplan--- 17:00-18:30 
Inget att säga till om i Trelleborg
2018-10-09 13:05
Förlust borta mot FC Trelleborg med 5-1

Sammanfattning
Vi skulle iväg på en måndag och spela mot duktiga FC Trelleborg som hade vunnit serien under våren. Därför visste vi på förhand att det väntade en mycket svår match. 
Domaren visslade igång matchen och den började med ett mycket högt tempo. 
Redan efter 5 minuter gjorde motståndarna 1-0, bör dock tilläggas att vi några sekunder innan  ska  ha solklar frispark som domaren märkligt nog friade. 
Det dröjde inte mer än ett par minuter innan även 2-0 kom. Dock genom en offsidestående anfallare som får bollen och surrade bort våra försvara väldigt snyggt. 

Vi tog oss dock samman efter de tuffa 10 inledande minuterna och började spela organiserat försvarsspel med lite längre anfall. 
Märkligt nog skulle vi i 30e matchminuten riva ner en anfallare som var ensam och felvänd i straffområdeshörnet och en solklar straff var tilldelad FC Trelleborg. Straffen var stensäker och då var det 3-0....
Direkt började killarna hänga med huvudet och två FC Trelleborg spelade kunde driva sig igenom 5 av våra och även göra 4-0 bara minuten senare. 
Då såg det väldigt tufft ut, och så här kunde vi inte fortsätta matchen. 
Killarna lyckades reducera till 4-1 genom en snygg frispark av Jacob. Domaren blåste därefter av för halvtid. 

Under pausen tog vi upp att vi inte förväntade oss att man skulle ut och krossa ett FC Trelleborg som var 2-3 år äldre utan att 3 av 4 mål kunde undvikits. Och att vi måste ligga på vår högsta nivå hela tiden. För vi ska kunna bjuda upp på en jämn match! 

Andra  halvlek är betydligt jämnare och vi har mer eller mindre lika många chanser som hemma laget. 
I 70e minuten synar målvakten i hemma laget rött efter att ha gått in mycket vårdslöst i en duell.  Sista 20 minuter var vi det bättre laget då vi var en man mer. Motståndarna tvingades längre ner i sin egna planhalva och vi kom då upp i en del halvchanser som vi inte förvaltade. Istället kontrade motståndarna in 5-1 i matchens sista minuter. 
Detta blev också slutresultatet. 

De två första målen borde inte godkännas, men bortsett från det så fick vi möta ett lag som välförtjänt stod som segrande lag. De bjöd upp på säsongs svåraste match där tempot var rasslande högt. 
En nyttig match för vår del! 


Tack till domaren och FC Trelleborg för en mycket välspelad match. Lycka till i fortsättningen. 
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/10 14:00
2 - 1  
Lör 13/10 14:00
2 - 3  
Mån 8/10 18:00
5 - 1  
Lör 6/10 17:00
5 - 2  
Sön 30/9 13:00
0 - 1  
Sön 30/9 11:00
1 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Lunds BK, 17/10 14:59 
Lunds BK, 14/08 14:30 
Lunds BK, 14/08 14:26 
Lunds BK, 14/08 13:44 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier