Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U17

Lunds BK U17 2020!
 
Sammanfattning av försäsongen 2020
2020-03-24 11:42

Under försäsongen har vi arbetat in ett nytt spelsystem. Bland annat har utgångspositionerna i anfallsspelet förändrats. Detta märktes tydligt i vår första försäsongsmatch mot Ängelholm, där vi hade problem med vår speluppbyggnad och tappade mycket boll på “fel ställen”. Vilket resulterade i enkla baklängesmål. Vi gjorde dock några fina prestationer där vi skapade en del målchanser, men tyvärr räckte vi inte till.


I matchen mot Högaborgs U-19 mötte vi fysiskt starka spelare. Vi strävade efter att spela på få tillslag och flytta bollen från motståndarna för att undvika duellspel. Vi behövde också jobba med avledande löpningar samt motrörelser för att få så mycket tid med bollen som möjligt, vilket våra spelare löste väldigt bra. Bolltempot var också bra, vilket gjorde att vi kunde skapa långa spelsekvenser och ha mycket bollinnehav. När domaren blåste av matchen kunde glada och nöjda spelare, ledare och en stor supporterskara röra sig hem mot Lund från ett mulet Helsingborg.


Träningarna och matcherna flyter på och vi tycker att utvecklingen för spelarna går framåt. Vi genomför säsongens hittills bästa halvlek hemma mot Landskrona BOIS. Vi var aggressiva i vårt presspel, vi hade en bra och tydlig kommunikation, vi hade tätt mellan våra lagdelar och gjorde det svårt för motståndarna att skapa farliga anfall. Samtidigt hade vi bra fart i våra omställningar och kom till en hel del vassa målchanser. Ytterligare en bra prestation gjorde vi i internmatchen mot vårt U-19. Vi var löpvilliga, noggranna i vår positionering, pressade ständigt med hög fart och täckte bort många farliga ytor. Under första halvlek släppte vi till ytterst få målchanser. Matchen var lite mer öppen i andra halvlek men vi hanterade många såväl offensiva som defensiva omställningar på ett strålande sätt. Mot LB07 kontrollerade vi matchen i 90 minuter. Däremot hittade vi inte tillbaka till föregående matchers tempo, vare sig med eller utan boll. Kanske hade vi för kort tid på oss för att ladda om, rent mentalt?


Vårt största fokus under försäsongen har legat på att sätta det nya arbetssättet. En process som ofta tar lång tid. Vi har lagt en pusselbit åt gången och har idag kommit en bra bit på vägen. Vi har näst intill enbart haft kollektivt fokus på träningarna hittills. Där vi lagt mycket tid på kollektiva metoder, ofta arbetat med höga numerär i lagdelarna och stabiliserat grunder i både försvar- och anfallsspelet. Vår ambition har varit att samtliga spelare ska vara trygga i sina roller, sin positionering, viktiga signaler, prioriteringar och lagets arbetssätt innan seriestart. Vi har även lagt in en del kompletterande fotbollsfys och utfört styrkemoment med både kroppen och tyngder.


Nyligen genomförde vi en lagaktivitet för att stärka gruppdynamiken inför seriestarten. Bland annat tävlade vi på Prison Island, spelade Laserdome och utmanade spelarna i fotbollsquiz. Något som kändes lyckat och spred positiv energi bland både spelare och ledare. 


Nu blickar vi framåt mot en spännande säsong 2020 i U-17 Allsvenskan. Vi vill även meddela att du som supporter behöver vara i tid till våra hemmamatcher då vi inte får vara fler än 500 personer på arenan i dessa Corona-tider. Nyheter osv
2019-11-12 13:15
Info rörande 02-gruppen kommer från och med nu enbart på U19s hemsida.
Referat: Lunds BK - IK Oddevold
Lunds BK - IK Oddevold 0-1 (0-0)
2019-10-27 16:32
Avslutande match i Allsvenskan mot IK Oddevold. Tack vare segern  mot Örgryte IS sist var dagens match betydelselös. Vi var klara för Allsvenskan 2020 och IK Oddevold tillsammans med Degerfors IF får spela div1. Idag var nio spelare indisponibla och vi gjorde hela sju ändringar i jämförelse med elvan mot Örgryte IS sist. Tack till U16 och U15 för lånen av spelare där flera av föreningens yngre grabbar fick möjlighet att prova på allsvenskt spel.

Första halvlek ägde vi mycket boll men hade svårt att skapa farliga målchanser. Närmare än ett pressat ribbskott av Mardin Cormusai kom vi inte. Försvarsspelet var stabilt bortsett från att en U17-spelare tvingades utgå efter en halvtimme vilket innebar förändringar och ett ännu yngre lag. 0-0 i paus men det var Lunds BK som förde matchen, något överraskande med tanke på hur många 03- och 04or vi hade på planen.

Andra halvlek var den första lik. Vi hade en del boll men använde för många tillslag och vände mest bakåt. Visst hade vi två stolpskott men det kändes ganska ofarligt. Istället förlorade vi bollen centralt och de hittade ut på kanten - inlägg och mål: 0-1. Vi hade några fasta situationer framåt men slarvade bort samtliga och matchen slutade 0-1.

Som helhet blev matchen ganska avslagen historia och det märktes att serien redan var avgjord. Det var som natt och dag i tempo i jämförelse mot Örgryte IS sist. Det var ändå kul att se våra yngre spelare. De kämpade på fint och fick samtidigt med sig en idé om vad de behöver jobba mer på inför nästa säsong.

Bortser vi från söndagens match har hösten varit fantastisk. Vi har spelat en riktigt bra och tempofylld fotboll där vi i princip fört varje match och skapat flest chanser. De bästa matcherna från vår sida var Elfsborgs IF borta, Örebro SK hemma och Örgryte IS borta där vi spelade en härlig fotboll och laget har utvecklats enormt under 2019. Det skall bli oerhört roligt att se vad detta gäng kan prestera 2020.
Referat: Örgryte IS FF - Lunds BK
Örgryte IS - Lunds BK 2-3 (0-1)
2019-10-19 20:21
Kvar i Allsvenskan!
Kvällsmatch borta mot serieledande Örgryte IS som hittills varit obesegrade hemma på ÖIS-gården. Matchen i Lund vann Örgryte IS något orättvist med 2-0. Förutsättningarna inför dagens match var enkla: Vinst och allsvenska platsen skulle vara säkrad. Oavgjort borde även det räcka då vi i så fall skulle vara tre poäng och 16 mål bättre än IK Oddevold inför sista omgången. Förlust och allt skulle avgöras i sista matchen. ÖIS behövde vinna matchen för att säkra seriesegern och undvika en ren seriefinal mot Elfsborgs IF nästa helg.

Som vanligt en pigg start av oss och nära 0-1 efter en passning snett inåt bakåt men skottet gick precis utanför. Vi vann sedan bollen högt, kontring, inspel och 0-1 av Dion Krasniqi i öppet mål. Skönt att få första målet och just den start vi pratat så mycket om i försnacket inför matchen. Det blev fler målchanser, bland annat ett fint volleyskott som Örgryte IS-målvakten räddade snyggt. 0-1 i paus efter en tempofylld första halvlek.

Under pausen pratade vi bland annat om de första tio minuterna i andra halvlek och att inte bli för passiva. Detta klarade spelarna bra och var nära att utöka ledningen omgående. Men deras målvakt gjorde årets räddning på en en nick från 1 meter - en helt otrolig räddning på ett givet mål. Nåja, 0-2 kom kort efter då vår press gav resultat. Ensam med målvakten kunde Eron Mucolli placera in 2-0. En snabb reducering av Örgryte IS där vi flyttat över för långt och deras anfallare snyggt släppte förbi ett inspel till en löpande och fri bortre yttermittfältare som kunde sätta bollen i mål. Vi lyckades sedan utöka vår  ledning efter omställning där Dion Krasniqi tåade bollen stolpe-in vid bortre. Under resten av matchen gavs det många fina chanser för oss att utöka ledningen då Örgryte IS flyttade upp mycket folk och vi fick ännu fler kontringar. Istället kom en reducering av Örgryte IS på en straff i 88:e minuten.  Pontus Sörem räddade men straffläggaren kunde sätta returen. Det blev inte några fler mål i matchen. Vi slog serieledarna borta och säkrade därmed det allsvenska kontraktet till nästa år.

Laget gjorde en riktigt stark och tempofylld match. Kul att vi gjorde alla tre målen på omställningar efter att ha ägnat hela den föregående veckan åt att träna på detta. I jämförelse med den senaste matchen mot Örebro SK spelade vi rakare, med snabbare beslut och bättre effektivitet mot Örgryte IS. Idag hade vi hälften så många chanser som mot Örebro SK men gjorde ändå tre mål. Även det defensiva spelet fungerade bra. Örgryte IS var duktiga men vi försvarade oss förtjäntsfullt matchen igenom. Det var en laginsats där det kollektiva presspelet var en starkt bidragande orsak till segern.

På söndag avslutas serien med hemmamatch mot IK Oddevold. 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier