Referat: Lunds BK - Örgryte IS FF
Lunds BK - Örgryte IS 1 - 0
2019-05-19 20:59
Dags för match mot duktiga Örgryte IS. ÖIS som inte tagit så många poäng i serien men de har många uddamålsförluster tex 1-2 mot Kalmar och 2-3 mot HIF. I ligacupen slog de både Halmstad och Häcken och vi visste att laget besitter fina kvalitéer.

Gästerna började bäst och första 30 minuterna var de klart bäst. De skapade inte så många chanser men hade mycket boll. Vi envisades med att krypa ner lågt utan boll och med boll hafsa yttersidor och springa offside vilket förstörde möjligheterna att etablera längre anfall. Sista 10 ryckte vi upp oss och det stod 0 - 0 i paus.

I andra kom vi ut riktigt bra och tog över matchen. Skott i insidan ribba och öppet mål på returen men vi fick inte till det. Vi kom sen två mot målvakt men höll i passningen för länge och det blev ett offsidemål. Därefter ett skott där deras målvakt gjorde en bra räddning. 1 - 0 hängde i luften och kom efter hörna och dubbelnick.

Vi hade fler chanser och tillät inte ÖIS skapa så mycket. När de sedan fick rött kort blev det än svårare att jaga kvittering och vi höll bekvämt undan och vann med 1 - 0.

Spännande match där vi inledde avvaktande men andra halvlek var riktigt trevlig. Vi vågade spela och när alla gör det lite enklare och lirar varann så är vi bra. En av säsongens bästa halvlekar gav oss tre sköna poäng. Vi tog även ikapp tre poäng mot både IK Elfsborg och IFK Norrköping och har endast en poäng upp till sjundeplatsen. Tack till ÖIS med sympatiska tränare för en spännande och givande fight.

Nästa helg väntar en lagom lång bortaresa då vi skall till Vångavallen för match mot Trelleborgs FF.
Referat: BK Häcken - Lunds BK
BK Häcken - Lunds BK 4 - 1
2019-05-12 23:30
Match på fina Bravida Arena på Hisingen i Göteborg mot duktiga BK Häcken.

Inledningsvis spelade vi lite ängsligt och motståndarna tog tag i matchen. Ändå stack vi emellan med ett friläge där deras snabbe mittback lyckades reda ut det hela. BK Häcken tog sedan ledningen med två ganska identiska mål där vi blev bolltittande och de löpte in från blindsidan på vår vänsterkant. På halvlekens sista spark (nick) var det mycket nära en reducering men nicken gick rakt i famnen på målvakten som annars hade varit chanslös. 2-0 i paus.

I andra halvlek växte vi in i matchen. Dock kom 3-0 lite enkelt efter ett inspel. Vi hade några stora chanser men BK Häckens målvakt räddade bland annat ett friläge och en dubbelchans där avsluten blev lite för tama. Istället kom 4-0 där vi täckte boll men de spelade den snett inåt bakåt och gjorde mål. Snyggt, men det var en given frispark för en knuff i ryggen med raka armar.

Vi reducerade i slutet av den andra halvleken, där det egna spelet var inte så tokigt. Det fanns chanser att göra ytterligare något mål men i slutändan kan vi konstatera att idag var vi inte riktigt nära och förlorade mot ett bättre lag. BK Häcken är duktiga, det bästa lag vi mött hittills i Allsvenskan i år.

Ny match på söndag då Örgryte IS gästar Kg.
Lunds BK - IFK Göteborg 0 - 3
2019-05-05 18:20
Ny match i allsvenskan och en kul match mot IFK Göteborg.

En pigg första halvlek där vi skapade en del fina chanser men är trubbiga i boxen. IFK hade en frispark i stolpen men hade annars svårt att omvandla bollinnehavet till målchanser. De spelar väldigt trevlig fotboll och har många skickliga spelare.

Matchen stod och vägde och känslan var att första målet skulle bli viktigt. Det gjorde IFK efter 1 timme på en frispark från mittplan. Lunds BK sålde sig sen på en skottfint och vips stod det 2 - 0.

Vi tappade allt sista 30 minuterna och hann både släppa in en trea och ta en onödig utvisning. Matchen slutade 3 - 0 och sista halvtimmen kände vi inte igen U17 som normalt sett alltid jobbar hårt och är disciplinerade. Vi har fortfarande mycket att lära.

Nya tag nästa helg borta mot BK Häcken.
Referat: Halmstads BK - Lunds BK
Halmstad BK - Lunds BK 3 - 2
2019-04-28 17:12
Bortamatch mot tabelltvåan Halmstad BK som förutom 2 - 2 mot MFF tagit full poäng.

Första kvarten blev vi överkörda men kunde med mycket tur undvika ett tidigt ledningsmål. Därefter spottade vi upp oss och var vid tre tillfällen nära att göra 1 - 0 (två frilägen och en nick där deras målvakt gjorde galna räddningar på alla tre). Till sist kom målet efter ett fint avslut av Eron Mucolli. Halmstad BK kunde dock kvittera på ett direktskott då vi inte fick längd på en undannick. 1 -1  i paus där vi käkat in oss i matchen efter den tidiga chocken.

Pigg start på andra halvlek och vi var oerhört nära att ta ledningen efter inlägg och nick vid första krysset men än en gång gjorde motståndarnas målvakt en riktigt bra räddning. Halmstad BK tog sen över matchen och satte 2 - 1 efter inspel och avslut. Vi kunde omgående kvittera efter årets finaste mål i borte krysset av Dion Krasniqi.

Resultatet såg ut att hålla sig men med sekunder kvar tog motståndarna sig förbi på kanten och vi var inte tillräckligt bestämda i vårt försvarsspel. Inspel, ett misslyckat skott som blev till Sveriges bästa passning, en vändning och det stod 3 - 2. Domaren blåste av och matchen var slut.

Oerhört tung förlust på sista sparken men positivt ändå att vi som nykomling är sekunder från poäng borta mot serietvåan. Halmstad BK var tunga att möta och tog en rättvis seger om än på ett för oss tråkigt sätt.

Nya tag hemma mot IFK Göteborg på söndag.

Halmstad BKs matchreferat hittar ni här!
Sön 19/5 17:00
Sön 12/5 14:00