Lunds BK U17 2019

GIF Nike U19 - Lunds BK U17 0 - 7
2019-03-17 13:52
U17 mötte i näst sista träningsmatchen Nikes U19. Nike är ett lag 02-gänget haft problem med sista tiden och vi såg fram mot uppgiften. Vi ville dessutom ta revanch på den svaga insatsen senast mot Torn där vi egentligen aldrig kom igång och grundspelet var för svagt.

Som natt och dag och nu kände vi igen killarna. Fart och fläkt och de enkla misstag/felpass vi hade sist såg vi inte alls idag. Ett bra grundspel och mycket rörelse där en del mål var resultat av fina rörelsemönster.

4-0 i paus blev 7-0 och det fanns bud på mycket mer. Kul match där samtliga kom upp i nivå och idag en helt annan kvalitet både individuellt och som lag. 2 km framåt i rätt riktning och ett spel som ger självförtroende till Allsvenskan. Bra jobb killar!
Lunds BK U17 - Torns IF U19 1 - 1
2019-03-10 20:04
På söndagen mötte vi Torns U19. Vi tog tidigt initiativ i matchen och småtrevligt spel. Vi saknade dock hotande löpningar och det gick lite för långsamt. Som en blixt från klar himmel tar Torn ledningen med 1-0 på ett inspel direkt i mål.

Vi tappar här spelet men får ändå 1-1 precis i slutet av första då vi pressat fram ett misstag.

Andra halvlek blir en svag historia med många ”unforced errors” och det var helt enkelt för många tekniska misstag och spelkvaliteten alldeles för låg. Hjärtat/inställningen fanns idag men huvud och fötter var inte på samma nivå.

Trots 2 feta chanser på slutet blir det 1-1. Vi gör för många felpass/felbeslut för att tycka vi är värda att vinna matchen trots vi chansmässigt borde det. Nya tag mot Nike nästa helg och det är framför allt grundspelet vi behöver bättra - passningar och besluten runt dem.
FC Nordsjælland - Lunds BK 2 - 0 (0 - 0)
2019-02-26 21:19
På tisdagen åkte U17 för att möta FC Nordsjælland på Right to Dream Park. En på förhand tuff match då de bland annat för två veckor sedan slagit vår seriekonkurrent TFF U17 med hela 12-0.

Hela gänget gör en kanoninsats mot det bästa lag vi mött. FCN är oerhört snabba och vilken touch, puh. Trots det står det 0-0 i paus. 1-0 kommer 10 min in på halvleken där FCN snyggt väggar sig igenom. Tio minuter från slutet kontrar de snyggt in 2-0 då vi tappat boll i samband med en offensiv hörna.

Stort beröm till killarna då FCN tillhör ett av Europas bästa lag i sin åldersgrupp. Roligt att spela på deras stadion och de har verkligen fina förutsättningar. Vi önskar FCN stort lycka till i serien och hoppas på att få mötas fler gånger då det var en oerhört utvecklande och rolig match att spela.
Vellinge IF - Lunds BK 0 - 2
2019-02-10 14:50
På lördagen spelade U17 match mot Vellinge IF. Första 30 är vi inte riktigt med. Det är jämn match men mest för vi agerar tvärtemot den matchplan vi satt upp (detta måste vi ha mer respekt för).

Efter halvtimmen har vi en bra period och tar även ledningen då vi kommit i friläge efter ett fint instick. Det är även nära 2-0 ett par gånger. Första 30 av andra är riktigt bra och vi sätter tidigt 2-0. Det är bud på mer och nu känner vi igen grabbarna (och nu följs matchplanen).

Sista kvarten dippar och det är många märkliga beslut. Trots en ganska medioker match vinner vi och håller ännu en nolla. U19 och U17 har tillsammans spelat fyra matcher och tillsammans inte släppt in ett enda mål - starkt!

Nästa match för U17 blir en utmaning då vi möter Nordsjälland borta, ett FCN som i veckan slog vår seriekonkurrent TFF U17 med hela 12-0.