Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U17

Lunds BK U17 2020!
 
Örgryte IS - Lunds BK (1-1)
2020-10-18 13:59
I den andra omgången av fortsättningsserien stod Örgryte IS för motståndet. En match vi sett till bollinnehav, målchanser och prestation borde åkt hem med en trepoängare ifrån. 

Den senaste matchen mot Norrköping var väldigt tillknäppt. Detta skulle visa sig bli raka motsatsen. Två lag som gick för seger och en matchbild som innehöll många omställningar. De första 20 minuterna var det spel mot ett mål. LBK skapade en kavalkad av målchanser, etablerade mycket spel och vann i stort ett varenda duell. I den femte minuten hade vi en otroligt fartfylld omställning med vältajmade släpp. Bollen spelades tillslut fram till Måns Bengtsson Übelacker som kunde skjuta in ett tidigt ledningsmål. Ett mycket fint mål! Trots att målet kom tidigt hade vi vid det laget redan skapat ytterligare två klara målchanser. Kommande kvart innehöll fler målchanser ifrån vår sida med bland annat ett ribbskott, kontringar i numerära överlägen, farliga nickar och skott ifrån kort distans. Matchen hade kunnat vara punkterad vid detta lag. Istället bjöds Örgryte på en frispark efter 25 spelade minuter. Frisparken chippades in i vårt straffområde och en rödklädd spelare fick gå upp och nicka ostört. Nicken var av hög kvalitet och ställningen var utjämnad. 1-1. Den sista delen av matchens första halvlek var relativt jämn. Örgryte hade ett ribbskott och vi skapade ytterligare ett par halvchanser. Det blev allt fler omställningar och korta anfall. 

I den andra halvleken öppnade vi återigen starkast. Vi höll i bollen lite längre stunder, flyttade upp många spelare och fortsatte skapa chanser. Sedan var det en jämn historia stora delar av den andra halvan. Två lag som verkligen ville vinna. Båda lagen tappade allt mer sin organisation och sitt tålamod, det blev mer kamp, en rakare fotboll och det kändes under en period farligt i varenda anfall. Slutkvarten var också en bra period ifrån vår sida. Under denna period skapade vi fem hörnor, tre avslut strax utanför deras straffområde, två avslut i deras straffområde och två farliga inspel ifrån kanten. 

Denna gång är det svårt att vara missnöjd över prestationen. Vi borde punkterat matchen direkt och förvaltat fler av våra tidiga målchanser. Däremot känns poängtappet tungt då vi kunnat ha allt i egna händer inför sista omgången. Nu krävs tre poäng mot Kalmar, samtidigt som Norrköping tappar poäng mot Örgryte i sista matchen. 


Örgryte IS - Lunds BK 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Måns Bengtsson Übelacker 5, 1-1 Viggo Webrant 27

Startelva: 40. Jonathan Gabretensaye (MV), 4. Leopold Lindgren (K), 5. Erik Persson, 9. Dion Krasniqi, 12. Elias Sigeback, 13. Isak Liljeroth, 16. Wilhelm Gustafsson, 17. Victor Bosevski Segerdahl, 18. Jakob Wallin, 21. Måns Bengtsson Übelacker, 22. Mem Nurhat Dogala

Ersättare: 31. Mohammed Khazaal (MV), 6. Tarkan Simsek, 19. Tage Alm, 20. Colin Andersson 23. Herman Brånén Eriksson

IFK Norrköping - Lunds BK (2-0)
2020-10-11 16:19
Denna helg påbörjades fortsättningsserien. För vår del handlar det om ett kvalspel för att behålla föreningens allsvenska plats i U-17. Kvalspelet består av en fyrlagsgrupp med enkelmöten. Två föreningar stannar i Allsvenskan och för övriga två föreningar väntar spel i division 1. Denna helg ställdes vi mot IFK Norrköping och kommande helger väntar matcher mot Örgryte IS och Kalmar FF. 

Under fredagen åkte vi upp med tåg för att övernatta i Norrköping. Förutsättningarna var bra med ordentlig sömn, kost och mycket energi i spelartruppen. Vi spelade på Östgötaporten med ett fuktigt och snabbt underlag. Första halvlek var väldigt tillknäppt. Vi vann boll alldeles för långt ner i planen och fick ständigt anfalla mot ett organiserat försvarsspel. Vid ett par tillfällen lyckades vi etablera spel på deras planhalva men vi hade otroligt svårt för att borra oss igenom deras backlinje. Hemmalaget flyttade bollen på ett bra sätt inom laget men hade också svårt för att vaska fram några riktigt bra målchanser. I grundseriematchen mot Norrköping (4-3 till Lunds BK) släppte vi in två mål på inlägg/fasta situationer. Samma sak skulle hända denna gång. I den 34:e minuten tilldömdes "Peking" en hörna. Den slogs hårt och flackt mot förstaytan och skarvades in i den bortre delen av målet. Första halvlek präglades av mycket spel ut med marken, en hel del närkamper och bra försvarsspel ifrån båda håll. Halvlekens enda målchanser bestod av ett par fasta situationer ifrån hemmalaget. 

Den andra halvleken var också ganska händelsefattig. Deras förstapress var fortsatt bra. Dessutom var det flera spelare i deras fembackslinje som stod för bra individuella försvarsprestationer. Vi slarvade vid ett par tillfällen i våra uppspel och vid något uppspel bjöd vi hemmalaget på en vass målchans. Annars var det fortsatt inläggsspelet och hörnorna som var Norrköpings signum. Just ett högt inspel i vårt straffområde låg bakom deras andra mål. Deras forward kom högst på en nickduell och Jonatan Gabretensaye tvingades till en bra räddning. En vitklädd spelare tilläts stå omarkerad och kunde enkelt stöta in returen. I slutet av matchen försökte vi få in fler bollar bakom deras backlinje så vi kunde återerövra fler bollar högre upp i planen. Antingen via ett högre presspel eller andrabollar. Vi lyckades trycka ner hemmalaget en del men inga bollvinster genererade i några vassa målchanser. Det närmaste vi kom en reducering var ett skott i deras straffområde. Avslutet hamnade ett par meter utanför stolpen. 

Kort sagt var det en match där båda lagen hade en hög energinivå. Det var årets mest målchanssnåla match, där en del av sanningen ligger i att båda lagen spelade ett bra försvarsspel. 


IFK Norrköping - Lunds BK 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Daniel Liljeqvist 34, 2-0 Daniel Liljeqvist 63

Startelva: 1. Jonathan Gabretensaye (MV), 4. Leopold Lindgren, 6. Tarkan Simsek, 13.Isak Liljeroth, 14. Viggo Hagelin, 16. Wilhelm Gustafsson, 17. Victor Bosevski Segerdahl, 18. Herman Brånén Eriksson 20. Colin Andersson (K), 21. Måns Bengtsson Übelacker, 22. Mem Nurhat Dogala

Ersättare: 31. Mohammed Khazaal (MV), 19. Tage Alm, 24. Noa Holtås
Matchreferat - omgång 13
2020-10-04 19:18
I grundseriens sista omgång stod serieledarna Halmstad BK för motståndet. Regnet öste ner på uppvägen och matchen kom att spelas på en riktigt blöt gräsmatta. 

Det var en händelserik första halvlek och en del chanser åt båda håll. Vi löste inte motståndarnas presspel fullt ut men skapade en del via vårt omställningsspel. Hemmalaget hade en bra period efter cirka 20 minuters spel och lyckades även ta ledningen. Detta genom ett inlägg där vi inte följde spelare och positionerade oss tillräckligt bra. Deras andra mål gjordes efter att vi haft en hörna. Vår defensiva omställning var svag och HBK förvaltade en kontring på ett utmärkt sätt. Därefter kom snabbt ett tredje mål via ett fint kombinationsspel som resulterade i ett centralt genombrott. 3-0 stod sig in i pausvilan. 

I halvtid fick spelarna sätta upp en gemensam målsättning. Den landade i att hålla nollan i matchens andra halva. Vi hade en diskussion om hur det skulle uppfyllas och gick ut med ny energi. Vi lade ner ett hårdare arbete i att upprätthålla organisation, hade högre fart i omställningsspelet och lyckades även göra ett mål. Tage Alm kom högst i en nickduell efter att en andraboll slagits in i boxen och förvaltade nicken mycket bra. Bollen nickades ner i marken och in i mål. Vi fortsatte skapa chanser och var det bättre laget under vissa perioder. Inga fler bollar ville dock leta sig in i mål. Ett par frilägen och en stolpträff var det närmsta vi kom. Försvarsspelet föll däremot på sin plats och spelarnas egna målsättning infriades!

Kort sagt var det tuff match mot ett av seriens bästa lag, på en tungsprungen gräsmatta. Arbetsinsatsen var bra och det är riktigt att starkt att ladda om efter ett tufft underläge. Dessutom skapar vi en hel del intressanta målchanser matchen igenom. 

Nu är grundserien avslutad och en fortsättningsserie väntar. I det gruppspelet kommer vi ställas mot Kalmar FF, Örgryte IS och IFK Norrköping. Dessa matcher påbörjas kommande lördag. Halmstad BK - Lunds BK 3-1 (3-0)

Mål: 1-0 Självmål 20, 2-0 Ludvig Larsson 28, 3-0 Samuel Svensson 40, 3-1 Tage Alm 55

Startelva: 1. Jonathan Gabretensaye (MV), 2. Pascal Stensson Thulin, 3. Petur Freyr Gunnarsson, 6. Tarkan Simsek, 13.Isak Liljeroth, 14. Viggo Hagelin, 16. Wilhelm Gustafsson, 17. Victor Bosevski Segerdahl, 19. Tage Alm (K), 21. Måns Bengtsson Übelacker, 24. Noa Holtås

Ersättare: 31. Mohammed Khazaal (MV), 20. Joakim Baldovino, 22. Armin Salkanovic

Matchreferat - omgång 11 & 12
2020-09-29 23:03
I den elfte respektive tolfte omgången väntade två Göteborgslag. Blåvita IFK Göteborg och rödblåa Örgryte IS. Båda matcherna spelades hemma på Klostergårdens IP.

Inför matchen mot IFK Göteborg hade vi en tuff uppladdning. Sju stycken sjukdomar och det sista meddelades bara ett par timmar innan matchstart. Gästerna var införstådda med situationen och ville genomföra matchen utsatt dag. Det viktigaste var såklart att ingen testats positivt för Covid-19. Sedan var det en sportslig utmaning då vi inte hade täckning på samtliga positioner. Vi gick ifrån vårt ordinarie arbetssätt och anpassade vårt spelsystem utifrån tillgängliga spelare och spelartyper. En intressant utmaning. Vi öppnade starkt och tog en tidig ledning. Efter en offensiv omställning kunde Viggo Hagelin  placera in sitt åttonde mål för säsongen. Gästerna hade ett kraftigt bollinnehav och bedrev mycket spel på vår planhalva men chansmässigt var det helt jämnt efter den första halvan. En chansfattig och målsnål tillställning. 


Gästerna öppnade starkt i den andra halvleken. Efter fem spelade minuter hade Göteborg redan skapat två hyggliga chanser. Sedan hittade vi återigen tillbaka till en trygghet i försvarsspelet. Tio minuter in i halvleken tvingades vi till ett målvaktsbyte. Motståndarna lyckades slå in allt fler bollar i vårt straffområde och efter en dryg timme spelad spräcktes vår nolla. Ett instick bakom vår backlinje och ett väl förvaltat läge innebar likaläge. Vi orkade inte riktigt rent mentalt och efter cirka 75 spelade minuter kunde gästerna kvittera. Detta efter att vi agerat lite slarvigt utanför vårt straffområde. På tilläggstid utökade gästerna till en tvåmålsledning. Därefter flyttade vi upp halva backlinjen och försökte söka tidigare uppspel den sista delen av tilläggstiden. Något som genererade i ytterligare ett insläppt mål.

En match med svåra förutsättningar, nytt spelsystem och ett tekniskt motståndarlag. En klart godkänd insats av spelarna som lade ner ett heroiskt arbete och lyckades med vår målsättning (hålla nollan) i drygt en timmes spel.


Lunds BK - IFK Göteborg 1-4 (1-0)

Mål: 1-0 Viggo Hagelin 9, 1-1 Melwin Berg 62, 1-2 Anton Kurochkin 72, 1-3 Anton Kurochkin 90, 1-4 Danilo Glusica 93

Startelva: 1. Jonathan Gabretensaye (MV), 3. Petur Freyr Gunnarsson, 6. Tarkan Simsek, 9.Maximilian Bohman Muzzi, 14. Viggo Hagelin, 16. Wilhelm Gustafsson, 17. Victor Bosevski Segerdahl, 19. Tage Alm, 20. Colin Andersson (K), 22. Mem Nurhat Dogala, 24. Noa Holtås

Ersättare: 31. Mohammed Khazaal (MV), 2. Pascal Stensson Thulin


I söndags tog sig Örgryte IS ner till Lund. En match vi helst glömmer. 

Första kvarten var jämn. Lagen hade ungefär lika mycket bollinnehav, ungefär lika många hotande anfall och ungefär samma bolltempo. Sedan blev det lite väl mycket julafton på Klostergården och vi gav bort både det ena och det andra. Tre mål släppte vi in efter centrala bolltapp strax utanför eget straffområde. Gästerna hade bud på fler mål efter minst lika många farliga bolltapp. Samtidigt spelade vi med lågt engagemang och värderade märkligt i vår speluppbyggnad. 

Den andra halvleken var en förbättring i knappt fem minuter. Sedan rullade det in ytterligare en boll i vårt mål och resten av matchen blev en mental utmaning. Gästerna segrade och slutresultatet skrevs till 0-6. 

Vi var såklart inte nöjda med matchen och alla, såväl spelare som ledare, hade såklart kunnat göra saker bättre. Vi får se det som en nyttig väckarklocka och matchen har vi nu lagt bakom oss. Träningsveckan har varit riktigt bra såhär långt och siktet är nu inställt på nästa match!

Lunds BK - Örgryte IS 0-6 (0-3)

Mål: 0-1 Max Seldén 25, 0-2 Max Seldén 35, 0-3 Max Seldén 43, 0-4 Hugo Hultberg 52, 0-5 Hampus Nilsson 54, 0-6 Max Seldén 86

Startelva: 40. Jonathan Gabretensaye (MV) 6. Tarkan Simsek, 8. Kalle Wickman, 13. Isak Liljeroth, 14. Viggo Hagelin, 16. Wilhelm Gustafsson, 17. Victor Bosevski Segerdahl, 19. Tage Alm, 20. Colin Andersson (K), 21. Måns Bengtsson Übelacker, 22. Mem Nurhat Dogala

Ersättare: 31. Mohammed Khazaal (MV), 3. Petur Freyr Gunnarsson, 24. Noa Holtås

Kommande matcher
Sön 25/10 14:00
Spelade matcher
Lör 17/10 12:30
1 - 1  
Lör 10/10 13:00
2 - 0  
Sön 4/10 14:00
3 - 1  
Lör 26/9 17:00
0 - 6  
Lör 19/9 14:00
1 - 4  
Lör 12/9 14:00
3 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Lunds BK, 17/10 10:02 
Lunds BK, 12/10 11:25 
Lunds BK, 12/10 07:26 
Lunds BK, 08/10 08:43 
Lunds BK, 05/10 09:54 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier