Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
Dam

Välkomna till Lunds BK Dam

Säsongen 2017 spelar vi i Div 2

Som nykomlingar i div 2 så klarade vi vår målsättning som var nytt kontrakt. Nu tar vi sikte mot nya mål!


Vi välkomnar nya spelare.

Kontakta tränarna via mail eller telefon under fliken kontakt eller kom till träningen.
Sur förlust i andra seriematchen
2017-04-23 10:35
I uselt väder spelade vi på fredagskvällen vår andra seriematch för året, mot IFK Trelleborg borta på Vångavallen. Som tur var så spelades matchen på A-planen vilket gjorde att gräset höll bra klass, vädret till trots.
I första halvlek så var vårt spel långt från vad vi kan och hade hoppats på inför matchen. Massvis med enkla misstag från vår sida gjorde att Trelleborg fick ett ganska stort bollinnehav, dock utan att det blev riktigt farligt speciellt ofta. Det kändes som att vi inte var riktigt på tårna och misstagen gjorde att vi blev allt ängsligare ju längre halvleken gick. Chansmässigt var halvleken ändå jämn, vi missar ett öppet läge och Trelleborg sätter sitt efter ett misstag i backlinjen efter ca 30 min.

Andra halvlek blev dock en helt annan affär. Där kommer vi upp i standard tillräckligt för att ta över spelet. Trelleborg börjar bevaka sin ledning och vi trycker på framåt. Vi skapar ett antal lägen bl a 2 frilägen som missas och ett inspel i boxen som vi från nära håll sätter i famnen på målvakten. Överlag är denna halvlek riktigt bra spelmässigt, även om vi vet att det finns en växel till hos oss när vi spelar som bäst.Trelleborg ska ha en eloge för sitt hårda arbete över hela planen, men deras målvakt ska ha en guldstjärna, då hon höll dem kvar i matchen. Tyvärr lyckas vi inte trycka dit bollen och få åtminstone en pinne med oss, så matchen slutar 1-0.

Fotboll är ju ett enkelt spel, den som gör mest mål vinner. Idag skapar vi tillräckligt med chanser för att göra minst två mål och vinna matchen, men sätter inga av dem och då blir det inga poäng. Trelleborg vinner på hårt arbete i 90 min och effektivitet och det finns inget att säga om det. Givetvis känns det surt att förlora när man har skapat mer än motståndarna, men det finns också stora lärdomar att dra från detta. Det vi tar med oss från matchen är vår förmåga att komma till avslutslägen och vårt spel i andra halvlek som är riktigt bra. Fortsätter vi spela på det sättet kommer poängen också att komma, det är helt säkert. Nu väntar kombinationen BK Höllviken/Olympic på Klostergården nästa fredag. Vi hälsar alla hjärtligt välkomna dit för att heja fram Krubbans damer till första segern för året!

Forza LBK!
Förlust i seriepremiären
2017-04-17 21:15
Seriens första utmaning var Dösjöbro IF som förra året stod för en fin avslutning i div 1, men ändock hamnade på nedflyttningsplats. Med tanke på att de fått behålla hela sin trupp och därtill kryddat den litet grann så gäller de som odiskutabla seriefavoriter, där allt annat än serieseger är snudd på tjänstefel. Våra förhoppningar om poäng inför dagens match var därför inte höga, utan målet för oss var att få en fin genomkörare i försvarsspel inför resten av säsongen.

Första halvlek blev precis som förväntat med ett massivt bollinnehav för DIF där vi under större delen av halvleken låg rätt i våra positioner och lät dem föra spelet. I inledningen av matchen får vi en fin omställning, där deras målvakt gör en riktigt fin parad i friläge. 1-0 där så hade nog matchen kunnat bli annorlunda till sin karaktär. Tyvärr blir det istället hela 0-3 under halvleken till  största delen beroende på individuella misstag, där vi inte är tillräckligt följsamma, något passiva e d. Till största delen gör vi ändå en helt OK halvlek försvarsmässigt och det är synd att vi släpper till målen relativt billigt.

Andra halvlek blev till största delen en upprepning av den första. DIF äger boll och vi försvarar oss bra och ligger rätt i position. Även här kommer dock några väl enkla mål genom individuella misstag.Å andra sidan så bränner vi ett jätteläge och vi har några bra lägen till omställningar där vi inte riktigt orkar fullfölja. Den riktigt heta chansen för DIF för övrigt under halvleken (friläge) avvärjer Sandra i mål på ett fantastiskt sätt, och sedan har vi många spelare där som tar undan bollen från farligt område. Utöver detta var det märkligt nog rätt händelsefattigt, trots att ställningen vid matchens slut var 0-6.

Hur märkligt det än må låta med 0-6 som resultat så gör vi i grunden en klart godkänd insats. Med den försäsong som vi haft så var det viktigt att få en bra match med försvarstänk i benen för att få litet besked inför resten av serien. På det stora hela såg det rätt bra ut, då det är individuella saker som fäller avgörandet idag, inte det kollektiva försvarsspelet. Kul också att Camilla gjorde comeback idag efter lång skadefrånvaro. 60 spelade minuter som lovade gott inför resten av säsongen.

Nu tar vi nya tag, nästa match är redan på fredag då vi på Vångavallen möter nykomlingarna IFK Trelleborg. Ett laddat LBK kommer till match då, det kan vi lova er!

Forza LBK!

Nyförvärv från Husie IF
2017-04-10 09:12
Med anledning av nedläggningen av damverksamheten i Husie så har följande spelare valt att ansluta till vår trupp:

Sandra Johansson, mv
Johanna Andersson
Linn Veberg

Varmt välkomna!
Förlust i sista träningsmatchen
2017-04-10 08:56
Vår första förlust för året kom i sista träningssmatchen inför seriespelet mot IF Eksjö från Småland som i år har sikte på att utmana om en div 1-plats. Vår förhoppning inför matchen var att vi skulle få ett litet högre tempo än vad DM-spelet kunnat erbjuda och att vi skulle få chansen att jobba vidare med försvarsspelet.

Eksjö var ett bra och bollskickligt lag med en trevlig spelidé. Första halvleken var jämn om än att Eksjö hade mer boll än oss. Med tanke på stundande seriespel så tvingades vi tyvärr till ett byte redan efter ca 15 min, då en lårkänning gjorde att Rebecca fick kliva av. I paus var ställningen 0-0 vilket väl var rättvist sett till att matchen var i stort sett befriad från farliga chanser.

Andra halvlek blev tung för oss. Återigen en tunn matchtrupp p g a en del påskledigheter och sjukdomar, vilket gjorde att vi fick jobba mycket hårt. Efter ca 65 min så tvingas Astrid kliva av med känning i en ljumske, även här chansar vi inte utan väljer att slutföra matchen med 10 spelare. Eksjö gör 1-0 på en korrekt straff. 2-0 kommer i ett läge där vi tycker domaren borde blåst p g a huvudskada (t o m Eksjös mv och backar ropar efter detta, mycket sportsligt!). 3-0 kommer mot slutet av matchen när humöret är litet lågt hos oss.

Matchen var en bra genomkörare för oss oaktat att vi tyvärr har litet för tunn matchtrupp för att kunna hota idag. Vi får jobba med vårt försvarsspel, vilket var det viktigaste inför matchen. Stark debut i mål för Sandra också, och när vi börjar bli bekanta med varandra så kommer detta bli riktigt bra. Till seriepremiären kommer vi i princip att kunna matcha ordinarie lag och det blir första gången i år som detta sker.Även om det finns en del att jobba med fortsatt så är vi svåra att få hål på. Framåt orkar vi inte riktigt hota idag, men som man säger: ett dåligt genrep ger en bra premiär!

Forza LBK!
 
FCBEscola i Lund
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier