Dam

Välkommen till Lunds BK Dam
Du har nu kommit till hemsidan för LBK Dam.
Sidan kommer att uppdateras löpande med information kring vår verksamhet.

Vi har åter igen startat upp damlaget efter 1 års uppehåll. Responsen har varit mycket positiv och vi har idag en trupp på  25 spelare. Några är spelare som tidigare har representerat föreningen medans andra är nya.

Under vintern/våren kommer vi att träna två gånger per vecka och när vädret så tillåter utökar vi med ytterligare en träningsdag. Våra träningsdagar är måndagar och onsdagar 18:30 - 20:00 på centrumplanen, Klostergårdens IP.
Vi välkomnar nya spelare, är du intresserad av vår verksamhet så är det bara att komma förbi när vi tränar eller slå en signal till huvudtränare Mikael Törnqvist.

Välkommen till oss!

Mikael Törnqvist
micket7707@gmail.com
Referat: Lunds BK - Vittskövle IF
Knyter ihop vårsäsongen med 3 poäng!
2019-06-21 09:59
Dagens motstånd stod vittskövle för, att lag som placerar sig på 3e plats i tabellen.
Vi kommer till match med en hel del förändringar i truppen pga sjukdomar och resor. Detta gör ingen skillnad då vi idag visar bredden på vår trupp, är någon borta så hoppar nästa in och gör ett bra jobb. Idag har vi 3st f16 spelare på bänken, de kommer in i spelet och gör det med bravur. Jättekul att se och ger mig fina svar, svar kring bredden som vi besitter och att det kommer spelare underifrån som vill vara med!
Matchen idag spelar vi av på ett bra sätt, vi håller spelplanen och fortsätter spela bra fotboll med bollen på marken genom lagdelarna. Vi är täta och gör få misstag, de chanser som uppstår för våra motståndare kommer till av när vi tappar fokus och släpper till. Detta är positivt då vi kan slipa bort dessa "dippar" och bibehålla fokus längre. Vi fortsätter vara trygga i allt vi gör, det är känslan i hela laget och det syns mer och mer på plan. När vi hittar in i sista tredjedelen så är det med stort tålamod, då är vi nästan alltid farliga och skapar målchanser. En väl genomförd match idag, där vi visar vilka vi är och att vi vill spela bra och disciplinerad fotboll.
Målskyttar idag: Torsten och Carlsson
Nollan (igen): Amanda! Bra jobbat!!!

Bra tjejer! Ni har genomfört 1a delen av serien på ett exemplariskt sätt, där ni lyssnar och lär för att sedan sätta kunskaperna i match...bra! Nu väntar matchuppehåll vilket ni är så förtjänta av, sen hösten med nya äventyr och fin fotboll! Tack!

Referat: Askeröds IF - Lunds BK
Avbruten match pga åska
2019-06-15 17:37
Dagens motståndare: Askeröds IF
Vid ställningen 5-0 till oss så avbröts matchen av domaren, det ansågs för farligt att fortsätta spela pga kraftig åska.
Vidare beslut väntas från Skånes fotbollsförbund.
Referat: Hörby FF - Lunds BK
Vinst mot Hörby FF
2019-06-09 20:43
För dagen stod Hörby FF för motståndet, ett lag som vi på förhand visste väldigt lite om. Vi pratar idag om vikten av att genomföra varje match på bästa möjliga sätt, att vi är det lag som jagas just nu och som alla vill besegra. En utmaning som skall mötas med respekt och ödmjukhet med fötterna på jorden.
Vi startar matchen på ett rejält sätt, där vi är tydliga i vårt spel och följer det vi pratat om att vi ska göra. En 2-0 ledning kommer ganska snabbt som resultat av detta, där vi tar tag i matchen och styr på det sättet som vi vill. Vi sätter tempo på bollen och har ett bra rörelsemönster, vilket gör det svårt för motståndarna. Det hittas lösningar i spelet på hela plan och vi visar tålamod i varje sekvens.
Extra kul idag med Amandas insats mellan stolparna, räddar frilägen och räddar en straff! Kanon!

När slutsignalen ljuder så står det 5-0 på resultattavlan till oss!

Målskyttar för dagen:
Johanna Thorstensson 2
Louise Andersson 2
Olivia Cox 1

En väl genomförd match och nya sköna poäng!
Bra tjejer!
Referat: Skabersjö DFF - Lunds BK
3 poäng med smolk i bägaren...
2019-05-25 17:52
Idag var det dags för bortamatch mot Skabersjö. Vi startar matchen bra och tar ledningen redan efter 3 minuter, därefter rullar det på och vi gör ett stabilt arbete för dagen. Matchen slutar 6-1 till oss och 3 nya poäng in på kontot. Vi gör det vi ska och spelar av matchen på ett godkänt sätt! Extra kul med Moa som idag gör comeback i den gula tröjan, det hela slutar med 3 mål!!!
Det som gör att det smakar lite bittert i munnen är att Ida Carlsson skadar sig illa i slutet av matchen. I en luftduell så träffas Ida i huvudet och blir liggande, resultatet blir en kraftig hjärnskakning. Våra tankar går till Ida och vi hoppas på ett gott tillfrisknande! Du är en krigare, så detta fixar du Ida! Vi är med dig!
Tack för idag tjejer, ni är grymma!