Dam

Välkommen till Lunds BK Dam
Du har nu kommit till hemsidan för LBK Dam.
Sidan kommer att uppdateras löpande med information kring vår verksamhet.

Vi har åter igen startat upp damlaget efter 1 års uppehåll. Responsen har varit mycket positiv och vi har idag en trupp på  25 spelare. Några är spelare som tidigare har representerat föreningen medans andra är nya.

Under vintern/våren kommer vi att träna två gånger per vecka och när vädret så tillåter utökar vi med ytterligare en träningsdag. Våra träningsdagar är måndagar och onsdagar 18:30 - 20:00 på centrumplanen, Klostergårdens IP.
Vi välkomnar nya spelare, är du intresserad av vår verksamhet så är det bara att komma förbi när vi tränar eller slå en signal till huvudtränare Mikael Törnqvist.

Välkommen till oss!

Mikael Törnqvist
micket7707@gmail.com
Referat: Lunds BK - Askeröds IF
Vinst i premiären
2019-04-15 07:28
Vinst i premiären!
Vi startar lite trevande och får inte riktigt träff på motståndarna, typiskt för en premiär med nerver som gör det lite svårare.
I första halvlek arbetar vi oss sakta in i matchen och skakar av oss de nerver som spökar. Efter en halvtimme så kommer det så viktiga målet, 1-0 av Ida Carlsson efter ett mycket fint avslut i det bortre krysset! I halvtid pratar vi om av våra mer rejäla i allt vi gör och att vi ska ligga betydligt närmre motståndarna och ligga högt i pressen. Direkt i andra ger detta resultat, både på resultattavlan men också i inställningen hos tjejerna. 2-0 kommer snabbt i andra och sen rullar det på och stannar till slut på 9-0. Viktigt att vi kan ta oss samman och prestera som vi vill i andra halvlek, trots första halvlek så gör vi som helhet en bra insats på alla fötter. En väl genomförd match där vi visar hur vi vill spela fotboll! Vi skyddar vår borg!
Mål:
Louise Andersson 3
Ida Carlsson 2
Agnes Lindblom 2
Hanna Söderberg 1
Siri Rylander 1

Bra jobb tjejer!
Äntligen dags för premiär!
2019-04-13 09:03
Nu är det snart dags för premiär, söndag 14/4 så smäller det! I den första omgången möter vi Askeröds IF, ett lag vi inte mött förut och som också startat upp sin damverksamhet inför 2019. Vi ser fram emot att få komma igång efter en lång försäsong, en försäsong som gett oss bra förutsättningar för att spela en fin fotboll! Alla är taggade och sugna på seriespel, plocka fram kunnandet och få visa vad vi kan!
Vi hälsar motståndare, domare och publik välkomna till centrumplanen Klostergårdens IP!
Matchstart är kl. 17.30
Kom och stötta Lunds BK!
Välkomna!

Snart dags för årets händelse, 7 manna kickoff 2019!
2019-03-30 18:45
Nästa helg 6-7/4 är det dags för årets händelse i barnfotbollen, kickoff 7 manna cup.
Viktigt att vi i damlaget ställer upp och hjälper till under dessa dagar, som representanter för klubben och som förebilder för barnen. Vi ser fram emot 2 roliga dagar med härliga upplevelser för såväl barn som vuxna, med mycket glädje och skratt! Hoppas vi på att vädret är med oss också. Vi ses på klostergårdens IP!

/ Damlaget Lunds BK
Referat: Lunds BK - Hardeberga bk
Vinst och mycket bra spel!
2019-03-23 20:37
För dagen stod div.3 laget Hardeberga/Gof för motståndet. På förhand en tuff uppgift för oss då de tillhör en högre division än vad vi gör.
Vi pratade om att vi på ett tydligare och mer instinktivt sätt skulle in i sista tredjedelen och straffa motståndarna. Vilket vi också gjorde per omgående, där vi rinner igenom och sätter 1-0. En bra löpning av Ida Carlsson där hon får den i steget och prickskjuter i det långa hörnet. 2-0 kommer på en tilltrasslad situation, där bollen till slut hamnar hos Julia som lobbar in bollen över målvakten. 3-0 på en nickskarv där Louise plockar med sig bollen och iskallt rullar in bollen under målvakten. En mycket väl genomförd match, där matchplanen följs fullt ut. Vi fick svar på det vi letat efter och känslan har infunnit sig om att vi är redo för seriepremiären. Vi har en stark grupp med ett härligt go och god moral, om vi gör det vi ska och håller oss ödmjuka så kommer 2019 gå i glädjens tecken! Tre bra träningsveckor framför oss och sen dags för nästa batalj, premiär mot Askeröd! Tack tjejer för en härlig eftermiddag och en fantastisk kämpainsats! Ni är grymma!
/ Micke
Sön 14/4 17:30