Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
Dam

Välkommen till Lunds BK Dam
Du har nu kommit till hemsidan för LBK Dam.
Sidan kommer att uppdateras löpande med information kring vår verksamhet.

Vi har åter igen startat upp damlaget efter 1 års uppehåll. Responsen har varit mycket positiv och vi har idag en trupp på  25 spelare. Några är spelare som tidigare har representerat föreningen medans andra är nya.

Under vintern/våren kommer vi att träna två gånger per vecka och när vädret så tillåter utökar vi med ytterligare en träningsdag. Våra träningsdagar är måndagar och onsdagar 18:30 - 20:00 på centrumplanen, Klostergårdens IP.
Vi välkomnar nya spelare, är du intresserad av vår verksamhet så är det bara att komma förbi när vi tränar eller slå en signal till huvudtränare Mikael Törnqvist.

Välkommen till oss!

Mikael Törnqvist 
0707-944215
micket7707@gmail.com
Referat: Gärds Köpinge IF - Lunds BK
2019-05-13 21:54
Mycket känslor inför dagens utmaning:

Efter en jobbig vecka där vi har en lagkamrat som tyvärr inte kan vara med oss just nu utan måste kämpa på egen hand utanför plan åker vi upp till Gärds Köpinge för något som vi vet kommer att bli en tuff utmaning. Vi har pratat igenom detta innan avresa och vi går igenom spelplanen innan vi beträder den gröna mattan fast bestämda att vi ska göra det mycket svårt för våra motståndare. 
Gärds Köpinge är skickliga på att fånga upp bollar samt att de slår fina djupledsbollar som är utmanande  men vi har en tydlig plan och kan relativt enkelt bryta deras anfallsförsök. 
Vi känner en trygghet till vårt spel där vi vårdar boll och ganska snabbt får vi målchanser varav den ena ger en retur och då är Louise påpassligt på rätt plats och stänker in 1-0. Kort därefter en ny chans där Ida C krigar sig fram och efter ca 10 min står det 2-0 till LBK. I andra halvlek ligger våra motståndare på och det är lite ställningskrig, efter en stund får de utdelning till 2-1 vilket ger ny energi till våra tjejer som trycker på och Johanna T blir nerdragen i straffområdet vilket ger en straff till oss som Ida N extremt behärskat slår in, 3-1. 
Matchen blev tuff, vi krigade på i nästan 100 min och matchen slutar 3-2 till LBK.
Kan inte lyfta ut någon särskild spelare för dagen utan ni alla gör ett fantastiskt jobb med en underbar lagmoral. 

Ett stort tack till er alla men ett litet extra tack till Samantha (F03) som tar på sig målvaktshandskarna och gör en fantastisk insats!  

Med vänlig hälsning / Kind regards

 

Referat: Lunds BK - Gärsnäs AIS
Tillbaka igen...
2019-05-03 22:53
Vilken match ni gör idag tjejer, med så mycket att vara stolta över!
Vi visar direkt från första början att vi vill spela en bra och välspelad fotboll, där vi gör exakt det vi pratar om innan! Vi pratar om att vi från start ska sätta tryck på motståndarna och vara rejäla i de beslut vi tar, spela enkelt och låta bollen få göra jobbet. Vi är noggranna i passningsspelet, där vi tvingar motståndarna att jaga boll i stort sett under hela matchen. Organisatoriskt så är det exemplarsikt, vi ligger rätt över banan och gör det enkelt för varandra genom mycket rörelse utan boll. Tillsammans gör vi det bra idag, i alla lagdelar och på alla fötter! Det ges inte utrymme för motståndarna någonstans på plan, vi spelar exakt så bra och diciplinerat som vi vet att vi kan. Vi står upp och håller fortet, för laget och för klubben! Härlig revansch tjejer!
Målskyttar för dagen:
Louise 2
Ida C 1
Saga 1 (f16)
Julia B 1(f16)
Extra kul med f16 tjejerna som kommer upp och tar för sig på ett föredömligt sätt! 
Tack för idag tjejer!
/Micke 
Referat: Blentarps BK - Lunds BK
Mer att önska...
2019-04-27 18:53
Matchen idag mot Blentarps BK slutade med ett negativt resultat, 1-2!
Analys av matchen:
Vi tar för lätt på motståndet och underskattning är det som präglar inställningen idag.
Sätter in skorna och tar inte jobbet för varandra.
Mindre bra insats av oss idag.
Positivt:
Detta är en väckarklocka, som får oss på tårna igen med det rätta fokuset! Respektera och möta allt motstånd med det kunnande som vi faktiskt besitter. Arbeta för varandra och gå in 110% i allt vi gör! 
I nästa match tar vi ut frustrationen från denna matchen och använder det som tändvätska! Vi kan mycket mycket mer än det vi visade idag, det ska vi visa på fredag då hemmaborgen skall hållas igen! 
Ett par bra träningar nu så tar vi nya tag igen, visar oss själva och omgivningen vad vi egentligen kan och står för!
Nu glömmer vi denna match och går mot nya mål!
/Micke 
Referat: Rydsgårds AIF/Skivarps GIF - Lunds BK
Vinst 5-2 borta mot Rydsgård!
2019-04-21 20:10
För dagen stod ett Rydsgård som var stärkta av en seger i premiären för motståndet! Förutsättningarna idag var tuffa, varmt och naturgräs. Naturgräset är vi inte riktigt vana vid men gör det ändå bra, värmen var däremot tuff! 
Matchen böljar fram och tillbaka i inledningsfasen, där vi ligger på men kommer inte riktigt upp i nivå med vad vi kan. De är rejäla i det fysiska spelet men vi står upp på ett bra sätt. 1-0 kommer genom Louise, kort därpå så gör deras duktiga 10:a 1-1 som också är resultatet i halvtid. I halvlek pratade vi en del kring hur vi skulle få stopp på deras duktiga forward, som sysselsatte hela vår backlinje i första halvan av matchen. Vi är mer på i början på andra halvlek och 2-1 kommer som ett resultat av detta arbete, återigen så dyker deras duktiga forward upp och petar in 2-2. Nu växlar spelet lite fram och tillbaka, men vi tar över mer och mer ju längre matchen går. När vi gör 3-2 så känns det som att de har fått nog och orkar inte riktigt stå upp mot oss längre. Slutsiffrorna stannar idag på 5-2 till oss, vilket kändes befriande när slutsignalen ljöd. Sammantaget en ganska tuff match men vi utför uppgiften på ett bra sätt! 
Extra kul idag med två "nya" tjejer i laget, Julia och Saga från f16 laget! Tack, ni var superduktiga och gjorde det riktigt bra!

Målskyttar:
Louise 3
Ida C 1
Amanda M 1

Louise är nu uppe i 6 mål på 2 matcher och leder skytteligan, grattis! 
Bra jobbat idag, på alla fötter och huvuden! 

/Micke 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier