Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
Herr
Referat: Eskilsminne - Lunds BK
Eskilsminne IF - Lunds BK 1-1 (0-1)
2018-03-18 10:45
Lördagens träningsmatch mot seriekollegan Eskilsminne slutade oavgjort.
Lunds BK - Prespa Birlik 2 - 1
2018-03-14 22:19

Dagens träningsmatch på hemmaplan mellan Lunds BK och Prespa Birlik slutade med en knapp seger för Krubban. 


Matchreferat Lunds BK- BK Olympic !
2018-02-26 11:46

Årets första hemmamatch innebar även årets första seger då BK Olympic besegrades med 4-2 (1-0)


LBK startade matchen piggt och dominerade stort från start. Vi hade bra spelbarhet centralt och tog oss därifrån ut på kanterna och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Redan efter 6 minuter kom en logisk ledning sen vi fått en straff, som Norlla säkert förvaltade.

 

Vi skulle förvaltat våra chanser på ett bättre sätt  men vi missade våra avgörande passning/löpning och målen uteblev. Det skall väl tilläggas att gästernas målvakt även gjorde ett par fina räddningar och höll kvar sitt lag i matchen.

 

Sista kvarten i första  tappar såväl rörelse och kommunikation. Olympic kommer in i matchen utan att skapa några riktigt vassa chanser. 1-0 i paus.

 

Redan i tredje minuten i andra drar vi på oss en onödig frispark strax utanför halvcirkeln och Olympic får på ett bra skott och det var kvitterat, 1-1.

 

Efter ungefär en timme gör LBK 6 byten och lite pigga ben. I mitten av halvleken tar vi tillbaka ledningen sen Overgaard kommit högst på en hörna och når Admir som skarvnickar bollen i mål.

Dessvärre tillåts gästerna att kvittera än en gång då Olympic vänder upp på vår planhalva och vi missar att falla. Djupled bakom vår backlinje och en enkel placering i mål, 2-2.

 

Två onödiga kvitteringar och trots att Olympic höjt sig var vi det bättre laget och på slutet avgör vi rättvist denna tillställning då Kristian sätter 3-2 på volley och Måns punkterar matchen med 4-2 efter en skolbokskontring. Matchen slutar 4-2.

 

Som förväntat på försäsongen lite upp och ner. En del sekvenser idag är riktigt bra men vi måste höja vår lägstanivå och inte få perioder likt sista kvarten i första.  Avslutningsvis jobbar vi vidare med vår effektivitet/beslutsförmåga på sista tredjedelen och målen bakåt kommer till lite för lätt på felbeslut som vi får försöka städa bort.

Matchreferat : Torn - Lunds BK herr !
2018-02-19 09:36

Årets första lokala derby slutade i förlust med mål i slutskedet för hemmalaget 2-1 (1-0)


Vi var inte riktigt  med i både tanken samt kroppen  från början utan torn fick utdelning på sin aggressivitet/ presspel samt att vi slarvade både i vårt passningspel samt i våra värderingar när och var vi ska spela våra uppspel.


Efter den första kvarten tycker jag att vi kommer in i matchen bättre men har svårt att skapa de rejäla målchanserna ,vi måste hota mer i både löpningar och spelbarhet på större ytor för att kunna spela de spel vi vill.


Första halvlek har vi ett par chanser som kunde resulterat i mål , Jesper Möller har en bra chans med nick och Christoffer Levi har en bra frispark som målvakten räddar .


Vi pratade både om aggressivitet samt passningspel / värderingar i halvtid och vi startar den 2:a halvleken på ett bra sätt och vår utdelning kommer genom mål av Admir till 1-1 , vi har nu en väldigt bra period som med lite skärpa kunde gett oss 1-2  tänker då mest på vår omställning som ger oss 3 mot 1 försvarare i torn men skottet räddades av målvakten .


I slutskedet så får ändå hemmalaget in 2-1 efter tilltrasslad situation i vårt straffområde genom både slarv från oss samt en tuff satsning ( frispark) från deras sida gör att de får detta läge till 2-1.


Vi analyserar både bra/dåligt och jobbar vidare med försäsongen .


Med vänlig hälsning Stefan 

Försäsong Boxning !
2018-01-26 10:12
Admir och Christoffer Boxningstagen !

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/3 12:00
1 - 1  
Ons 14/3 18:30
2 - 1  
Lör 10/3 13:00
2 - 4  
Lör 24/2 13:00
4 - 2  
Lör 17/2 13:00
2 - 1  
Lör 3/2 13:00
4 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier