Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U19
Lunds BK U19 2018

IFK Osby - Lunds BK 3 - 4
2018-10-14 15:03

En fin höstdag begav vi oss till norra Skåne för att möta IFK Osby, ett annat mittenlag i U19 Div. 1 Södra Götaland.


IFK Osby började matchen starkt. Deras anfallsspel höll ett högt tempo och laget var skickligt på att skapa numerära överlägen. När de tappade bollen pressade de högt med sina offensiva spelare. Det gjorde att vi inte hade bollen på deras planhalva under de första tio minuterna. Efter cirka tolv minuter lyckades vi däremot ta oss fram genom en omställning där Jesper Strid blev helt frispelad men tacklades ner ett par centimeter utanför boxen. Det blev en frispark för oss men ingen ytterligare åtgärd från domarens sida. Efter detta lyckades vi arbeta oss in i matchen och till en början hotade vi framförallt genom snabba omställningar. IFK Osbyspelaren Kevin Sjöström satte trots detta 1 - 0 efter ett missförstånd i vårt försvar. Vi lyckades snabbt kvittera till 1 – 1 genom Jesper Strid. I takt med att vi fick bättre koll på matchen och motståndarna blev lite trötta kunde vi också ta ledningen med ytterligare ett mål av Jesper och behålla den till halvtidsvilan.


När andra halvlek startade var vi beredda på en kraftig anstormning men den lät sig vänta lite. De första tio minuterna var jämna men sedan började vi spela lite för nonchalant i både anfallsspel och försvarsspel. IFK Osby tog tillbaka initiativet i matchen och kvitterade i den 60:e minuten. Vi försökte främst att hota genom snabba omställningar vilka många gånger rann ut i sanden. IFK Osby var det bättre laget men genom ett mål av Dardan Aliti lyckades vi trots detta återta ledningen innan motståndarna kvitterade cirka tio minuter senare. Mot slutet av matchen var det en upprörd stämning på planen med småfult spel och spelarna började dessutom bli väldigt trötta. Domaren lade till cirka 5 minuter och efter en omställning med cirka 30 sekunder kvar av matchen lyckades Gustav Ferlenius placera bollen i burgaveln och därmed säkra en bortaseger med 3 – 4 för Lunds BK. En otroligt härlig vinst som även innebar att vi passerade tre lag i tabellen för att nu ligga på en sjätteplats.


Tack för stödet från alla tillresta supportrar!

Varbergs BoIS - Lunds BK 2 - 4
2018-10-06 17:55
Matchen mot Varbergs BoIS var den första långväga bortamatchen som resulterade i tre poäng för Lunds BK.

Det var en svårspelad match på en ojämn gräsmatta med en studsande boll. Tanken i Lunds BK var att försöka gå på snabba omställningar och hota i djupled men med den svårspelade gräsmattan var det svårt att få upp ett bra tempo på bollbehandlingen.

Under en utspark råkade målvakten i Varbergs BoIS förväxla en Lunds BK-spelare med en medspelare. Han passade bollen rakt till en fristående Jesper Strid som fint placerade den i mål.

Vi skapade några farliga omställningar men det var Varbergs BoIS so stod för det mesta av bollinnehavet. Efter en märklig situation i kanten av straffområdet lyckades en motståndare skjuta bollen på vår spelare och in i mål: 1 - 1.

I andra halvlek valde vi att spela mer utifrån underlaget. Vi fokuserade på att spela mer defensivt och på att försöka minimera misstag som berodde på planens skick. Taktiken var framgångsrik på det viset att Varbergs BoIS fick färre chanser samtidigt som vi fick fler farliga målchanser.

I den 63:e minuten fick vi en frispark som togs av Edwin Condrup. Han valde att lägga den direkt på mål och bollen gick in i nät: 1 - 2.

Olyckligtvis fick Varbergs BoIS strax därefter en straff lite från ingenstans som de förvaltade bra: 2 - 2. 

Under de avslutande 20 minuterna etablerade vi ett bra tryck på motståndarna. Genom att sätta ytterligare två mål lyckades Jesper Strid fullborda en hat-trick och matchen slutade med 2 - 4  till Lunds BK. 
Lunds BK - Landskrona BoIS 0 - 1
2018-09-30 15:53

Under inledningen av matchen såg det ut som om BoIS skulle föra den och ta hand om det mesta av bollinnehavet. De första 15 - 20 minuterna kändes Lunds BK stressat av det relativt höga tempot, fattade ofta fel beslut och slog bort passningar. BoIS lagkapten, Jason Rindom, låg bakom den större delen av Landskronas spel och såg ut att ha fått mandat att röra sig ganska fritt över hela planen. Men så småningom började matchen jämna ut sig och Lunds BK skapade flera målfarliga chanser. Bland annat var den vassa P16-spelaren Eron Mucolli flera gånger fri med BoIS målvakt men utan att bollen hamnade i nätet. Efter paus fortsatte matchen i samma anda och det var Lunds BK som gradvis tog hand om spelet medan frustrationen spred sig i motståndarlaget. De gula fortsatte att sätta tryck mot BoIS-boxen men det öppnade också upp för kontringslägen och i den 80:e minuten kunde motståndarna kontra in 0 - 1 genom Ahmad Al Shafie. Surt för oss naturligtvis. Vi gick ned på en trebackslinje och skickade upp mittbacken Daniel Lyth men resultatet stod sig tyvärr till full tid. Helt klart lyckades vi skaka serietvåan Landskrona BoIS och vi hade lika gärna kunnat gå hem med en seger. Då halva vår ordinarie trupp spelade med U17 samma dag hade vi lånat in ett antal P16-spelare inklusive målvakten Pontus Sörem. De skall ha en stor eloge för sin insats och motivation under matchen.

Lerums IS - Lunds BK 1 - 0
2018-09-24 08:34

Vi spelade med en 4-4-2-uppställning och valde att pressa Lerums IS högt. De första tio minuterna var vi det absolut bättre laget. Motståndarna tvingades under pressen att slå längre bollar som vi konstant vann för att sedan gå till anfall. Vi skapade många lägen framåt, både frilägen och skott utifrån. En bit in i matchen började Lerums IS att vinna lite fler bollar och vi tappade lite i passningskvalitet samt började spela långsammare anfallsfotboll. Motståndarnas första bra chans kom efter 20 minuter. Vi tappade boll på vår planhalva vilket resulterade i att en lerumspelare fick en frispelande djupledspassning och lyckades lyfta bollen över vår målvakt, Ada Türkmen, ett bra avslut. Med tanke på vår fina start trodde vi ändå att vi skulle kunna vända på matchen. Men tyvärr lyckades vi inte riktigt hitta tillbaka till det fina spel vi hade under de första 10 – 15 minuterna. I fortsättningen blev det en mer jämn tillställning och i slutet av halvleken var det Lerums IS som hade de flesta målchanserna.


Andra halvlek startade jämnt. Vi ville höja tempot i anfallsspelet och försöka hitta fler bollar bakom hemmalagets backlinje eftersom vi hade skapat bra chanser på det sättet i under den första halvleken. I en del av anfallen hittade vi riktigt fina och effektiva uppspelskombinationer som ofta avslutades med farliga inlägg från Kacper Kowalczuk. Tyvärr lyckades vi inte få in bollen i mål. Lerums IS hade också en del bra målchanser och farligast blev det när vi tappade boll i uppspelsfasen. I slutminuterna fick motståndarna en straff som gick i ribban men vi hann aldrig få in en kvittering. Sett över hela matchen gjorde vi bra ifrån oss. Hade vi kunnat driva på med samma höga tempo som vi spelade med i början av matchen hade vi förmodligen vunnit matchen med ett par bollar. 


En stor eloge till den unga truppen som mötte Lerums IS och gjorde det bra. Det var en jämn match sett över 90 minuter. Ett speciellt tack till alla unga spelare som gjorde en bra match mot ett par år äldre killar.

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 14/10 13:00
3 - 4  
Lör 6/10 14:00
2 - 4  
Sön 30/9 13:00
0 - 1  
Sön 23/9 13:30
1 - 0  
Tis 18/9 19:15
5 - 4  
Sön 16/9 15:00
1 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Lunds BK, 17/10 14:59 
Lunds BK, 14/08 14:30 
Lunds BK, 14/08 14:26 
Lunds BK, 14/08 13:44 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier