Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U19

Lunds BK U19 2020 !
 
BK Höllviken - Lunds BK 1-5 (1-4)
2020-05-31 15:44
Två dagar efter matchen mot Helsingborgs IF var det dags att möta BK Höllviken på Höllviken IPs A-plan.

Seg start från vår sida där det gick lite för långsamt. Andra halvan av halvleken var däremot riktigt bra och då kom också målen. Först ett fint inspel och avslut i bortre. Därefter ett magiskt volleyskott från 30 meter av Dion Krasniqi i bortre krysset. Vi gjorde sen 3-0 på inspel och avslut men av någon märklig anledning dömdes målet bort för offside (avslutare bakom boll i avslutsläget).

Otur med offsiden och även anfallet efter då BK Höllviken efter lite flipper tilläts reducera. Förstapasset var en klar offside men sen var det bara dåligt försvarsspel av oss.

Nåja, i anfallet efter kom ett nytt inspel och vid bortre kunde vi sätta 3-1 i öppet mål. 4-1 kom på en fin korslöpning där vi blev fria med målvakten och satte bollen i mål. 4-1 i paus och på slutet av halvleken spelade vi riktigt bra fotboll.

Andra halvlek var temposvag. Alla spelare ville göra för mycket och för svårt. Momenten blev snygga men rörelsen och därmed även målen uteblev, och finesserna ledde i slutändan mest fram till bolltapp. Visst hade vi chanser - ett par frilägen där BK Höllvikens målvakt gjorde ett par bra räddningar - men vi spelade klart under vår kapacitet och var inte i närheten av det tempo vi hade mot Helsingborgs IF.

Andra halvlek bjöd ändå på en pärla då Elias Sigeback kopierade Maradonas VM-mål från 1986 då han från sin ytterbacksposition drog hela motståndarlaget inklusive målvakten och satte bollen i öppet mål. Egentligen var varenda moment inklusive rycket förbi backlinjen och målvakten en direkt maradonakopia.

Matchen slutade 5-1 och var en klart godkänd match med tanke på att den tuffa matchen mot Helsingborgs IF fortfarande satt i benen. Samtliga mål var riktigt fina och bakåt var det relativt stabilt. Kul med beröm från såväl motståndartränarna som domaren för vårt sätt att spela och agera ute på planen.

Nästa helg blir det genrep innan serien förhoppningsvis startar 14/6 med hemmamatch mot FC Trelleborg.


Helsingborgs IF - Lunds BK 1-2 (0-0)
2020-05-29 21:54
Bortamatch mot HIFs U17 som för dagen var förstärkt med en del 02:or från deras P19-allsvenska lag.

HIF inleder bäst och har tidigt ett inspel och farligt avslut men tätt utanför. Hemmalaget spelade med fart och finess och visade god kvalitet.

Efter 10 minuter jämnar det ut sig och vi får rätt på vårt försvars- och presspel. HIF har nu en del boll men skapar inga chanser. Framåt är vi vassare och har ett skott i ribban och två inspel där vi båda gångerna missar öppet mål från nära håll. Bollen studsade över foten i avslutningsögonblicken. 0-0 i paus i en match där vi sista 30 var riktigt riktigt bra. Vasst anfallsspel och klockrent positionsförsvar där vi inte tillät mycket.

Vi tappar lite kvalitet i andra utan att för den delen göra en svag insats. I mitten av halvleken får en HIF-are sitt andra gula och vi spelar 11 vs 10. Minuten senare har vi problem att rensa och det slutar med 1-0 till hemmalaget. Målet påminde mycket om Bröndbys 2-1 tidigare i år och vi måste bli mer beslutsamma i våra rensningar.

Kort efter målet har vi en riktigt bra chans till 1-1 men nicken går via målvakten i ribban och till hörna. Nåja minuten senare kommer vi runt på kanten, inspel och en bra löpning i boxen gör vi kan sätta kvitteringen.

Trots en man mer har vi vår svagaste period i matchen där vi inte vår grepp på matchen. Det märks inte att vi är en man mer.

Sista 10 får vi igång det hela igen och trycker tillbaka HIF. Nu kändes det som vi utnyttjade det numerära överläget. HIF fick rensa många inspel/inlägg men såg ut att lyckas försvara 1-1. Det sista som händer i matchen är en frispark som vi slår på bortre där vi snyggt på helvolley stenhårt skjuter in 2-1. Domaren blåser på avsparken och vi vinner matchen.

Vi tar med oss framför allt en riktigt bra första halvlek. Vi spelar där bra försvarsspel kryddat med spets framåt. HIF är duktiga och det blev en trevlig träningsmatch. Efter det sena målet mot oss mot Mjällby var det skönt att få det med oss idag. En stark seger mot ett bra Helsingborgs IF.
Lunds BK - Hässleholms IF 2-4 (2-2)
2020-05-23 21:49
För vår del kan vi bara konstatera att den oerhört tuffa och energikrävande matchen dagen innan mot Mjällby AIF gjorde att vi inte hade speciellt många rätt i dagens match. Ingen idé att gå in och analysera för mycket då vi inte kom upp i något som ens liknade det som presterades i fredagens match. 

Mängder av misstag och unforced errors där vi oattackerade bara gav bort bollen. Energin fanns inte och det var tempofattigt och svagt över hela planen. Från sidlinjen handlade bytena mer om att fördela speltid och undvika överbelastning, snarare än att försöka förändra matchbilden.

Den del av publiken som höll sig vakna hela andra halvlek kunde konstatera att mjällbymatchen tyvärr sög ut alla våra krafter och att allt bara kan bli bättre. Det är bara att ta nya tag mot Helsingborgs IF på fredag och det är inte så modigt att våga utlova att det kommer bli en bättre prestation än idag. 
Mjällby AIF - Lunds BK 1-0 (0-0)
2020-05-22 19:57
På fredagen spelade U19 träningsmatch mot Mjällby AIFs U19-lag som till vardags spelar i P19-Allsvenskan. Fint väder och spel inne på A-planen bäddade för en trevlig match.

Mjällby AIF visade tidigt att de har kvalitet. De hade bra tempo i sin speluppbyggnad där de kombinerade fart och tålamod på ett bra sätt.

Halvleken var tät och jämn med få klara målchanser. Mjällby AIF har en del boll men det ledde inte fram till så mycket. Vi hade fått ett par fina lägen om djupledaren slagits ett par tillslag tidigare. 0-0 i paus.

Starten av andra halvleken var jobbig då hemmalaget fick tryck på oss och hade sin bästa period i matchen. Vi blev tillbakatryckta och har svårt att etablera något spel. Mjällby AIF hade några farliga inspel men vi lyckas hålla rent i straffområdet.

Sista 20 minuterna var det ombytta roller då vi tog över initiativet och stod för det mesta och det bästa. Vi har någon flippersituation i straffområdet där vi tyvärr sköt på egen spelare framför målet. Kort därefter hade vi ett inlägg och en nick i ribban.

I sista sekunden rensade Mjällby AIF och ett missförstånd mellan mittbackar/målvakt gör att de kunde rulla in bollen i öppet mål. På avsparken blåste domaren av matchen.

Surt mål att släppa in ett mål på sista sparken men ändå en riktigt fin prestation från vår sida. Extrakul när mjällbyföräldrarna kom förbi vårt bås och tyckte att målet var orättvist. Så var det - vi skulle haft minst oavgjort men lagen hade sina perioder och matchen kunde ha slutat hur som helst.

Vi konstaterar att vi spelar jämnt mot ett P19-allsvenskt lag på bortaplan och tar med oss en härlig prestation till serien. Kan vi spela så här mot Mjällby AIF kan vi utmana samtliga lag i vår egen serie.
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier