Referat: IF Lödde - Lunds BK
IF Lödde - Lunds BK 0 - 6
2019-06-20 08:13
Sista matchen innan sommaruppehållet skulle spelas mot IF Lödde. Inför matchen pratade vi mycket om att undvika att hamna i samma situation som när vi mötte IF Lödde i premiären där vi tappade tålamodet och inte fick hål på dem förrän med kvarten kvar.

Idag var det stor skillnad. 3-0 efter en kvart och matchen var avgjord. Vi har en tendens att slå av på tempot i sådana lägen - så även idag. 4-0 i paus och matchen slutade 6-0. Vi har haft väldigt mycket matcher på sistone och kanske tog även det ut sin rätt då fokus och småsaker i tekniken inte satt så fint som det brukar.

Trots det vann vi med 6-0 och vilken vårsäsong U19 har haft! Vi har spelat 14 tävlingsmatcher, vunnit 13 och en oavgjord. På dessa matcher har vi målskillnaden 51-6 och hållit nollan i 10 av 14 matcher -  det är imponerande!

Avslutningsvis passar vi på att tacka IF Lödde för en hel del matcher i vår. God stämning rakt igenom och vi önskar stort lycka till i höst!
Referat: Lunds BK - BK Olympic
Lunds BK - BK Olympic 4 - 1
2019-06-16 14:52
I sista matchen innan serien vänder skulle vi möta duktiga BK Olympic.

Vi exploderade i starten med 1-0 tidigt av Anton Westring och minuten senare 2-0 av Casper Burehed. När sen Jesper Strid volleysköt in 3-0 med mindre än en halvtimme spelad verkade hemmalaget tro att det var klart.

Istället gick vi in i en dålig period med nonchalanta beslut och som straffade sig då BK Olympic kunde reducera till 3-1 efter att ha fått bollen till skänks och vi hade tappat initiativet.

I andra halvlek spelade BK Olympic bra och tog sig förbi 1 mot 1 alldeles för lätt över hela banan. Själva hade vi väldigt svårt att hitta tillbaka in i matchen.

Nåja, med kvarten kvar tog vi över igen och hade hur många målchanser som helst innan Casper Burehed satte sitt andra mål och fastställde slutresultatet till 4-1.

Vi tar med hälften av matchen - de första 30 minuterna och den sista kvarten. Det som hände däremellan tar vi lärdom av. Har vi ett spel som tar oss till 3-0 efter en halvtimme och med bud på det dubbla behöver vi ju inte förändra det och där har varje spelare sitt ansvar.

4-1 ändå ett jättebra resultat och nu blickar vi fram mot vårens sista match - IF Lödde borta på onsdag.

Avslutningsvis vill vi tacka BK Olympic och domarna för en trevlig match med god stämning.
DM-semi lottad!
2019-06-12 10:32
U19 möter Kristianstad FC borta (preliminärt 14/8). Vinnaren får finalen på hemmaplan och spelar mot vinnaren av IFK Hässleholm/Hässleholms IF.
Referat: IF Limhamn Bunkeflo - Lunds BK
IF Limhamn Bunkeflo - Lunds BK 1 - 2
2019-06-07 21:03
På fredagen mötte U19 tabelltrean LB07 borta. De yttre förutsättningarna bjöd på en vacker försommarkväll och trevlig atmosfär för tillrest publik. Orosmoment för oss var att vi dels spelat match så sent som i onsdags, dels att hela åtta spelare var indisponibla på grund av skada eller sjukdom.

Pigg start och vi borde tagit ledningen omgående men brände två fina chanser. Istället var det LB07 som gjorde 1-0 på en fin kontring efter nio minuter.

Men 30 minuter in i matchen kunde vi kvittera efter ett fint skott utifrån av Casper Burehed. Därefter hade vi flera bra chanser där vi måste göra mål men det stod fortfarande  1-1 i paus.

I andra halvlek var det inledningsvis spel mot ett mål men vi var inte tillräckligt bestämda när chanserna kom. Istället var det oerhört nära hemmaledning med kvarten kvar då de nickade över ribban i fritt läge. Där hade vi tur.

Minuterna senare fick vi till ett fint inspel från högerkanten till inhoppande Dion Krasniqi från U17 som kunde avgöra matchen i 79:e minuten. Vi spelade sen av matchen och kunde hålla ut och vinna med 2-1.

En riktigt stark seger med tanke på att det var en gräsmatch, att vi spelade match i onsdags och att många nya spelare in från U17 ingick i laget. Stundtals spelade vi riktigt trevligt men måste bli effektivare framåt. Hemmalaget bjöd på tufft motstånd och i slutändan satt de tre poängen långt inne. Det var en knapp men ändå rättvis seger.

I nästa omgång väntar BK Olympic hemma. Därefter vänder serien och U19 avslutar mot IF Lödde borta.
Ons 19/6 19:00
Sön 16/6 13:00