Referat: Bjärreds IF - Lunds BK
Bjärreds IF - Lunds BK 0-8
2019-04-14 16:32
På söndagen mötte vi Bjärreds IF för att ta revansch på DM-finalen i höstas.

Första halvlek drar vi ett streck över. Vi kom inte igång, det var väldigt energilöst och fokus fanns inte. Spelet på uppvärmningen var  tyvärr klasserna bättre än i matchen. Många felpass, slarv och långsamma beslut. Bjärred var nära 1-0 men fick inte träff. Vi hade två frilägen och ett inlägg där Calle nickade in 1-0. Uddamålsledning i paus i en underkänd halvlek där vi var direkt dåliga.

Mer fart och fläkt i andra halvlek och mindre tekniska misstag. Vi gjorde direkt 2-0 på hörna och nu gick  proppen ut. En del mål var fina och när hemmalaget dessutom fick ett rött kort fanns det oceaner av fria ytor. Matchen slutade 8-0.

Vi är nöjda med resultatet men inte med prestationen. En hel del spelare kan mycket bättre än de visade idag. Ska vi ta med oss något positivt är det att en del spelare som byttes ut gjorde en mycket bättre insats när de blev inbytta igen. Positivt också med en del fina mål och att två kom på hörna då vi tränade hörnor förra veckan.
Referat: Lunds BK - IF Lödde
Lunds BK - IF Lödde 2-0 (0-0)
2019-04-05 22:08
Då var det äntligen dags för premiär och för motståndet stod IF Lödde, ett lag vi mött några gånger under försäsongen.

Det var lite premiärnerver och lite enkla misstag, framförallt i avgörande moment. Trots det var det nära ett par gånger, inte minst i ett friläge där avslutet gick tätt utanför. 0 - 0 i paus och total dominans av oss.

I andra försökte vi men IF Lödde slog förtjänstfullt ifrån sig och satsade enbart på kontringar och fasta situationer. Vid ett tillfälle var de riktigt nära men fick inte träff.

Vi hade två chanser där vi måste göra mål men det ville sig inte. Istället tappade vi plötsligt boll på mittplan och rev ner en Lödde-spelare. Gult kort och där hade vi nog lite flyt (i en match där inget annat riktigt studsade vår väg).

Skam den som ger sig. Mot slutet fick vi till en strålande kontring och äntligen kom det förlösande målet. Kort därefter satte vi snyggt tvåan och luften gick ur ett tappert kämpande IF Lödde. I slutet var det nära gång på gång och vi fick även ett mål lite märkligt bortdömt för offside.

Matchen slutade 2 - 0 och känslan var att vi pustade ut. Vi var tämligen dominanta och segern var väldigt rättvist - men när målen dröjer blir det nervöst. Vi fick verkligen jobba för våra 3 poäng men nu är premiären avklarad och det var skönt att starta med en vinst.
DM-lottning
2019-04-02 11:24
8-delen lottades idag och vi möter Hittarps IK hemma ons 1/5 14:00.
BK Höllviken A - Lunds BK U19 1 - 5
2019-03-30 17:02

BK Höllviken A (div 4)- LBK U19  1-5 (1-3)

I dag var det genrep inför seriestarten nästa vecka.

Motståndet stod BK Höllvikens A lag för som 2019 spelar div 4.

Vi hade som mål idag att alla spelare skulle få minst 40 min matchtid och fördelat på speltid i båda halvlekarna. Det innebar många spelar in i spelet var 20 e minut.

Något som kan tänkas bli rörigt och oorganiserat i spelet  men faktiskt märktes det inte mycket på spelet att vi gjorde byten utan ersättarna tog över och levererade .

BK Höllviken orkade stå emot i ca 20 min sedan fick de gå över till att jaga boll större delar av matchen.

Det var stor klasskillnad mellan lagen i det mesta och tempot varierade under matchen.

Så fort vi skruvade upp tempot kom vi fram i farligheter och BK Höllviken hängde inte med.

Vi måste kunna hantera att bibehålla tempot under mer tid i matcherna och inte hamna i motståndarnas speltempo. Vi har kvaliteten i laget att spela i ett mycket högre matchtempot än vad vi gjorde idag.

Resultatet slutar vid 1-5 men med skärpa och större fokus kunde det blivit mycket mer.

Det är  naturligt att man inte behöver gå på max om man inte behöver det. I andra halvlek hade BK Höllviken endast 2 avslut mot vårt mål.

- Nu finslipar vi formen under veckan med bra träning och försöker vara väl förberedda till nästa helgs seriepremiär.

Bra jobbat killar!

Och vi tackar BK Höllviken för träningsmatchen och lycka till i serien

Christer

Peter H