SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919

Välbesökt årsmöte
2021-02-28 19:18

Årsmötet 2021 i Lunds BK avhölls planenligt och utan några missöden när det under söndagen den 28/2 arrangerades via Teams. 

 

Valberedningens förslag på styrelse för det kommande året valdes in av mötet och vi passar på att hälsa Joakim Held välkommen som ny in i föreningen.
Joakim har stor erfarenhet av föreningslivet men även en gedigen bakgrund inom näringslivet.

 

Jag vill passa på att tacka alla som deltog för det förnyade förtroende som jag har fått att i rollen som ordförande leda Lunds Bollklubb under ytterligare ett år.

Jag är även väldigt glad och tacksam för att de av valberedningen föreslagna styrelserepresentanterna fick förtroende och att vi tillsammans ska göra vårt bästa för vår fantastiska förening. 

 

Vi passar på att tacka Mikael Törnqvist och Fareda Khalil för deras engagemang i styrelsen under det gångna året. 

 

Det har varit ett händelserikt år som till största del har präglats av den globala pandemin i form av uppskjutna serier, inställda cuper men även en stor oro för hur vi skulle påverkas ekonomiskt. Vi kan nu konstatera att trots alla dessa svårigheter så har våra lag presterat väldigt bra på fotbollsplanerna, vi har lyckats träna på i stor omfattning samt att vi kan presentera ett bra ekonomiskt resultat.

 

Nu blickar vi framåt mot ett nytt fotbolls-(verksamhets)år där vi förhoppningsvis får en mindre påverkan av pandemin.

 

Gula hälsningar,

 

Håkan Kerrén, ordförande

Mittbackslån från TFF !
2021-02-25 17:08
Stefan Jansson med Bozidar Velickovic
Den vänsterfotade mittbacken Bozidar Velickovic från Trelleborgs FF lånas ut till Lunds BK under 2021!

"Detta  är en väl skolad mittback som har sitt ursprung från Serbien. 
Bozidar har varit skadad, är nu fullt återställd och gjorde ett mycket starkt intryck på oss när han provspelade 90+ i matchen mot Tvååker, 
jag är mycket glad över att TFF ger oss denna möjlighet, säger klubbchefen Stefan Jansson"

se video här på Bozidar:
Jimmi Olssons tankar efter träningsmatchen mot Tvååker!
2021-02-21 21:46
startelvan mot Tvååker

Tvååker borta, Förlust 4-2

Andra matchen avklarad för er,


Inledningsvis hur sammanfattar du första och andra halvlek?

Vi har en något trög start på matchen, där Tvååker kommer ut med hög press och aggressivt spel, som vi inte riktigt löser till en början. Efter hand tycker jag att vi växer in i det och flyttar fram våra positioner och tar över spelet. Efter cirka en halvtimme tar vi ledningen välförtjänt tycker jag, efter ett fint anfall, där Marcely avslutar från fritt läge. Efter målet händer något som vi måste städa bort. Vi blir passiva och baktunga och Tvååker biter sig fast på vår planhalva. Vi får inget lugn. De tillåts göra 2 mål inom loppet av 10 min. 2 mål där vi sekvenserna innan har kontroll på bollen.

Andra halvlek gör Tvååker tidigt 3-1, åter igen efter en sekvens där vi har bollen under kontroll. Vi byter runt och får in ny energi och reducerar i mitten av halvleken till 3-2, när Casper Burehed nickar efter ett fint förarbete av Dardan och Marcely. Därefter tycker jag vi för matchen och skapar några bra lägen, men skärpan är inte där. Istället gör Tvååker 4-2 på alldeles för enkelt sätt. Andra halvlek blir naturligt ryckig då bägge lagen byter en del spelare.

Så en kort sammanfattning är att vi spelmässigt lyfter oss från förra matchen. 25 minuter i mitten av första halvlek är våra bästa i år. Men att släppa in 4 mål gör det i stort sett omöjligt att vinna fotbollsmatcher.


Vad var dina tankar inför matchen, vilka scenario räknande ni med?

Vår plan var att rätta till det vi inte var nöjda med i förra matchen. Vi pratade om att vara bättre i vårt positionsspel i vår speluppbyggnad samt vara kompaktare i vårt lägre försvarsspel. Jag tycker att vi gör dessa saker helt ok idag, trots 4 insläppta. Tyvärr är det våra egna misstag som gör att de får sina mål. 


Tvååker som börjat säsongen riktigt bra med tre vinster, bla mot Trollhättan 3-2, Lindome 4-0 och senast Varbergs Bois 1-0.  Mattan som Tvååker erbjöd spel på liknade mest ett dansgolv, hur upplevde du från sidan att spelare påverkas av underlagen?

Tvååker är ett bra lag. Känns som ett sammansvetsat gäng, som spelade en rak tempofylld fotboll med en hög aggressivitet. Underlaget tycker jag inte det var några problem med. Som jag sa efter förra matchen så måste alla spelare hantera de yttre förutsättningarna!


Spelmässigt såg ni riktigt bra ut, vi som såg matchen kunde konstatera att ni var det mer tekniska laget, där Tvååker med tendens till ”brottarfotboll” fick härja på och med de längre effektiva bollarna skapa en del avslut, hörnor mm. Ett par gula till Tvååker i första hade nog inte känts orättvist. Sedan blev ni avblåsta ett par gånger när Marcley och Noa kommer igenom synnerligen effektivt, även ett av era mål dömdes bort. Hur resonerar ni i laget, inför och under matchens gång, när ni möter denna typ av lag som spelar tämligen enkelt, utan finneser men är effektiva och nyttjar mest motståndarnas misstag, medan ni vill spela er ur och hittar kombinationer?

Det finns många sätt att spela fotboll på. De var aggressiva och framgångsrika i sitt presspel i starten på match, men när vi fick igång vårt spel så hittade vi bra lösningar som gav oss bra kontroll även längre upp i banan. Vi tycker att vi har spelartyperna för att spela en passningsorienterad fotboll. Detta kräver skicklighet från våra spelare för att klara detta. Vi gör små framsteg i detta för varje träningsvecka.


Om jag inte räknat fel, spelade totalt 20 spelare under matchen, det verkar som att oavsett vem du ”kastar” in så håller systemet ni spelar. Ni har bara spelat ihop knappt en månad och vi från sidan ser ju vad ni kan åstadkomma. Det ser lovande ut, men kommer du att hinna befästa de olika scenario som kan ske, alltså skador på nyckelspelare, motståndare som börjar läsa oss, ha en plan B osv, tills säsongen börjar?

Vi har gott om tid, vi har en ganska bred trupp med många alternativ. Vi ska försöka spela ”vårt” spel så mycket vi kan. Men ibland så måste du anpassa dig efter de förutsättningar du hamnar i inför vissa matcher. Skador, sjukdomar och avstängningar ingår i spelet, det är lika för alla, så det ska inte vara några problem.


Särskilda insatser som du vill uppmärksamma, laget, individer?

Jag kan konstatera att flera spelare gjorde riktigt bra ifrån sig denna gång, att peka ut någon särskild insats blir inte korrekt.


Hur ser veckan ut för laget nu? Till helgen ny match mot IFK Malmö tankar inför den?

Veckan ser likadan ut som förra veckan. 4 träningar innan vi på lördag ska möta IFK Malmö. Ska bli skönt att få spela en hemmamatch. Vi kommer att fortsätta att jobba med vårt spelsätt. Det blir full rulle, för att vara så bra förberedda som möjligt på lördag!


Tack Jimmi för pratstunden och tack för att ni genom ert spel mot Tvååker gav oss supportrar en skön ”krubban magkänsla”! 

Tack alla!
2021-02-20 08:46
Några av de spelare som varit delaktiga i Lunds BK
2020 ligger bakom oss. Ett år som flera förknippar och kommer att minnas som "pandemiåret"!

Pandemin är inte över och vi alla måste anpassa oss till den. I skrivande stund pågår arbetet för fullt med att iordningställa alla handlingar inför ett annalkande årsmöte.
En punkt under årsmötet är att utdela utmärkelser, avtackningar med mera.
Då årsmötet detta år blir annorlunda kommer även en del punkter att bli annorlunda och tyvärr inte möjliga att på ett adekvat sätt behandla, då fysisk närvaro inte är möjlig.

Oavsett vad som är möjligt eller ej, vill klubben tacka de spelare som på ett eller annat sätt varit viktiga för Lunds BK genom åren och som nu lämnat klubben.
En del har gått vidare till andra klubbar och några har tagit uppehåll.

Lunds BK säger TACK, och önskar er alla stor lycka i framtiden!

Johan Andersson
Marcus Norman
Jesper Möller
Jesper Rindmo
Gustav Hillstedt
Jakob Andersson
André Strandberg
Mathias Nilsson
Engin Redjep
Victor Wernersson
Oliver Stojanovic Fredin
Felix Konstandeliasz 

Tack för era insatser i Lunds BK, ni alla har varit delaktiga och skrivit historia i klubben på ett eller annat sätt!
Intervju med Marcley!!
2021-02-19 16:04
Skånesporten gjorde intervju med Marcley
Nyförvärvet Marcley: ”Mitt mål är att göra 25 mål för Lunds BK under säsongen”
LÄS MER HÄR!!
Nyheter från våra lag
P13 (Födda 08), 20/02 09:26 
Dam, 19/02 06:43 
PF9 (Födda-12), 28/01 15:45 
Dam, 27/01 10:42 
P13 (Födda 08), 25/01 16:22 
PF -7 (Födda-14), 08/01 19:51 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Stöd Lunds BK via
Sociala medier