Vi välkomnar Jesper Lövdahl, ny huvudtränare !
2021-12-02 20:28
Jesper Lövdahl

Vi kan med glädje informera om att laget fått en ny huvudtränare!

Vår tidigare huvudtränare Daniel Ahlbeck är på väg mot nya äventyr och vi passar på att tacka honom för det super fina arbete han gjort med laget under två säsonger, tack bästa Daniel.

Jesper Lövdahl är en 23 åring från Skara, han studerar för tillfället på Malmö Universitet och kommer från och med idag att leda vårt lag mot nya framgångar.

Jesper är en en lättsam kille med god humor som kombineras med synnerligen målinriktat fokus. där vinnarskallen lyser igenom.

Som spelare har han nått den högsta nivån tills en knäskada satte stopp för elitspelandet! Som tränare och spelare har han tagit inspiration från de bästa tränarna på hög nivå. Vi välkomnar Jesper till Lunds BK och vårt lag!

OM JESPER:

Född och uppvuxen i Skara.

2013: Debut i Skara FC div 3.

2014: Landslagsdebut mot Belgien.

2015: Börjar på Calcio Akademi i Osby med Jonas Thern som tränare.

2015: EM-Kval med landslaget.

2017: U19-debut mot Rumänien

2017: Östers IF i Superettan

2018: IK Oddevold div 1

2019: Korsbandsskadad

2019: Ungdomstränare i Skara FC under rehabiliteringen

2020-2021: Skövde AIK div 1

2021: Instruktör Svenska Fotbollsakademin.

2022: Lunds BK

Jesper Lövdahl, ny huvudtränare för Lunds BK U17, hur känner du inför detta uppdrag?

Är väldigt tacksam för förtroendet och ser verkligen fram emot att få dra igång! Har fått ett väldigt bra intryck av klubben som helhet och när Stefan berättade om klubbens ungdomssatsning så fanns det inget att tveka på från min sida. Extra roligt att det blev klart med en plats i Allsvenskan så vi kan mäta oss med de bästa lagen i landet.

Du har en gedigen spelarkarriär och naturligtvis genom den träffat på flera bra tränare, på vilket sätt kommer det att spegla dina träningar?

Självklart har man plockat med sig övningar och ledarstilar från alla sina tränare. Det kommer bli fartfyllda träningar med mycket tempo och olika spelövningar. Vi ska bli bekväma med bollen och kunna spela oss ur pressade situationer.

Vi  har såklart  gjort en del research på dig :-) och kan se att du spelat ytterback bland annat.. Kommer det att prägla laget du nu ska anta?

Som spelare, och speciellt som ytterback, så var det viktigt för mig att först och främst ha en stabil defensiv för att sedan kunna få ut mina offensiva kvalitéer. Det är något som kommer prägla laget. En stabil defensiv blandat med en fartfylld offensiv där spelarna kommer erbjudas en stor frihet att vara kreativa.

U17 är en grupp som 2021 spelade med ett lag i Skåneserien samt i nationella serien, det är ett genuint lag med många duktiga fotbollsspelare, vad vill du som tränare se och få ut av spelarna, jag menar du har spelat på högsta elitnivå som junior och detta kommer killarna med all säkerhet vilja lära sig av, (tänker på leverne, träning, mat, förberedelser, sömn, downperioder, skadeförebyggande, vinnamentalitet osv...)?

Först och främst så vill jag se spelare som ser varje träning som ett tillfälle att bli bättre och utvecklas. Jag vet att om man gör rätt saker, både på och utanför planen, så kan det gå väldigt fort i den här åldern. När jag var 17 så gick jag från att vara nyopererad och skadad i en division 3 klubb för att ett år senare starta i superettan-premiären.

Lika snabbt som det kan gå upp så kan det också gå neråt ifall man börjar slarva med småsakerna. Jag kommer göra mitt bästa för att skapa rätt förutsättningar för alla spelare så de kan få ut max av sin potential.

Du har varit med lite i kulisserna när vi genomfört provspel med nya spelare, vad vi sett är det flera där som har sett riktigt bra ut, hur kommer du och tränarstaben att integrera de nya spelarna i gruppen, för att så snabbt som möjligt hitta en bra kemi?

Ja, det är många intressanta spelare som är påväg in. Det är väldigt roligt att det finns ett stort intresse för att spela i Lunds BK nästa säsong. Vi är säkra på att vi kommer få ihop en konkurrenskraftigt trupp.

För att hitta en bra kemi så är det viktigaste att spelargruppen tar ett ansvar och välkomnar de nya spelarna på ett bra sätt. Vi kommer även försöka få till några aktiviteter utanför fotbollsplanen så att spelarna får möjlighet att lära känna varandra bättre.

Vad har du för mål med lagen som skall spela seriespel 2022?

Målet är att vi ska bli ett spelförande lag som gör rätt saker både defensivt och offensivt. Lyckas vi med detta så kommer även resultaten bli bra.

Några snabba:

1. Jobbar, pluggar med? Studerar fastighetsföretagande på Malmö Universitet och jobbar extra på Svenska fotbollsakademin och på en larmcentral.
  2. Bor? Malmö
  3. Bästa maten? Grillat
  4. Dricker helst? Pepsi Max
  5. Bästa laget, håller på? (utanför LBK då... :-) Har inget specifikt favoritlag men gillar hur Chelsea spelar just nu