P17 (Födda 06)
P15 slog Malmö FF!
2021-09-28 22:32

P15 SkA: LBK-MFF 5-3 (3-3)

På tisdagkvällen tog vi emot MFF hemma. Läge för dubbel revansch - både på vårens träningsmatch där MFF överlägset vann 4-1, samt då söndagens bleka insats mot Kvarnby.

Redan första minuterna såg man det var ett helt annat LBK-gäng än senast. Förutom ett par fina anfall får vi tidigt en omställning där vi chippar målvakten och 1-0. MFFs nr 17 drar mer eller mindre hela laget och omgående 1-1.

Nåja vi kör på och på en andraboll efter inspel gör vi 2-1. Kort därefter har vi en situation där vi nickar i ribban och även andrabollen går i ribban, nära 3-1.

MFF fångar upp ett misslyckat uppspel och gör 2-2 och kort därefter ett fint avslut i bortre 2-3. Nr 17 gjorde alla tre mål. LBK spelade långa stunder ett bra organiserat försvarsspel men lyckades ej stoppa MFFs skicklige ytter och vi blev oerhört straffade av den individuella skickligheten. En bra defensiv halvlek rent organisationsmässigt resulterar ändå i 3 baklängesmål på en halvtimme.

Anfallsspelet fortsätter däremot att fungera riktigt bra och vi gör 3-3 efter pass snett inåt bakåt. Resultatet står sig till paus. Puh, vilken halvlek!

Första tio i andra är vår bästa period och vi kan logiskt ta ledningen med 4-3 på ett långskott. Vi lyckas även dubbla bättre på deras målskytt. Dessvärre tappar vi sen initiativet och det är en period på 20 min där vi är rejält tillbakatryckta och våra anfall blir för korta. Här tappar vi mittfältet och blir antingen för långa eller för korta och det liknar en handbollsmatch.

Sista 10 (ordinarie 5 + domarens 5(!) tillägg) hanterar vi dock oerhört bra - har nästan all boll och MFF får ingen stor kvitteringschans. Istället kan vi punktera matchen på hörna i slutminuten. Matchen slutar 5-3.

Som natt och dag jämfört med i söndags. Killarna visar en otrolig inställning och löper hur mycket som helst. Defensivt finns mer att önska trots att det kollektiva försvarsspelet fungerade mycket bättre än i söndags. Anfallsspelet såg stundtals trevligt ut där vi gör 5 mål och har 2 ribbträffar mot ett såpass bra lag som MFF. Vilken skillnad mot vårens möte då första avslutet för oss kom i 75e minuten.

Snacka om att vi fick vår revansch, inte minst mot oss själva. Vi njuter av segern och laddar inför nästa match - Åstorp hemma på lördag.