Intensivt matchande för P15!
2021-10-01 12:19

P15 spelar fyra matcher på lika många dagar. I två av matcherna kan man matematiskt säkra seriesegern i respektive serie.

P15 SkA: LBK-Åstorp 5-0 (2-0)

Pigg start och för tredje matchen i rad gör vi 1-0 efter cirka 5 minuter. 2-0 kommer i mitten av halvleken efter inlägg och nick. 2-0 i paus.

I andra kommer 3-0 efter hörna, 4-0 på långskott och 5-0 efter en fin djupledspassning.

Bakåt håller vi nollan men det kändes inte lika stabilt som vanligt och det saknades kommunikation och ssmarbete. Vi blev dessutom långa vilket skapade onödiga hål. Åstorp kämpar på hela matchen men närmare än en ribba (på vår galna passning) kom de inte.

Finns mycket mer att önska och vi har inte riktigt kommit upp i nivå i någon av årets två matcher mot Åstorp. Precis som i våras mötte vi dem som tredje matchen på 6 dagar och då som nu kändes vi aningen sega. Nåja vi gör ju självklart saker bra också idag och 5-0 är 5-0 så resultatet går inte att klaga på!

I och med att tvåan LB förlorade hemma mot trean Rosengård innebär dagens resultat att vi säkrat andraplatsen i serien. Det återstår en omgång där vi möter BK Olympic. LBK vinner serien om man tar minst en poäng där - förutsatt att MFF vinner sina resterande 3 matcher (minsta poängtapp och vi är klara).

==

P15 SvA: Hyllie-LBK 4-1 (2-0)

Seriefinal mot Hylle IK som skickade stora delar av sitt Skåneserielag (full pott i SkB) - en kul utmaning för våra grabbar. Vinst skulle innebära serieseger och även 1p skulle troligen räcka. Dessvärre kom vi inte alls upp i nivå i denna match. Självklart är Hyllie bra men vi var totalt håglösa och var fanns energin?

Hyllie gör 1-0 på ett misstag där vi håller för länge i bollen som sisteman.  2-0 kommer på en fast situation. Hyllie skapar inte så många fler chanser men äger spelet och vi själva är mest ovän med bollen och tama i närkampsspelet. 2-0 i paus.

Rejält snack i paus och första delen av halvleken är det spel på ett mål där vi trycker tillbaka Hyllie rejält. Vi skapar även chanser bland annat en i fritt läge från nära håll där vi skjuter rakt på målvakten. Mål 99 gånger av 100 men ej idag. Istället kontrar hemmalaget och vi reder ut det men snubblar halvt på bollen och de får den och mål. Kort därefter kan vi bara spela hem till målvakt men driver mot egna målet och missar bollen där de istället tar den och ett märkligt avslut letar sig in, 4-0. Vilka mål vi släppte in :/

I slutet händer det inte så mycket mer än att vi bränner en chans där vi ska lägga in den men stannar och kollar på försvararen. På ett inspel står vi sen två LBK-are framför det tomma målet men ingen lägger in bollen. Bollen passarar men vi fångar upp den och från svår vinkel kommer reduceringen. Matchen slutar 1-4.

Hyllie klart bättre än oss i första men det var med god marginal årets svagaste halvlek i SvA. Andra är vi inledningsvis klart bättre för att andra delen av halvleken vara rätt jämnt. De är betydligt mer bestämda runt respektive straffområde.Sen får man såklart inte börja en match så svagt som vi gör och hemmalaget tar en rättvis seger.

I sista omgången möter vi BoIS hemma. Vinst där så tar vi hem serien på målskillnad mot Hyllie som är färdigspelade och ligger 3p före oss.

==

P15 SvB: LBK-BK Flagg 4-2 (1-1)

En match där vi startar svagt och inte riktigt har inställningen med oss. 1-1 i paus. Andra är bättre men vi missar för många chanser och släpper till en hel del bakåt.

Vi kan vinna med 4-2 men ineffektiviteten hade kostat om inte målvaktsspelet från vår sida hållit hög klass denna match. 4-2 innebär serieseger i SvB där vi vinner på målskillnad före tvåan Åkarp :)

==

Internmatch P15-P14 2-2 (2-0)

Trevlig match där vi spela delar av SvA-gänget i första halvlek och mer SvB i andra. P14 utvecklas i positionsspelet bara över dessa 2 matcher och vi önskar dem lycka till framöver :)