Lunds bästa bollklubb sedan 1919
P17 (Födda 06)
P15 avslutade säsongen med ännu en serieseger!
2021-10-09 22:39

Säsongen går mot sitt slut och P15 spelade denna helg sina två sista matcher. Olympic borta i Skåne A och Landskrona BoIS hemma i SvA. Vid seger i den sistnämnda skulle vi säkra seriesegern även i SvA och ta en unik trippel!

P15 SkA: Olympic-LBK 1-5 (0-2)

Seriesegern var redan säkrad men det gällde att avsluta snyggt. Vi vilade alla spelare med minsta känning och några spelare fick chans att debutera i SkA. I våras vann vi med möda motsvarande match med 3-2 och Olympic slog MFF 4-1 nu i höst så det var en lurig uppgift som väntade.

Bortsett från ett tidigt bolltapp har vi bra koll på denna match. 0-1 kom på frispark och nick. I slutet av halvleken snor vi bollen från deras sisteman och sätter 0-2.

Andra halvlek är väldigt kontrollerad med fina sekvenser. Vi gör 0-3 på inspel där bortre ytter tar sig före sin spelare och skarvar bollen i mål.

0-4 är matchens mål där vi kombinerar centralt för att hamna mot högerkanten, skära in och med vänstern skruva in bollen i borte. Vi sätter sen snyggt en frispark till 0-5.

Olympic reducerar precis i slutet men mästarna tar en komfortabel seger och vinner en tuff bortamatch med 5-1. Perfekt avslutning på en oerhört bra säsong där P15 med marginal vinner Skåne A.

==

P15 SvA: LBK-Landskrona BoIS 2-0 (1-0)

Enkla förutsättningar: vinst innebar serieseger - allt annat en andraplacering. För oss gällde det att studsa tillbaka från en svag insats senast.

Vi kommer inte riktigt igång men kan efter knappa kvarten ta ledningen på ett långskott.

Presspelet är riktigt bra denna match och vi vinner ofta boll högt upp. Dessvärre är vi väldigt trubbiga och 1-0 i paus.

Andra halvlek är en enda lång uppvisning i hur man missar målchanser/tar felbeslut på sista tredjedelen. Det är först på slutet efter en trippelchans med stolpar och missar som vi till slut kan sätta tvåan och punktera matchen.

En match som borde sluta 8-0 slutar 2-0 men det räcker till serieseger och starkt av grabbarna att knyta ihop även denna säck!

==

Tre serier - tre seriesegrar. Vi har totalt i höst spelat 23 matcher där vi vunnit 20, förlorat två och spelat en oavgjord. Totalt har vi en målskillnad på 111-22 dvs ett snitt på cirka 5-1 per match. I elva matcher, dvs ungefär hälften, har vi hållit nollan.

Noterbart är även att i Skåne A - distriktets bästa P15-serie - har vi i höst använt oss av hela 23 spelare och av dessa 23 har 9 gjort mål. P06 har en fantastisk bredd av duktiga spelare🙂

----------

Nu väntar en period av träningsmatcher. Vi ska bland annat möta Elfsborg, Norrby, Mjällby och Halmstad samt något lag från P16s SkåneA-serie. Dessutom ska vi vara med i SEF Trophy (SM) där vi möter Djurgården, Elfsborg och massa bra lag. Vi har även GAIS Open som väntar och således mycket kul att se fram emot i höst innan vi tar uppehåll. Vi kan även hinta om att direkt efter uppehållet väntar match mot duktiga FC Köpenhamn!

Tack alla runt P06 för en fantastisk säsong!!