P15 är i Norrköping och spelar SEF Trophy, ett SM för 15-åringar där samtliga allsvenska föreningar är representerade.

Vi hamnade i en mycket tuff grupp med Elfsborg (ligger 2a i U16s A-slutspel), Djurgårdens IF (vunnit alla matcher i sitt slutspel) och Karlslund.

Match1: LBK-Karlslund 1-0 (1-0)

Pigg start med ett volleyskott där deras målvskt gör en fantomräddning.

Inom loppet av 10 minuter har vi ett mål, en nick via målvakten i ribban, en nick i insidan stolpen och ett skott stolpe-stolpe ut. Otroligt nog bara 1-0 i paus.

Andra är svag från vår sida och vi verkade chockade att det bara stod 1-0. Neverna var utanpå tröjan och sista minuten (!) bjuder vi på tre kontringar. Nåja 1-0 i en match som borde varit avgjord tidigt.

Match2: LBK-Djurgården 3-1 (1-0)

Andra matchen spelades mot DIF, som i första matchen förlorat en tät match mot Elfsborg med 1-0. Vi förstod att vi behövde höja oss ett par kilometer i denna match för att ha en chans.

Högt tempo från start där DIF hade mycket fart på sina offensiva spelare. Vi kan dock göra 1-0 på hörna där deras målvakt snackar till sig ett rött.

Vi har ett par fina chanser bland annat ett skott på volley där de gör en galen räddning. 1-0 i paus.

Inledningsvis är vi bra och kan utöka till 2-0 på frispark och nick. 3-0 kommer på skott från straffområdshörnet där bollen sitter i bortre. Vi har även ett friläge där vi skjuter rakt på målvakten.

På slutet tappar vi organisationen och DIF får två bortdömda mål för offside (klara, men ändå) samt att de sätter en hörna till 1-3. Vi reder ut stormen och vinner matchen och är därmed redan efter två matcher klara för A-slutspel :)!

Otroligt mycket bättre prestation än i första matchen. Vi agerade med självförtroende mot Djurgårdens starkaste lag och tar en rättvis seger. Fantastisk insats av grabbarna som ännu inte släppt in något spelmål i SEF Trophy.

Både vi och Elfsborg har 6p och är därmed klara för A-slutspel inför gruppfinalen. Gott läge att rulla runt på truppen och hålla belastningen mer jämn över alla spelare inför kommande slutspel.

Match3: LBK-Elfsborg 0-5 (0-4)

Seriefinal mot Elfsborg. Vi valde att göra 8 förändringar mot elvan som startade mot DIF.

Vi hängde inte alls med inledningsvis och 0-4 efter 20 min. Sista 40 slutar 0-1 och vi bränner även öppet mål.

Inget snack om saken och Elfsborg bättre än oss och första 20 var vi helt överkörda. Vi gratulerar Elfsborg till gruppsegern och vi lägger nu all fokus på A-slutspelet. Där väntar J-södra som vann sin grupp före BK Häcken.