P17 (Födda 06)
U16 bortabesegrade FC Köpenhamn!
2022-01-15 16:21

FC Köpenhamn-Lunds BK 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

På lördagen var det dags för första träningsmatchen då vi skulle till KB i Köpenhamn för match mot FCK. Matchen spelades 3x30 med möjlighet att få lite extra snack med grabbarna tidigt på säsongen.

Pigg start där vi kan - och bör - göra 1-0 efter 15 sekunder men avslutet från fritt läge går rakt på målvakten. Kort därefter vinner vi boll högt och får ännu ett bra läge men avslutet går utanför.

Matchen jämnas sen ut. Vi kan ta ledningen efter knappa 20 minuter på en snyggt slagen frispark direkt i mål. FCK har mycket boll men vi försvarar oss bra och 1-0 står sig perioden ut.

Första 20 i andra är spel på ett mål - mot vårt. Vi hamnar fel i presspelet, sjunker för långt ner och tappar boll så fort vi får den. Vi gör dessutom väldigt enkla misstag. FCK dribblar sig till friläge men det blir hörna efter en galen målvaktsräddning - där hade vi alla skrivit upp 1-1.

Vi gör en del förändringar och in med lite pigga ben. Sista 10 blir bättre och vi reder ut andra perioden, fortfarande 1-0.

Sista är mycket bättre och vi vågar ha mer boll. Ska väl även sägas att FCK gör en del byten. Vi har även ett par bra hörnor och ett långskott i insidan stolpen.

FCK har en fin frispark i slutet men en ny en fin räddning gör att resultatet 3-0 står sig.

Trevlig match mot ett - som väntat - mycket bollskickligt hemmalag. För vår del var det skönt att komma igång igen. Det märks vi är lite ringrostiga och att allt inte kuggar i än med ett till stor del nytt lag, men pigga insatser av våra debutanter.

Som vanligt kännetecknas dock P06 för organisation runt egen box och ännu en nolla. Bra jobbat av samtliga!

-----------

P16-U15 3-2 (2-0)

På söndagen spelade vi internmatch mot U15.

Första halvlek är vi bra och grundspelet fungerar fint. Vårt problem är effektiviteten där vi kunde - och borde - gjort en handfull mål. De flesta av avsluten går rakt på deras målvakt och vi bränner för mycket. 2-0 i paus.

Andra inleds på samma sätt med en kavalkad av missade målchanser. Närmare än en insida stolpe kommer vi inte utan istället kan U15 reducera. Vi tar direkt ledningen 3-1 och på sista sparken får U15 en straff som de sätter. Matchen slutar 3-2.

Som alltid roligt att se våra yngre kollegor och deras individuella skicklighet. Vi har nöjet att möta dem i ytterligare två matcher i vår (6e och 11e mars) och passar på att önska dem lycka till i kommande säsong :)