Lunds bästa bollklubb sedan 1919
P17 (Födda 06)
Blandade resultat mot IFK Göteborg för U16!
2022-01-24 10:16

På söndagen åkte U16 till Göteborg för att möta IFK Göteborg i 2 matcher, som spelades inomhus i Prioritet Serneke Arena. IFK Göteborg kom tvåa i SEF Trophy efter att förlorat mot BP i finalen på straffar. Lite småskador, karantäner och diverse annat gjorde att 11 man dessvärre ej var tillgängliga, ca 5 i respektive lag och vi var lite nyfikna vart vi skulle stå med sådana förutsättningar.

IFK Göteborg U16-Lunds BK U16 2-0 (1-0)

Pigg start där vi störde IFKs uppspel. Dessvärre missar vi att träffa en längre boll och de kommer i friläge och kan efter lite möda sätta 1-0. För långt avstånd mellan backlinje/målvakt men hade vi bara träffat bollen hade det inte blivit en situation. Nästa direkt efter målet får vi ett friläge från kant men går inte riktigt för det och chansen uteblir.

Första 20 är IFKs men sen kommer vi in i det och resten av halvleken är jämn. 1-0 i paus.

Andra halvlek är inledningsvis vår. Vårt problem är sistapassningen/avslutet som konstant blir för obestämt. Avsluten säger poff istället för pang, inspelen fastnar på förstayta eller blir i form av ofarliga chippar. Nåja efter hand blir även den biten bättre och vi har en 10-minutersperiod där det är obegripligt att vi inte gör mål. De rensar på mållinjen sen vi skjuter rakt på målvakten från 2m. Kort därefter flipper på mållinjen där bollen inte går in och sekvensen efter ett fint skott som deras målvakt precis tippar i ribban.

Istället för 1-1 avgör IFK med 10 minuter kvar sen vi bara spelat bollen till dem centralt o de kontrar. Flera chanser att få undan bollen men det var nog trötta huvuden i denna sekvens. IFK vinner en tempofylld träningsmatch med 2-0.

IFK Göteborg U15-Lunds BK P16 0-3 (0-0)

Vi skulle möta ett ungt men bollskickligt hemmalag. IFK har inledningsvis problem med vår press där vi vinner boll högt i banan men vi kommer sällan till avslut.

Just att inte avsluta skulle vara lite tema i första halvlek - man hade skottlägen men ville söka ett bättre och chanserna uteblev. 0-0 i paus.

IFK inleder andra bäst och vi gör många enkla misstag i uppspelsfas. Det blir en del nästan-lägen för IFK men sällan några avslut på mål. Ska också sägas att de gånger vi kom fel så räddades vi av den stora fysikskillnaden som det var mellan lagen.

I mitten av halvleken tar vi ledningen på ett skott och äntligen vågade vi skjuta. Vi kunde sen även kombinera oss fram till både 2-0 och 3-0 och i slutändan ta en stabil seger. Verkligen beröm åt IFKs tappra spelare som verkligen kämpade på trots fysiken talade emot dem och de fick känna på en del närkamper.