Lunds bästa bollklubb sedan 1919
P17 (Födda 06)
P15 utmanade allsvenska giganter!
2021-08-09 11:22

4-7 Augusti var P15 i Stockholm för ett intensivt matchläger. 5 matcher på 3 dagar för våra 35 spelare. På programmet stod BP-1&3, AIK-1, Hammarby 2 och Älvsjö AIK 2.

LBK1 vs BP U15-1 1-2 (1-1)

Vi mötte ett oerhört bollskickligt BP. Pigg start med 1-0 efter tre minuter och bra tryck. Dessvärre blev det ryckigt då vi åkte på 3 skador första 10 minuterna och möblerade om en massa. Vi kommer inte in i halvleken och BP för spelet. 1-1 kommer logiskt om än lite billigt. 1-1 i paus.

Andra är bättre och inledningsvis vågar vi spela mycket mer. Med kvarten kvar kommer en megachans att göra 2-1 efter inspel och öppetmål. Ett läge vi sätter 99 av 100 men detta var tyvärr den 100ade gången. I anfallet efter sätter BP istället 2-1 på ett vackert långskott. Det blir inga fler chanser och BP vinner rättvist med 2-1. Vi var aningen snälla, sjönk för långt ner och vågade av någon anledning inte riktigt etablera längre anfall. Möjligt att gårdagens bussresa påverkade. Förlusten innebar att en otrolig vinstsvit på hela 12 matcher i rad bröts.

LBK1 vs AIK-1 1-3 (0-1)

På lördagen mötte vi AIKs förstalag och såg fram mot en riktigt tuff match. Vi lärde oss av BP-matchen och hittade ett helt annat spel. AIK tar ledningen på en frispark (hands som inte träffade handen) och AIK sätter tjusigt 1-0. Kort därefter sätter vi 1-1 men blir bortdömda (förstår fortfarande inte varför efter att sett filmen). Vi missar sen öppet mål från nära håll och har en nick i ribban. 1-0 i paus.

Andra inleds även den bra och först gör deras målvakt en grym räddning men på andrabollen skjuter vi in en rättvis kvittering. På slutet trycker vi på men istället kommer en märklig straff där AIK tar med handen och slår bollen på vår hand och straff. De sätter straffen högt och 2-1. I slutet får de till ett fint avslut när vi ger bort ett uppspel och matchen slutar 3-1. En fin och spännande match där vi är nöjda med det mesta utom resultatet. Även AIKs ledare höll med om det inte va rättvist.

LBK2 vs Älvsjö AIK2 8-1 (4-0)

På torsdagkvällen skulle vi möte Älvsjö AIK. Redan första minuten får vi tre hörnor och vi parkerar på motståndarnas planhalva. Efter hand kommer målen och vi har 4-0 i paus trots vi är tämligen ineffektiva.

Två saker var imponerande i denna match. Det första är att vi byter så hela truppen kommer in men killarna fortsätter hitta fina kombinationer. Det andra är att matchen slutar 8-1 och vi har 8 olika målskyttar vilket både visar P06s fina bredd men även att vi inte är beroende av att en position gör mål åt oss.

LBK2 vs BP-3 8-4 (5-1)

På fredagen inledde vi med att möta BP-3 som spelar i Div1 i Stockholm. Vi var lite oroliga över nivån men oron visade sig obefogad. Trots en bra start tar BP i och för sig ledningen på 1-0 på veckans bästa skott, men vi spelar ut totalt och har hela 5-1 i paus.

I andra snurrar vi mycket för att orka eftermiddagens match mot Hammarby och vi tappar stundtals organisationen, inte minst bakåt. BP reducerar två gånger om till 5-3 och det är match.

Nåja, när vi sätter 6-3 känns matchen avgjort och vi kan gå ifrån till hela 8-3 innan BP gör ett tröstmål på slutet. Vi spelar väldigt bra fotboll och prestationen är som natt och dag jämfört med Nike-matchen som hade oerhört låg nivå på allt och alla.

LBK2 vs Hammarby2 8-3 (2-2)

På fredageftermiddagen var det dags för ännu en match där vi mötte Hammarbys andralag. Vi undrade hur killarna skulle orka då de några timmar tidigare mötte BP och det mer eller mindre var samma gäng som skulle lira ny match.

Svaret blev att vi orkade ladda om. Redan efter 34 sekunder hade vi 1-0 och efter massa missade målchanser kunde vi sätta 2-0 och dominerade totalt. I slutet av halvleken reducerar Hammarby och de gör även 2-2 på ett fint skott ribba in. 2-2 i paus och vi hade tappat vårt övertag.

Med tanke på 3 matcher på 24h gör killarna en oerhört imponerande andra halvlek där vi springer sönder hemmalaget. Trots vi missar massor kan vi ändå göra två snabba mål i andra och vi hade ännu en gång en tvåmålsledning. Denna gång tappade vi inte - utan kunde istället spela fint anfallsspel och matchen slutar hela 8-3 till LBK.

Trots vi kände vi bränt hur mycket som helst i våra 3 matcher gör vi ändå 24 mål på 3 matcher mot BP, Hammarby och Älvsjö AIK. Imponerande!