P15 tog ny trippel!
2021-08-23 10:47

Ny vecka - nya matcher. För andra veckan i rad tog P15 full pott på helgens tre matcher. Facit är således 6 spelade seriematcher i höst och 6 vinster.

P15 SkA: LB07-LBK 1-2 (1-1)

På söndagen skulle vi möta duktiga LB07 borta. I våras vann vi hela 5-1 men vi tyckte samtidigt att LB var det bäst spelande motstånd vi stötte på.

Svag start där vi missförstår varandra och motståndarna får tidig press. Nåja det jämnar snabbt ut sig men det är mest ställningskrig på en studsig konstgräsmatta. Vi har en bra chans på ett inspel men är en skostorlek ifrån att stöta bollen i det öppna målet. LBs målvakt gör även en bra räddning på en nick och sen har vi ett friläge som felaktigt dömdes bort för offside.

Efter en halvtimme drar en LB-spelare på sig två gula i samma moment. En tröjdragning och sen i frustration blev det en reaktion och vi skulle spela 50 min med en man mer.

Minuterna efter utvisningen spelar vi oss snyggt fram och sätter 1-0. Ett resultat som ser ut att stå sig till paus men med 10 sekunder kvar kommer en för kort bakåtpass och vips 1-1. Snöpligt.

Andra halvlek är mycket bättre från vår sida och vi får kontroll på matchen. LBs målvakt gör tidigt en jättefin räddning. Nåja i mitten av halvleken kommer 2-1 på kantfriläge. Vi får sen till matchens anfall och gör 3-1 men offside (?). Ytterligare en bra chans på slutet men ännu en kanonräddning av målvakten. Matchen slutar 2-1. Även om LB inte skapar egentligen en enda målchans i hela matchen var det tämligen spännande då vi inte lyckades döda tillställningen och dessutom bjöd på målet. Med det sagt beröm åt LB som aldrig gav upp trots en man mindre stora delar av matchen och de gjorde det svårt för oss!

Nåja en ny vinst och 2021 har bjudit på 9 vinster av 9 i Skåne A.

==

P15 SvA: Kvarnby IK-LBK 0-2 (0-1)

Match borta mot Kvarnby som vi spelade 1-1 mot i våras. Idag gick vi för en trea.

För en gång skull en svag start. Vi är sega och slarvar mycket i grundspelet. Trots det kan vi ta ledningen - men lite symptomatiskt är det ett inlägg som går direkt i mål. Stundtals har vi bra spel men vi klarar inte riktigt av att arbeta med tålamodet fullt ut - det är som vi måste hitta en avgörande passning efter 10 slagna passningar. Därmed nådde vi ej hela vägen att skapa de 100 procentiga målchanserna och 0-1 i paus.

Vi kommer in som ett nytt lag i andra och nu känner man igen oss. Halvleken går klart i vår favör. Vi har ett skott i stolpen efter ett mönsteranfall. Kort därefter gör vi mål på inläggsfrispark.

Sista 10 behöver vi ta bättre beslut men det räcker gör att vinna 2-0. Vi har därmed 2 vinster mot de 2 lag vi ej slog i våras.

==

P15 SvB: Möjligheten-LBK 0-10 (0-5)

Match mot Möjligheten - ett lag vi slog 5-2 i våras. Från minut ett var vi påkopplade och hittade ett fint spel. Vi går snabbt upp till 5-0 men fem olika målskyttar. Slutet av halvleken bjöd på svaga avslut, vilket gjorde att resultatet stannade vid 5-0.

Första kvarten i andra är svag. Möjligheten drar sig sen på en utvisning och det blir stora ytor. Vi får igång målskyttet igen och matchen slutar hela 10-0. En väl genomförd match från grabbarna som gör en riktigt bra spelmässig insats.