Lunds bästa bollklubb sedan 1919
P17 (Födda 06)
Upp och ner för P15!
2021-09-06 10:07

Denna helg spelade vi enbart 2 matcher eftersom matchen i Skåne A mot MFF är flyttad pga MFF skulle iväg och spela cup.

P15 SvA: LBK-BK Olympic2 6-1 (3-0)

Match mot ett tekniskt och spelskickligt BK Olympic som hade med halva truppen från deras vinstmatch i SkåneA kvällen innan (3-2 mot Åstorp). Vi kommer helt rätt in i denna match och är vassa från start. Vi gör 1-0 på flipper efter ett inlägg. Kort därefter 2-0 där vi visade upp betydelsen av en bra förstatouch, som gav oss friläge och mål. Innan paus nickar vi även in 3-0 på hörna.

Andra innehåller två missade frilägen, ett där vi med vänstern skjuter utanför och ett där vi glömmer skjuta ;) Nåja 4-0 kommer till sist på friläge. På ett fint inspel från vänsterkanten får vi öppet mål på bortre och sätter femma. I slutet får vi ännu ett friläge och kan placera in 6-0.

Olympic reducerar på hörna men närmare än 1-6 kommer de inte och vi tar en fin seger. Väldigt bra match i 65 minuter innan vi tappar något på slutet. Roligt att se koncepten vi tränat på vad gäller tålamod, etablera spel på offensiv planhalva och beslut sista 3-delen. Grabbarna löser detta hur bra som helst och visar upp en fin fotboll.

==

P15 SvB: LBK-Åkarp 3-3 (1-0)

Hemmamatch mot Åkarps IF, som vi med ett lite för starkt lag slog stort i våras. Vi inleder okej och kan ta ledningen 1-0. Vi skall utöka den efter ett fint inspel där vi skjuter rakt på deras målvakt.

I övrigt är det inte mycket som stämmer. Vi tar konstiga beslut och viljan/organisationen glömde vi i omklädningsrummet. 1-0 i paus.

Åkarp kvitterade direkt i andra där vi spelar bollen rakt till dem. De gör även 2-1 på en lobb där vi misstajmade en långboll. Nåja vi kvitterar omedelbart och sen utnyttjar vi ett misstag till 3-2. I samband med målet lyckas vi få 5-min utvisning och Åkarp utnyttjar överläget och gör 3-3 på matchens sista spark sen de dribblat sig förbi hela vårt mittfält som gång på gång undviker duellen.

En väldigt svag P15 match utan tanke, speluppfattning eller beslutsförmåga. Åkarp ville mycket mer än oss och baserat på det tar de en rättvis poäng. Är man så svaga som vi var denna dag kan man inte förvänta sig att vinna en fotbollsmatch. Fotboll innehåller närkamper, passion och inställning och det glömde vi helt bort denna dag och flera killar får rannsaka sig själva och fundera på om man gjorde allt man kunde för det skulle bli bra för laget. Vi kommer tillbaka revanschsugna!