P15 vann två toppmatcher!
2021-09-19 09:31

Denna helg hade P15 två toppmatcher i form av TFF i SkA och Dösjöbro i SvA. Båda matcherna spelades hemma.

P15 SkA: LBK-Trelleborgs FF 3-0 (1-0)

På förhand tuff match mot ett mycket fysiskt TFF.  Bortalaget var organiserade och varje fast situation var ett hot med tanke på fysiken.

Matchen är ett ställningskrig i början där lagen har varsin klar målchans - vi på ett skott och de på en nick.

Efter halva halvleken tar vi över taktpinnen och vinner mittfältet. Vi får längre anfall och bättre kombinationer men har svårt med avgörande inspelen/avsluten. Halvleken ser ut att sluta 0-0 men på ett "inlägg" skjuter vi kryssribban-in. På halvlekens sista spark har de ett avslut men vår målvakt räddar. 1-0 i paus.

Andra startar bra och fastän vi får en femminutare behåller vi övertaget. Det är nära mål när vi avslutar tätt utanför och vi bör sen göra 2-0 när vi vinner boll högt upp men deras målvakt räddar på ett avslut från nära håll. Vi får även del fina omställningar där några tveksamma offsides stoppar oss.

Nåja 2-0 kommer på inlägg där vi sätter andrabollen.

TFF skapar sin bästa målchans direkt efter då de nickar över från nära håll på ett inlägg.

Istället kan vi punktera matchen på slutet då vi vinner boll högt upp och skjuter in 3an i bortre. Det finns massiva kontringstillfällen att utöka men matchen slutar 3-0.

Tuff, tät och fysisk match och trots 3-0 fick vi jobba för segern.

==

P15 SvA: LBK-Dösjöbro 5-0 (3-0)

Match mot duktiga Dösjöbro på Klostergården. En mer eller mindre skadefri trupp där även tre man som ej spelade så mycket mot TFF deltog för att få en full match i benen. Vi inledde denna match strålande där såväl anfalls- som försvarsspel höll mycket hög klass. Vi kombinerade oss framåt men missar lite för mycket.

Nåja vi snappar upp en hemåtpassning och glidtacklar in 1-0. På ett inspel bör vi sen göra tvåan men vi kommer aningen för sent till bollen.

Hemmapubliken bjuds på fin fotboll från grabbarna och vi nickar in 2-0 och skjuter in 3-0 innan paus. P15s bästa SvA-halvlek 2021 och 3-0 kunde och borde varit det dubbla.

Andra halvlek kommer vi inte upp i samma nivå. Många småsaker som beslut, tappad organisation och lite trötthet gav stor effekt på spelet. Ska också sägas att motståndarna höjde sig och fick till betydligt mer spel. Första 30 drar vi ett streck över innan vi hittar tillbaka igen och kan sätta två fina mål på slutet av matchen.

Matchen slutar 5-0. Vi tar med oss en otrolig första halvlek där det var propagandaspel på Klostergårdens IP. Vi får även ta med oss varför andra såg ut som den gjorde och lära oss av det.