Lunds bästa bollklubb sedan 1919
P17 (Födda 06)
P15 pressade BP U16 i SM-kvarten!
2021-11-04 11:40

P15 fortsätter sin resa i SEF Trophy och i kvarten skulle vi möta förhandsfavoriterna BP som spelar i U16 Nationella och tillhör ett av Europas bästa 06-lag och laget med flest representater i P15-landslaget (8 på senaste lägret och 5 i startelvan(!) när de slog Norge 2-1). BP hade givetvis full pott i cupen innan dagens match.

SEF Trophy A-kvart: BP-LBK 2-1 (2-0)

Pigg start från oss innan BP tar över och skapar ett flertal hörnor. På en av dessa kan de efter flipper trycka in 1-0.

Kort därefter har vi en liknande hörna med oss där det är millimetrar från kvittering. BP för spelet och vår målvakt räddar fint en frispark som var på väg in i krysset. Med 2 minuter kvar av halvleken utökar dock BP till 2-0 på ännu en hörna. 2-0 i paus.

Vi pratade mycket i paus om att släppa respekten och nu skulle nästa mål vara för LBK och då levde matchen.

Tre minuter in gör vi ett instick och friläge men deras målvakt kommer ut bra och räddar till hörna. Vi nickar snyggt in hörnan i bortre! 2-1 och game on.

Vi var ett hot i omställningar och på fasta och eventuellt skulle BP fått ett rött kort på en galen eftersläng. Nåja BP håller ut och vinner rättvist matchen med 2-1 och vi tackar för en tuff och lärorik match och önskar dem stort lycka till i semin.

Grabbarna gör en oerhört fin insats och vi fortsätter hålla huvudet högt och grabbarna utmanar på allvar landets främsta akademier. Matchen mot BP levde in i det sista och de fick jobba för avancemanget. Noterbart är även att vi vinner andra halvlek och aldrig gav upp.

Nu väntar placeringsmatch kl 15 mot Östers IF och imorgon fredag möter vi antingen MFF eller AIK.