Lunds bästa bollklubb sedan 1919
P17 (Födda 06)
P15 avslutade SEF Trophy med vinst mot AIK!
2021-11-05 22:10

Sista matchen i SEF Trophy skulle spelas mot AIK, som åkte ut på straffar i kvarten mot Häcken och ännu inte förlorat en enda match full tid i cupen. Vinnaren skulle sluta 5a i SM och förloraren 6a.

SEF Trophy match om 5e-plats: LBK-AIK 2-1 (1-1)

Seg start där AIK omgående tar ledningen efter inlägg som ändrar riktning och går in vid bortre.

Andra halvan av halvleken är vår där vi skapar bra chanser men inte har skärpan. Nåja på halvlekens sista spark vinner vi en närkamp och skjuter från halvcirkeln bollen i bortre. 1-1 i paus där vi successivt åt oss in i matchen mot ett välspelande AIK.

Andra halvlek är vi bättre och med sex minuter kvar kan vi volleyskjuta in 2-1 i bortre. AIK har två bra kvitteringschanser där vi gör en bra räddning på närskott o på sista sparken drar de en frispark över från bra läge. Matchen slutar 2-1 och LBK tar ännu en fin skalp på sitt Norrköpingäventyr.

Segern innebär att LBK slutar 5a av 32 lag - imponerande!