SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919

 
Lagbygget fortsätter, Välkommen Axel Jidorf!!
2022-01-14 08:58
En nöjd Axel Jidorf i nya matchtröjan!

Det är intensiva dagar på kansliet, 

Ungdomslagens serier börjar ramla in, domare och matcher, planer skall planeras, samt våra A-lag skall "byggas" ihop! Befintliga spelare skall förlängas och nya intressanta namn skall signas! Idag på morgonen presenterar vi ytterligare en intressant spelare som valt att spela för Krubban 2022!

 

Axel Jidorf bland annat skolad i Mjällby AIF är signad och klar för Lunds BK 2022,

 

Välkommen till "Krubban" Axel! 

Hur känns det att komma till Lunds BK?

 • Fantastiskt trevligt, det finns mycket potential i klubben och jag känner att mina och klubbens ambitioner matchar varandra på ett bra sätt.

 

Hur skulle du beskriva dig som spelare och var på banan kommer Krubban fansen att se dig mest "in action" !?

 • Är en allround och hårt arbetande spelare som täcker stora delar av planen. Är flexibel när det kommer till position men trivs bäst i de centrala rollerna. 

 

Du kommer närmast från en säsong med Torns IF och har en gedigen fotbolls utbildningsbakgrund bland annat i Mjällby AIF, och man kan ju säga att du verkligen valt din egen väg genom att mitt i karriären som ung spelare ta ett uppehåll, där kanske många andra skulle plåga sig och köra på och sedan sluta som 20 åring! Men du fann motivationen igen! Hur kom det sig att du tog uppehåll?

 • Precis det stämmer, jag kände spontant då att jag ville testa på något annat och satsa på en akademisk karriär. Man gör stora uppoffringar och lägger ner många timmar i veckan som fotbollsspelare. Men fick suget tillbaka och något av det som lockade mest var saknaden av lagsammanhållning vilket är oslagbart i ett omklädningsrum. 

 

Som A-lags spelare i Krubban kommer du att vara förebild för våra barn och ungdomar, med anledning av dina karriärsval, vilka tips skulle du dem?, (när man exvis inte får ut det man vill av sitt fotbollsspelande, skolan tar mycket tid osv..)

 

 • För mig har det varit viktigt att alltid ha något annat igång som ett komplement till fotbollen. Så ifall det går lite tyngre med fotbollen kan man fortfarande finna glädje i något annat i livet. På så sätt är det lättare att hitta en balans och motivationen för att hålla igång med sin sport trots motgångar blir lättare. 

 

Dina styrkor och svagheter som spelare?

 • Min största styrka är min fysik medan min svaghet är huvudspelet.

 

Vad har du för förväntningar på Lunds BK och genom denna övergång hur är känslan i valet av klubb?

 • Jag förväntar mig ett proffesionellt bemötande av både lagkamrater och personal. Sen hoppas jag givetvis att vi spelar attraktiv fotboll som lockar mycket publik. 

 

När du mött Lunds BK, kan du beskriva hur det är som spelare att komma in på arenan?

 • I Lundaderbyt senast var det bra tryck och jag hoppas att man får den känslan varje gång man kliver in på arenan vare sig det är derby eller ej. 

 

7 snabba:

Äter helst? 

 • Burgare

Dricker helst?

 • Bubbelvatten

Musik?

 • Allsångsvänligt

Reser gärna till?

 • Värmen

Mys pys eller Kostym?

 • Kostym

Hobby ?

 • All typ av sport egentligen även fast det nu blir mest padel utöver fotbollen

Vilket lag utanför Sverige?

 • Manchester United

Tack Axel, och återigen Välkommen till Krubban! Vi alla i klubben önskar dig bästa lycka under 2022!

Mirza Halvadzic
2022-01-13 22:17
En glad Mirza är hemma igen!

                                                         "MIRZA IS HOME" !!!

 

Vi har väntat och väntat på att Mirza ska komma hem igen! Nu är det klart!!!!

 

Mirza Halvadzic som säsongen 2021 spelat för Torn, har inför 2022 gjort sitt val! 

 

Så här säger Mirza själv om sin återkomst;

 

" Jag är glad över att få möjligheten att vara en del av den satsning som Krubban nu gör. Klubben har alltid stått mig varmt om hjärtat, även om jag också hade en mycket bra tid i Torns IF. Men när nu valet skulle göras inför 2022, så kändes Lunds BK som det mest naturliga att återvända till. Jag vill vara med och  lyfta denna fina klubb till nästa nivå, en nivå som jag anser att dom skall vara på. Min känsla inför 2022 är riktigt skön och jag är glad över att få träffa Krubban fansen igen"

 

Klubbchefen om Mirzas återkomst;

 

" Det var ett trevligt och välkommet samtal när jag talade med Mirza inför denna återkomst. Mirza är en mycket bollskicklig fotbollsspelare som nu under flera år samlat på sig stor erfarenhet av spel på hög nivå inte bara i Sverige. Mirza vet vad som krävs för att lyckas lyfta "ett steg till", och den erfarenheten kommer att  bli viktig för oss i lagbygget. Att han sedan spelat med flera av de som nu finns i LBK är en bonus på flera sätt"

 

Felix Konstandeliasz
2022-01-11 14:33
Felix Konstandeliasz i lagets nya matchtröja från CRAFT i sammarbete med FRIENDS !

Prisa de som prisas kan!! Felix är åter i borgen på Kg och kommer att spela för Krubban 2022!!

 

Nyheten slog ner som en positiv bomb på kansliet när klubbchefen meddelade att Felix var klar för Lunds BK!

Under förra sejouren i Krubban kunde flera av oss fans konstatera att den unge Felix hade enormt mycket fotboll i sig. Nu gör han sin tredje säsong i Ettan och jag kan utan överdrift konstatera att Felix vuxit på sig inte bara rent fysiskt utan även mentalt. Maken till vinnarskalle och fighter får man leta efter, egenskaper som när dem är rätt balanserade är en dröm för ett lag, dito en mardröm för motståndaren…!

 

Vi fick en pratstund med Felix,

Läget och hur är känslan inför 2022?

Tack, mycket bra måste jag säga. Många saker som börjar falla på plats och jag är superglad över att allt klaffat med en återkomst till Lunds BK. Jag känner en lättnad dels med ett jobb som i princip ligger granne med klubben, samt att jag börjar plugga i Lund nu till våren. Men framförallt att få komma till Lunds BK som jag vet har höga ambitioner med fotbollen liksom jag.

 

Yes, du gjorde en säsong med Torns IF och nu kommer du åter, kommentar på det?

Ja alltså, jag hade en bra tid i Torn som är en fin förening på alla sätt och dom kommer att göra ett bra 2022, det är jag helt övertygad om. Men dels blev jag nyfiken på den nya tränaren som jag har hört mycket positivt om. Han har samlat på sig många goa erfarenheter genom spel på hög nivå själv, samt nyligen varit i eliten i Sverige som tränare också, sedan har jag vänner i laget och måste erkänna att jag har en enormt go känsla i kroppen efter beslutet att nu spela med Krubban under kommande säsong.

Det låter fantastiskt Felix och jag vill att du ska veta att vi fans på sidan är riktigt glada för att du nu är tillbaka! Du är en publikfavorit på Klostergården och vi tycker att du skall ha Kg som din hemmaborg helt enkelt!

 

Vad tycker du att du utvecklat mest under det senaste året?

Jag är fortsatt bolltrygg, har samma spelförståelse, har blivit något vassare i min splitvison, men framförallt det fysiska spelet på plan, är väl där jag känner att jag ”vuxit” mest!

 

Om du får välja, vad skulle du säga är Lunds BKs styrka som klubb och laget specifikt?

Det finns en vilja i Krubban, att med de resurser som finns ha ambitionen och drivet att inte nöja sig med att placera sig sjua i Ettan, jag har en känsla att man vill mer, och det är jag angelägen om att hjälpa Krubban med. Jag sticker inte under stolen med att Lunds BK bör spela en division högre inom en snar framtid. Mitt mål är att hjälpa klubben med det och jag vet att omgivningen av spelare som finns och som kommer ansluta har samma ambition.

 

Tusen tack för att du är tillbaka Felix, vi önskar dig och laget bästa lycka till! Kör så det ryker helt enkelt! J

Tack, det ska jag! :-) 

 

 

Vid pennan: Pierre Wahlström

 

 

Välkommen JUSSI KONTINEN till Lund BK
2021-12-20 17:20
(bild: Östersunds FK)

Vi kan med stor glädje meddela att huvudtränare för vårt herrlag 2022 heter Jussi Kontinen.

 

Jussi är i fotbollskretsar erkänd som en mycket kompetent,  lyhörd, målinriktad, modern tränare som gärna ser unga spelare i sina trupper!

 

Jussi kommer närmast från ett uppdrag som assisterande tränare i allsvenskan (2021) i Östersund FK, med tidigare uppdrag som tränare bland annat i klubbar som IFK Göteborg (elitförberedande vht), Huddinge IF (ansv), Värmdö IF (ansv),  Tyresö FF (ansv), mfl.

Utbildad UEFA PRO-License, handledare vid utbildningar som UEFA B och neråt. Som fördjupning har Jussi engagerat sig i flertalet Learning Tree utbildningar i både ledarskap och positiv påverkan. Civilt är han utbildad inom JNT publishing och kommunikation mm.

 

I vår research kan vi konstatera att Jussi jobbat och spelat för tränare och coacher som är på en mycket hög nivå. Nämnas kan Sören Åkeby, Per Joar Hansen, José Monteiro, Kaj Eskelinen, Håkan Eriksson, Tommy Davidsson, Tomas Turesson mfl.

Utan undantag kan vi sammanfatta att upplevelsen av Jussi är mycket positiv både som människa och fotbolltränare.

 

Under intervjun kryper det fram att Jussi har en gedigen spelarkarriär på elitnivå bakom sig, bland annat med erfarenheter från allsvenskan i Hammarby, där Jussi beskrivs som en mycket hårt jobbande, krigande och snabb CM.

 

Min känsla av Jussi under intervjun är att han är en av de större ”fotbollsnördarna” jag träffat, Jussi sover, äter, lever fotboll ! Det är en dedikerad och oerhört kunnig men ödmjuk fotbollstränare som Lunds BK rekryterat inför 2022. Dels har han bra koll på Krubbans historia, jag försöker ställa honom några kluriga frågor såsom ålder på klubben, serieplaceringar, legender inom klubben osv, Jussi har koll! Han vet vem Wickström och Kanter är, han vet att klubben fyllt 100, han vet att vi kvalat mot Värnamo, och han har järnkoll på att våra ungdomslag ligger långt framme med bland annat framgångar i SEF Trophy, nationella, osv. Han har till och med koll på att A-laget under 2021 spelade unga spelare födda 2005 och 2004. Det senare är Jussi angelägen om att trycka extra hårt på. Ungdomar och Juniorer SKALL ges chansen och dom SKALL ges tid! I vår research ser vi att Jussi som huvudtränare i Huddinge (div2) till en dels förvåning, plockade upp en 14 åring i laget.

 

I vår förening är våra ungdomstränare angelägna om att få möjlighet att lära sig av seniortränarna, att man helt enkelt känner en önskan att få ett besök då och då, känslan av att seniortränaren kan vara ett bollplank, vägledare och inspiratör. För Jussi är detta helt naturligt och ett arbetssätt som bör avspegla alla satsande elitföreningar. Jussi menar att ska man nå framgång i en förening så är det på ungdomssidan man ska satsa.

 

I ett försök att luska ur Jussis spelidé och system får jag en utläggning som för mig å ena sidan låter enkel, men samtidigt på en nivå som känns avancerad, professionell och ansvarsfull . Han berättar på ett målande sätt hur han vill att de offensiva spelarna skall visa hög energi både i avslut och presspelet, hur försvarsspelet skall bygga på trygghet, stabilitet och kontroll. Jussi vill ogärna prata siffror eller formationer, han är tydlig med att truppen är betydande för spelidén. Han beskriver att det är viktigt att teamet med ledarna kommer överens om hur laget skall formeras, jag upplever Jussi som genuin då han är angelägen om att tränarstaben gör jobbet tillsammans, man för dialoger med varandra och kommer överens om vad som skall göras på planen, helt enkelt ett modernt ledarskap låter det som i mina öron.

 

Avslutningsvis några snabba frågor o svar!

Bästa utländska lag? MunU… (egen not, en bra kille detta… :-) 

Äter, dricker helst? En grym egen gjord Pasta, bubbelvatten till det.

Intressen utöver fotboll? All idrott, samt att resa.

Familj? Sambo

Kör? En Kia

Musik? Bruce ”The Boss”, är det som gäller !

Så ser julen ut för Jussi? Ta tiden att vara med familjen…

 

Då säger vi tusen tack för pratstunden, och önskar dig välkommen till Lund som kommer att vara din hemort kommande säsong! Fansen och klubben ser fram emot att träffa dig och flera kommer med all säkerhet att vara på plats vid lagets första träning, 

Lycka till Jussi och tack för att du valt att jobba med Lunds BK 2022!!

 

/vid pennan Pierre Wahlström

 

 

Nyheter från våra lag
P16 (Födda 06), 15/01 16:21 
P16 (Födda 06), 12/01 11:20 
PF10 (Födda-12), 09/01 18:09 
PF -8 (Födda-14), 09/01 13:23 
Dam, 05/01 09:41 
P14 (Födda 08), 03/01 08:56 
P16 (Födda 06), 20/12 10:35 
P13 (Födda 09), 12/12 11:01 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Cuper & läger
Stöd Lunds BK via
Sociala medier