VÄLKOMNA TILL LUNDS BK
Spelare ur damlaget i matchtröjorna 2021!

LUNDS BK STÖDJER FRIENDS!

På bilden ser vi Julia Svegin i bortatröjan, Nelly Törnqvist i bortatröja målvakt och

Emma Gudmundson i ordinarie matchtröja!

#stiftelsenfriends

Förhållningsregler inför matcher !
2021-05-05 15:08

Nu när det är tillåtet för matcher vill vi förtydliga följande:

Klostergårdens IP är fortfarande publikfri vid match och träning. De personer som hjälper till med träning och match har tillträde så klart.

Följande innebär att ingen som inte har en funktion kopplat till match/träning får uppehålla sig innanför staketen eller på läktarna.

För att underlätta för våra ledare önskar vi att samtliga respekterar detta.

Mer info frå Smittskydd Skåne och Region Skåne på bifogad länk

Besked från Smittskydd Skåne och Region Skåne

Mvh  Stefan

Härliga bilder från helgens herrmatch!
2021-05-04 18:52
(foto: Lola Nilsson)

Vändningen mot Lindome!
2021-05-03 08:47
"The man of the match" Marcley Manuela omfamnas av lagkapten Dardan Mustafa (foto: Casper)

MARCLEY stod för seriens hittils svettigaste vändning! Om man frågar oss!! :-)

Det har legat i luften och laget har visat både kvalite och kämparvilja i matcherna! Grabbarna har vänt underlägen och kvitterat tidigare i serien, vilket gjordes både mot Österlen, Åtvidaberg, Trollhättan och nu senast även mot Lindome!

Vi får nog anse att de magiska 70 sekunder som Marcley Manuela tog på sig att göra två mål efter inhopp i 80´de bör rankas som den häftigaste vändningen hittils..... Det första  kommer efter en stark insats av Bohman som lägger ett perfekt inlägg till Marcley och det andra efter en perfekt djupledspassning från Rebin.

Tilläggas bör att det sker hela fem byten i andra, vilket tyder på en stark bänk som Stefan Jansson också beskriver i intervjun med skånesporten.

Stor eloge till de som gör förarbetet i första, och grattis grabbar till 3 goa poäng!

Nu laddar vi om, till helgen väntar Ljungsskile borta!

Klubbchef Stefan Jansson i intervjun med skånesporten:

– En match varar i 93 min! Vi möter ett oerhört spelskickligt Lindome och har i större delen av matchen svårt i vår press. Får jobba kopiöst för att stänga ytor. Vår debutant Isak Skarlund född 2003 står sin första match i Ettan och gör en formidabel insats i målet i Emirs frånvaro. Isak gör ett par klassräddningar i första halvlek och var tryggheten själv när Lindome började öka trycket från deras sida efter vår otroliga starka vändning de sista 10 minuterna.

– Vill dock säga att vi har ett par lägen i första som kunde resulterat i vår fördel. Vet också vilken stark avbytarbänk vi har i varje match. De kommer in med energi och vänder efter 0-1 som kom igenom på en djupledsboll och lyfter den över Isak i mål i ca : 52 min.

– En av inhopparna Marcley Manuela fick ikläda sig rollen att bli två-målskytt under två minuter. Han hade dessutom ett friläge direkt efter 2-1. Efter det så var det hårt defensivt arbete igen och vi lyckades ta vår första seger för året.

– Hela laget skall hyllas för det enorma jobb man lade ner från minut 1 till minut 93. Stort plus för Isak Skarlunds debut i målet och fina mål av Marcley.

Sammanfattning FCT & inför Lindome på lördag
2021-04-30 11:28
(bild: Casper Johansson)

Matcherna duggar tätt och det är dags för att dels kort sammanfatta bortamatchen mot FC Trollhättan, samt få huvudtränarens syn på kommande match mot Lindome.

Matchen i Trollhättan svängde rejält kan man säga, hur ser du på den sammanfattningsvis?

Igor: Vi spelade en av våra bästa halvlekar hittills i den andra halvleken mot Trollhättan, jag är nöjd hur grabbarna tog tag i matchen och spela det spel vi kan och skall, både insats, approach, vilja, och fight , vi hade allt. I Första halvlek kunde vi anpassat oss bättre och snabbare på naturgräset . Tre poäng var inte långt borta, eller orättvisst på något sätt, men det är inget som påverkas oss nu. Det är ett steg framåt och vi har en bit kvar till ”topshape”… Men 2020 förlorade vi båda matcherna mot FCT. Vårt spel i andra var som sagt ett par klasser bättre, vi ska ”bara” göra det över 90+ minuter…!

Så har vi morgondagens match,

Igor: Yes, Lindome kommer att bli tufft det är ett topplag som vunnit tre av fyra matcher och ligger tvåa i serien. Dom är tekniska och väldisciplinerade. Det blir en spännande match och vi går för att ta vår första trea….

P12 (Födda 09), 05/05 19:41