SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919

VÄLKOMMEN TILL LUNDS BK !
 
Matchdag
2022-05-28 08:45

Kom ner och ge ert stöd till våra damer som idag ställs mot Malmö FF. 

Seger i det viktiga derbyt mot Torns. 
2022-05-27 16:12
Segersiffrorna skrivs till 1-0 och det är underbart att få hålla "nollan" samt självklart vinna och ta 3 poäng. Sedan är det lite av en gåta att matchen endast slutar 1-0. Motståndarna skapar i det öppna spelet i stort sett ingenting, dom har nog inte ett enda riktigt avslut innanför straffområdet. Dock får dom till två bra målchanser på två stycken hörnor samt ett distansskott från 25 meter.. Men Plakalo gör goda aktioner på dessa chanser. Plakalo har växlat upp är känslan. 
Så var det då offensiven... Chans på hans, om inte 100% målchans så åtminstone goda chanser med hjälp av en bra sista passning till 100% målchans, så såg nästan varje anfall ut för vår del i första halvlek... länge sedan jag såg ett lag var så dominanta utan att lyckas göra mål. 7-0 i 100% målchanser, i första halvlek. Utöver det en uppsjö av anfall när man kom runt på kanten och kunde i bra lägen ha kunnat hittat medspelare inne i straffområdet!
 
Den andra halvleken jämnar det ut sig lite grann, men fortfarande är det vi i Krubban som skapar dom bästa och mesta av målchanserna. Vi tar också ledningen i den 52 minuten via ett väldigt fint anfall som avslutas med att Wendt hittar Sandström som löper i djupled mot kortlinjen, Sandström får olika alternativ att spela in bollen på, väljer inspel efter backen mot bortre ytan där en pigg och allert Olofsson dyker upp. Ledningen är ett faktum. Sedan skall vi avgöra matchen, men när vi inte lyckas så löser Torns några hörnor som blir farliga. Resultatet står sig, en skön 3-poängare är bärgad, nu njuter vi av detta och får börja ladda om till på söndag då serieledande Oddevold står på tur. Nästa hemmamatch är 4 juni, varmt välkomna till en ny spännande och underhållande match med ett Lunds BK som har växlat upp. 
 
/Redaktionen
Skånederby
2022-05-26 08:09
Bild: @matsborgfoton

På lördag är det dags för våra damer att möta MFF. 
Ett lag som vi mötte förra säsongen och som vi vet är riktigt bra. 
Kom nu ner och ge damerna stödet från läktaren, biljetter finner ni på, https://lundsbk.ticketco.events/se/sv/m

 

Referat Ljungskile borta!
2022-05-24 15:39
Det blev förlust i den svåra bortamatchen mot Ljungskile med 1-2 på Skarsjövallen. 
En jämn match som kunde ha slutat lite hur som helst. Tillslut vann Ljungskile för att dom tog vara på ytan bakom backlinjen lite effektivare. 
Ljungskile har färre anfall än oss men får till lite bättre utfall på sina anfall. Men fokuserar vi på vår prestation så hittade vi ett bra och vägvinnande passningsspel i speluppbyggnaden. Vi tar oss fram i banan och kommer till många nästan lägen, där den sista passningen inte sitter på läppen eller ytan som vi lyckats öppna upp. Många spelare gör bra prestationer. Känslan efter matchen är att vi har spelat in en ny backlinjen, Stefan A-Axel J-Bozidar V har nu spelat två matcher i rad tillsammans. Dom börjar finna varandra i sina relationer. Dennis O och Elyas fortsätter vara gedigna och direkta vapen. På dom centralare och offensiva positioner gör återigen André K Eddie T bra prestationer samt Dion K, Rasmus W och Felix K är ständiga hot. Rasmus avslutar matchen med ett oerhört vackert distansskott som seglar in bakom en ställd hemmamålvakt. Längst bak kändes det som den avslutande räddningen mot GAIS växlade upp Emir P och det märktes tydligt i denna match. Bra och trygga prestationer matchen igenom. 
 
Mirza H var den första inhopparen att komma in, han fick också senare i matchen bollen av en av våra egna unga spelare från akademin som i år fått A-lagskontrakt Erik Persson. Erik lägger in en instickare till Mirza som spelar in bollen till en framstormade Bleon Ahmeti som debuterar i A-laget i och med detta inhopp. Bleon är på vippen att även kröna det med ett mål. Men återigen visar Lund att vi ger unga spelare chansen från den egna akademin. Även David Sax kom in i matchen i stället för Stefan A och gav laget energi. 
 
Nu närmast väntar derby mot Torns. Tar vi med prestationen från denna match samt lägger till att vi skall vara lite skarpare när vi är på väg att skapa målchanser, då kommer laget ta nästa kliv!
 
/Redaktionen
Nyheter från våra lag
P15 (Födda 07), 28/05 13:24 
P14 (Födda 08), 25/05 08:37 
P14 (Födda 08), 20/04 12:02 
PF10 (Födda-12), 13/04 16:40 
PF -8 (Födda-14), 06/04 22:12 
F15 (Födda 06-08), 05/04 23:47 
P14 (Födda 08), 05/04 16:17 
Dam, 03/04 19:12 
P14 (Födda 08), 21/03 10:40 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Cuper & läger
Stöd Lunds BK via
Sociala medier