SENIORSPELARNA, ELLINOR SAMUELSSON, MARCLEY MANUELA, DARDAN MUSTAFA

LBK - ambassadörsförening för Plus 10 000
2021-06-21 20:56
Möt LBK´s Anna och Anna som är ambassadörer i Skåne för det rikstäckande initiativet
Plus 10 000.
Projektet, som har initierats på uppdrag av Svenska Fotbollförbundet, har som målsättning att få fler kvinnor och tjejer i ledande roller inom fotbollen. Annorna kommer att aktivt starta upp projektet bland LBKs medlemmar i augusti månad.

Herr Lunds BK- Torn 7-1 (2-0)
2021-06-21 08:27

Fredag 28 grader  matchstart 19.00 och ett laddat " Krubban" som var omöjliga att stoppa

denna kväll .

Det blev ett historiskt slag i Lund som slutade med en 7-1 seger över Torn

efter ledning i paus med 2-0 !

Grabbarna hade längtat efter denna match och var otroligt taggade för denna uppgift både att lyssna på vår taktik samt visade både löpvillighet och en passningsorienterad fotboll som vi behärskar bäst .

Målen i första halvlek kom genom Filip Bohman som efter en fin djupledslöpning blev fri med Torns målvakt och gjorde inget misstag utan placerade bollen kallt i bortre burgaveln till 1-0  .

2-0 kom efter en tilltrasslad situation efter hörna som även där Filip var på tårna och kunde peta in en retur nära mål och vi gick in i paus med ledning efter en bra halvlek från vår sida .

i den 54 min kom så 3-0 genom Noha efter att Filip Bohman slitit sig loss på kanten och spelat ren Noah som tackade och bredsidade in sitt mål .

Torn tryckte på framåt men glömde sin defensiv och vi kunde öka vår ledning genom Rebins fina  tunga skott i nättaket från 20 m till 4-0 .

Strax innan hade vi bytt in Marcley samt Pivkovski och Dardan men den senare utgick med skada nästan direkt .

Men både Marcley och Pivkovski skördade stora framgångar genom deras inhopp med löpvillighet och viljan att delta i allt spel,Pivkovksi hann med 2 st fina mål innan slutsignalen ljöd .

Till slut fick Jesper Strid också göra mål till 7-1  genom passning från Casper Burehed strax efter Torns kvittering till 6-1 och vår kväll var fulländad .

Stort tack till alla som jobbade runt matchen och laget som gjorde hela " Krubban" stolt .

/ LBK

Herr Oskarshamn-Lunds BK 4-1 (1-0)
2021-06-14 09:58

Oskarshamn som serieledare mötte vi i Lördags på deras hemmaplan som är en svårspelad konstgräsplan som de behärskade bäst denna dag .

Vi började matchen lite trevande och kom fel i våra positioner som vi rättade till tidigt och matchen jämnade ut sig under första halvleken , 1-0 målet kom till på en frispark och vi sätter Emir i en hopplös situation när vår mur både viker sig åt sidan och hoppar felaktigt så att bollen går rakt igenom .

Halvleken ut så är matchen jämn och vi skapar ett par chanser genom Pivkovski och Noel har ett bra  nickläge och vi kände att vi växer ju längre matchen lider .

Tyvärr i starten av andra halvlek  får de 2-0 på ett skott utifrån och vi får tänka om och både gör tidiga byten offensivt för att försöka reducera i matchen .

3-0 kom sedan på en omställning men vi kämpade på och så småninom fick reducera genom inhoppade Filip Bohman på nick efter inlägg av Sågänger till 3-1 strax efter detta sker kanske vår chans att ta oss tillbaka i matchen när deras målvakt boxar Jesper Strid rakt i huvudet utan att röra bollen i straffområdet solklar straff enligt oss samt deras målvakt som sa efteråt att det var nog straff när jag missade bollen  !

Vi fortsatte jag och hade ett par chanser genom Marcley och Noha men målvakten gör ett par bra  räddningar vid bägge målchanserna .

4-1 kommer sedan pga av vår offensiv för att kvittera var för stor och försvaret lämnades lite själva .

Vi gratulerar Oskarshamn samt fokuserar framåt och fredagens derby mot Torn och på vår hemmaborg är vi svårslagna .

/ LBK

Herr 5-1 (4-1) Lunds BK - FC Linköping !
2021-06-08 09:08

Sol , publik och "Krubban" trivdes i söndags och spelade ut hela sitt register och gick segrande i matchen mot Linköping med 5-1 .

Detr kändes i luften att LBK var riktigt taggade inför uppgiften och visade direkt genom både löpvillighet samt ett bra passningspel att LBK bestämt sig för att ta 3 poäng denna dag .

Filip Pivkovski löper i djupled och får ett smörpass av Rebin och gör inget misstag utan 1-0 i 21 min , det rullade sedan på med massor av chanser till LBK och både Dardan Mustafa samt Filip Pivkovski gjorde 2 st mål vardera innan halvleken var slut genom många fina anfall som slutade i öppna mållägen .

På näthinnan finns dock Emirs utspark direkt till ett friläge Filip Pivkovski som rundade målvakten och placerade bollen i mål .

Linköping gjorde 2-1 på en skottretur och gav lite liv till matchen i första halvleken men för dagen var LBK för starka .

Andra halvleken skapade vi också en handfull chanser men bara inhoppande Noah Christoffersson lyckades med ett fint skott göra 5-1 .

Nu får vi blicka framåt till lördags matchen då vi möter serieledaren Oskarshamn borta.

Beröm till hela laget !

Stort tack till vår publik och de som jobbar runt matchen ni är ovärdeliga !

U17 , 21/06 09:26
PF9 (Födda-12), 16/06 09:41