SENIORSPELARNA, ELLINOR SAMUELSSON, MARCLEY MANUELA, DARDAN MUSTAFA

Stöd Cancerfondens Rosa Bandet kampanj med Lunds BK
2021-10-11 20:48
Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år med syftet att samla in pengar till forskning, sprida kunskap om cancer och hur man kan minska sin risk att drabbas, samt påverka beslutsfattare i viktiga frågor.

Vi är många som har blivit drabbade av denna sjukdom kanske inte genom att man själv har blivit sjuk däremot att någon anhörig eller nära vän har drabbats.

Vi är många som kan och vill bidra till det fantastiska arbete som genomförs via Cancerfonden därför har vi tagit följande beslut.

I samband med våra hemmamatcher under oktober månad kommer samtliga entréintäkter oavkortat skänkas till denna kampanj.

16/10 LBK - Oskarshamn (herr)

24/10 LBK - IFK Trelleborg (dam)

Vid dessa matcher kommer vi att spela i våra rosa matchtröjor och sedan kommer en tröja från dam respektive herr att auktioneras ut via Tradera. Auktionerna påbörjas efter den 16/10

För att vi ska lyckas samla ihop så mycket som möjligt kommer det till dessa matcher som ett alternativ till det vanliga fria inträdet för medlemmar finnas medlemsbiljetter mot ett lågt pris.

Vi har även via Cancerfonden startat en insamling för dig som önskar att bidra med valfritt belopp, https://www.cancerfonden.se/insamlingar/kampen-mot-cancer-ar-en-laginsats

#tillsammansmotcancer

Herr: Österlens FF-Lunds BK 1-2 (0-2)
2021-10-11 10:08

En mycket viktig seger tog vi i Skillinge i lördags mot Österlen som började matchen bäst och hade ett par riktigt bra chanser att göra 1-0 men Emir gjorde ett par otroliga parader som gjorde att det stod 0-0 .

Vid våra omställningar och vårt egna spel och bra löpningar från Bohman och Noha på topp samt Ottosson och Jesper Stridh skulle skörda framgångar redan under den första halvleken genom 2 mål av Jesper Stridh ett på pass från Ottosson som löpt sig fri med pass från Sågänger och spelade snett bakåt där Jesper stötte in bollen i öppet mål !

Det andra målet rullade vi upp Österlen och Rebin stod för inspelet från höger till slut som Bohman och en försvarare kampades om att komma först , det blev retur och påpassligt stod Jesper där och blev 2-målskytt när han rakade in bollen i nätet .

0-2 i halvlek som var mycket bra från vår sida och vi skulle nog haft straff när Bohman blev neddragen i ett bra läge .

Andra halvlek blir väldigt avvaktande från vår sida för vi vill bevaka vår ledning samt Österlen som de jagande och chansar lite i offensiven detta gav oss lägen att göra 0-3 men som så många gånger förr gör man ej mål så får motståndaren chans på reducering och det skedde i den 83 min på nick och sista minuterna blev en nagelbitare för oss .

Men vi krigade i alla situationer och kunde åka hem med 3 poäng, segersången ekade i Skillinge .

Nu ser vi fram emot att möta Serieledarna Oskarshamns AIK  på Lördag den 16/10 kl 16.00

i vårt Rosa Matchställ som vi spelar i för all kamp mot Cancer .

mvh LBK

Herr: Lunds BK-Skövde 1-5 (1-2)
2021-10-05 10:22

Förlust med 1-5 mot ett mycket bra Skövde som jag tror kommer vara med om första platsen i slutet av serien .

Vi kom inte upp i vår nivå denna match som behövs mot ett topplag som Skövde och vi ser hur fort det går när man tappar boll på fel ställen på planen då blir  man blir straffad direkt .

Vi hade dock en positiv känsla när vi reducerade till 1-2 och halvtidsvila men 1-3 kom direkt efter pausen som var tungt när vi nu skulle försöka kvittera i andra halvlek .

Innan matchen vara slut så släpper vi in 2 bollar till och slutresultatet blev 1-5 till ett gediget Skövde som vinner rättvist , vi får jobba vidare med vårt spel samt lag i veckan mot matchen mot Österlen på lördag  .

/ LBK

P13 (Födda 08), 12/10 16:00