F13-15 (Födda 06-08)

Lunds BK F16 F15

Välkomna till Lunds BK flickor födda 06-08

Träningstider enligt kalendern till höger.
1-2-LBK!

Snart dags för seriepremiären
2022-04-05 23:47

Till helgen startar seriematcherna. Idag spelade vi den sista träningsmatchen, motståndare TFF. Precis som i matchen mot Uppåkra förra helgen skapade vi enormt många målchanser. I söndags gjorde vi sex mål och idag tre. Matchen mot Uppåkra slutade 6-1 och dagens match vann vi med 3-2, efter ett kvitteringsmål för TFF på tilläggstid. Det som också är glädjande är att vi orkar 90 minuter, tidigare under försäsongen har vi tappat ledningar i andra halvlek. Vi är tryggare med bollen och kan vila genom att spela runt och äga spelet. Det gör att motståndarna springer sig trötta istället för att vi gör det. Vi har de senaste veckorna gnuggat skott och inlägg på träningarna, det har verkligen gett resultat. Det ser väldigt lovande ut inför seriepremiären till helgen. Men först en träning till!

Träningsmatch mot Staffanstorp f16
2022-02-18 21:13

Igår spelade vi en f16 match mot Staffanstorp. Vi startade som vanligt i högt tempo och skapade återigen en hel del målchanser i början av matchen. Det var dock Staffanstorp som tog ledningen med 1-0. Hade vi tagit ledningen hade matchbilden säkerligen sett annorlunda ut. Vi började jaga mål vilket öppnade upp för Staffanstorp. Efter 20 minuter bytte de 8 spelare och kunde därför öka trycket ytterligare  mot vårt mål. Vi stod upp bra men de lyckades ändå göra två mål till innan paus. Vi samlade krafter i halvtidspausen och gjorde en del justeringar. Vi var överens om att det var en speciell match eftersom de bytte så många spelare men vi lovade varandra att kämpa vidare ändå. Vi gick ut till andra halvlek med inställningen att det stod 0-0 och med en målsättning att göra minst ett mål under andra halvlek. Det tog 2 minuter sedan hade vi reducerat till 1- 3. En väl avvägd frispark från Naima som Sara tog med sig i farten och placerade säkert i mål. Vi fortsatte att pressa Staffanstorp och det resulterade i en straff till oss när Audrey blev fälld. Naima stegade fram och satte 2-3. Tyvärr tröttnade vi något och Staffanstorp tog över spelet. I 80:e minuten gjorde de 2-4. Vi gjorde ett sista försök för att komma i kapp och satsade allt framåt. Vi lyckades reducera till 3-4 men sedan rann tiden ut. Hade vi fått 5 minuter till hade vi garanterat kvitterat. Grym match igen tjejer. Vi visade verkligen att vi aldrig ger upp. Extra kul att Moa och Audrey spelade match med oss. Välkomna i gänget!

Slutresultat 3-4

Målskyttar Sara 2 Naima 1

Match i vintercupen
2022-02-13 17:39

Dagens mål var att skapa många målchanser. Vi startade matchen i högt tempo och hotade ständigt Västra Karups försvar. Bra start med andra ord. I den 15 minuten gjorde Marita 1-0. Vi fortsatte med samma tempo och målchanserna radade upp sig. Ofta startade anfallen från vårt straffområde och det krävdes oftast bara tre till fyra passningar för att ta oss till offensivt straffområde. I den 25:e matchminuten utökade Sara ledningen till 2- 0 genom ett hårt skott från nära håll. Dessvärre reducerade motståndarna till 2- 1 redan en minut senare. Vi fortsatte vårt fina spel och skapade några chanser till innan pausvilan. 2- 1 i paus. I andra halvlek hittade vi till en början inte rätt med vårt anfallsspel. Detta påverkade även vårt försvarsspel och vi slutade agera "rejält" i närkamperna. Även om vi skapade målchanser så var det Västra Karup som gjorde målen. Två snabba mål och ställningen var plötsligt 2-3. Vi hittade tillbaka till vårt spel och tryckte på men utan resultat. Istället kontrade de in 2-4. Inte rättvist. I ett försök att komma ikapp gjorde vi några förändringar och när det återstod 7 minuter tråckla Sara sig igenom och reducerade till 3-4. Direkt på avspark fortsatte vi pressen och vi var ytterst nära att kvittera men tyvärr åkte vi på ett  kontringsmål till. Matchen slutade 3-5. Men vi klarade vårt mål nämligen att skapa många målchanser. Nästa match fortsätter vi på samma väg men sätter även chanserna. Bra match tjejer!

Säsongens första match
2022-01-30 22:33

Första matchen för säsongen är avklarad. Det var vi som behärskade vinden bäst idag med ett fint passningsspel och störst vilja i närkamperna. Som mittbackar hade vi Naima och Ebba. Ett säkert mittlås och en trygghet vid speluppbyggnaden. Ytterbackar var Alva och Ellen. Det var inte många som kom förbi på kanterna och båda två deltog aktivt i anfallsspelet. Bakom dessa fyra hade vi Cornelia som agerade som en modern målvakt ska göra genom att vara aktiv i speluppbyggnaden och ständigt vara spelbar när våra backar har bollen. På innermittfältet styrde och ställde Sara och Tilda både defensiven och offensiven med väl avvägda passningar. På kanterna spelade Bella och Karin sedan Ida och Eleni. Ett fantastiskt arbete från alla fyra. Ständiga löpningar för att hjälpa våra backar men mest glädjande var de offensiva löpningarna i hög hastighet vilket gjorde att vi gång på gång kom runt på kanterna och kunde skapa målchanser. Längst fram idag spelade Ia, Vilda och Isabelle. De hittade verkligen rätt i sina djupledslöpningar och skapade väldigt många målchanser. De gav aldrig motståndarna en lugn stund i deras speluppbyggnad.  Hur gick matchen? Vinst med 6-3 . Målskyttar Ia 3 mål, Vilda 2 mål och Sara 1 mål.

Bra jobbat tjejer.

Cuper & läger