Lunds BK P17 2021!

Är du intresserad av att komma till Lunds BK och det lag som 2022 kommer att gå upp i U19? Vi kommer att erbjuda provträning för ett fåtal spelare under december månad.

Är man intresserad av att komma och provträna med oss så kontakta Martin eller Fredrik på

martinkindberg@hotmail.com (070-8477556)

fredrikingvarsson@live.se (0706-311708)

Skriv gärna några rader om dina erfarenheter, din målsättning och din position så återkommer vi!

Under hösten gäller följande träningstider:

Måndagar 17.00-18.30 (Centrumplan)

Onsdagar 17.00-18.30 (Centrumplan)

Fredagar 17.00-18.30 (Plan 4)

Utöver detta tillkommer ett fyspass (info från tränare)

Välkomna!

/Tränarna P04

Allsvenskan, här kommer LBK!
2021-11-29 08:15
Lunds BK: U17 stod för en bragdliknande vändning på Valhalla IP.

I det allsvenska kvalet var förutsättningarna enkla, de 2 bästa i en 3-lagsgrupp fick plats i Allsvenskan. Efter en inledande besvikelse, i det som skulle bli en klang- och jubelföreställning på hemmaplan mot Värnamo (förra helgen förlust 2-3), så var vi nu tvingade att vinna på bortaplan i Göteborg. Motståndare var riktigt tuffa GAIS. Förutsättningarna var inte de bästa, det hade snöat och var kallt, matchen fick skjutas fram 2 timmar. Ovanpå det drogs vi med ett par skador och sjukdomar på spelare.

Väl på plats var vi taggade, lite tagna av stundens allvar. GAIS börjar matchen klart bäst vi har problem med deras kvicka yttrar som ställer till det för oss med farliga inspel och bra rörelse i box. Förutom ett par fina anfall där vi kommer till ett par riktigt bra lägen så är det helt klart GAIS halvlek, och att vi låg under med bara 1-0 i halvlek ska vi tacka Sebbe och stolpen för.

Vi hade ett riktigt bra snack i halvlek, där vårt veka närkampsspel skulle få upprättelse, fler vunna närkamper, andrabollar och mer direkt, rakare anfallsspel - FRAMÅT!

HJÄRTAT skulle fram, det skulle få kosta. Vi skulle göra det för klubben, för oss och våra bröder och systrar!

Vi går in, helt annan energi, spelavbrotten är korta, vi matar på, jagar boll, hämtar boll, tränare, publik och spelare manar på varandra, hela tiden positivt. Vi släpper oturligt in 2-0 på en halvchans från GAIS. INGEN hänger med huvudet samma mentala styrka och energi. Vi har gjort det förr! Vi reducerar till 2-1 med halvtimmen kvar. Vi jagar på allt, vi blir allt farligare, bränner 2 frilägen. 2-2, lika, vinterkylan på Valhalla blir lite ljummare. Energin går nästan att ta på. 8 min kvar. Fabbe lägger en av sina fantastiska frisparkar 40 m från mål, såklart i helt rätt yta. Kamp, målvakten borta, en retur och med knapp styrfart får Ahmed in bollen. Vi har vänt, 3-2. Magi. Glädjen vet inga gränser. Huvudet kallt, 7.32 kvar på klockan. Vi ställer om till försvar och jagar med hjärtat i ett försök till kombination med hjärna. Vi täcker skott, spelar uppoffrande är taktiska och reder ut ett par halvlägen från GAIS. Vi vinner och den Allsvenska plasen är LBK:s och våra bröders i P05. GRATTIS TILL OSS!

Referat:
LB07 - Lunds BK
2021-06-21 09:26

I år kom förlusten i omgång 3. 1 år efter förra förlusten.

Återigen slappnar vi av efter att ha tagit ledningen, vi går ner i tempo och kvalitet. Tappar initiativ. Tar inte jobbet i defensiven. Släpper in motståndarna i matchen och det krävs underläge 3-1 innan vi vaknar och försöker spela, forcera. För sent.

Matchen slutar med samma siffror som förra årets premiär (3-2). Vi var inte där, underskattade motståndet och gjorde inte jobbet 100%. En förlustfri svit på över 30 matcher bröts. En bra väckarklocka! Vi är dock säkra på att studsa tillbaka direkt. Falkenberg borta på tisdag. Nu kör vi!

IF Lödde- U17
2018-02-11 15:40

IF Lödde - LBK U17   2-3  ( 1-1)

Målskyttar:  Bleron ,Simon och Edvin

Idag mötte vi seriekollegan IF Lödde i vår första träningsmatch för säsongen. Just nu jobbar vi med lite nya spelmoment i vårt spel och idag fick vi praktisera det i match. Det såg faktiskt emellanåt mycket lovande ut och vi utför uppdraget med klart godkänt .

Resultaten i våra träningsmatcher kommer i andra hand då fokus måste ligga på  vårt eget spel som skall sitta när serien är igång..

Idag har vi ett stort bollinnehav med passningar genom lagdelarna och vi får upp bollarna till vårt anfallsspel med få tillslag på bollen och många passningsalternativ med ett rörligt mittfält.

Vår backlinje ligger ofta rätt i positionerna  och löser uppgifter enkelt och med säkra passningar( några misstag och felpass finns men det tränar vi bort framöver).

IF Lödde tvingas jobba mycket utan boll och inrikta sig på kontringsspel med få spelare inblandade.

I våra anfall är många spelare involverade och vi hittar fina avslutlösningar på olika spelare.

IF Lödde gör 1-0 då vi misslyckas med ett uppspel . Vi kvitterar ganska omgående  och drar ifrån 1-0 till 1-3

Idag har vi massor av klara situationer men stolpe eller räddningar på mållinjen håller siffrorna nere.

IF Lödde reducerar till 2-3 på återigen ett misslyckat uppspel av oss.

Men helhets intrycket av vårt spel idag ser lovande ut och vi har mer att få ut av vårt egna spel.

Vi tackar IF Lödde för träningsmatchen och önskar lycka till i serien..

Christer & Peter

U17 träningstider 2018