SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
P15 (Födda 06)

Välkommen till Lunds BK P15!

Vi är en grupp med cirka 50 spelare och 5 ledare. Vi jobbar långsiktigt med målet att få så många som möjligt att vilja fortsätta med fotbollen så länge som möjligt. För att uppnå detta är vår ambition att erbjuda en bred fotbollsutbildning som ger en grundtrygghet i spelet oavsett position och att skapa förutsättningar för fortsatt spel på alla nivåer. Våra nyckelord är spelglädje, individuell utveckling och respekt!

 

2021 har vi lag i P15 Skåne A, P15 Sv A och P15 Sv B.

 

För att komma i kontakt med oss hittar ni våra kontaktuppgifter här!

 
Träningstider våren 2021:
Mån 18.15-20.15, plan 4
Tis 18.15-20.15, plan 3
Tors 19.45-21.45, plan 4
Fre 16.45-18.45, plan 4
Två seriematcher och en internmatch för P15!
2021-09-22 12:47

Denna helg spelar vi mot Kvarnby borta i Skåneserien, i P15 SvA är det spelledigt och i P15 SvB möter vi Dalby borta (ett av två lag som slog oss i våras). Vi möter spelar dessutom en förkortad internmatch mot våra yngre kollegor i P07.

 

P15 SkA: Kvarnby-LBK 2-1 (0-1)

Trots bra start med 1-0 tidigt är detta en match vi aldrig kommer in i. Vi bjuder på 1-1 efter en galen pass och sen har vi egentligen ingenting. 1-1 i paus.

 

Andra är inte heller mycket att skriva om. 2-1 på ett skott som går långt utanför men där vi nickar in den i eget mål.

 

Kvarnby vinner rättvist och vi själva går på 15% och är bara genomdåliga. Det är tur det inte sett ut såhär varje helg för då hade vi inte lett serien. Idag aspirerade vi snarare på Nobels fredspris då vi varken hade anfall eller försvar och total nedrustning för de gula på Bäckagårds IP.

 

Ny match på tisdag mot MFF och det är inget modigt uttalande att vi kommer vara bättre än idag.

 

==

 

P15 SvB: Dalby-LBK 0-9 (0-4)

Bortamatch mot Dalby GIF i storm. Trots usla väderförhållanden spelades det stundtals bra fotboll på Dalby IP. Vi tar ledningen på två fina avslut där speciellt det andra på ett studsande inspel höll hög klass. Vi gör ytterligare två mål på slutet av halvleken och 4-0 i paus.

 

Andra halvlek är riktigt trevlig och Dalby hade även de en del bra anfall som kunde resulterat. Vi inleder dock halvleken med två snabba mål och visar sen att vi kan skjuta utifrån och gör ett par på fina långskott. Matchen slutar 9-0 men beröm åt hemmalagets kämpainsats och när de väl kom upp var de inte ofarliga. Matchen betydligt bättre än vädret.

 

En match kvar i B-serien och den spelas sön 3/10 hemma mot BK Flagg. Vinst där innebär i praktiken serieseger (tvåan Åkarp måste annars ta igen 25 plusmål på sina avslutande två matcher).

 

Dalbys syn på matchen hittar ni här!

 

==

 

Internmatch: P15 SvB-P14 2-2

Match mot våra yngre kollegor. Matchen spelades 3x20 min. Vi fick väl inte i ordning spelet men P14 fick jobba med en del nyttiga saker i deras spel och alltid kul att kunna hjälpas åt inom samma förening. Ny internmatch 1/10!

 

---------

 

Nästa vecka är det verkligen matchvecka för P15 då vi har 5 matcher på 7 dagar. I Skåne A möter vi MFF hemma tis 28/9 och Åstorp hemma lör 2/10. I P15 SvA möter vi Hyllie borta i en seriefinal tors 30/9. I P15 SvB har vi seriesegermatch hemma mot BK Flagg på sön 3/10. Avslutningsvis har vi dessutom ännu en internmatch mot P14 fre 1/10. Puh :)

P15 vann två toppmatcher!
2021-09-19 09:31

Denna helg hade P15 två toppmatcher i form av TFF i SkA och Dösjöbro i SvA. Båda matcherna spelades hemma.

 

P15 SkA: LBK-Trelleborgs FF 3-0 (1-0)

På förhand tuff match mot ett mycket fysiskt TFF.  Bortalaget var organiserade och varje fast situation var ett hot med tanke på fysiken.

 

Matchen är ett ställningskrig i början där lagen har varsin klar målchans - vi på ett skott och de på en nick.

 

Efter halva halvleken tar vi över taktpinnen och vinner mittfältet. Vi får längre anfall och bättre kombinationer men har svårt med avgörande inspelen/avsluten. Halvleken ser ut att sluta 0-0 men på ett "inlägg" skjuter vi kryssribban-in. På halvlekens sista spark har de ett avslut men vår målvakt räddar. 1-0 i paus.

 

Andra startar bra och fastän vi får en femminutare behåller vi övertaget. Det är nära mål när vi avslutar tätt utanför och vi bör sen göra 2-0 när vi vinner boll högt upp men deras målvakt räddar på ett avslut från nära håll. Vi får även del fina omställningar där några tveksamma offsides stoppar oss.

 

Nåja 2-0 kommer på inlägg där vi sätter andrabollen.

TFF skapar sin bästa målchans direkt efter då de nickar över från nära håll på ett inlägg.

 

Istället kan vi punktera matchen på slutet då vi vinner boll högt upp och skjuter in 3an i bortre. Det finns massiva kontringstillfällen att utöka men matchen slutar 3-0.

 

Tuff, tät och fysisk match och trots 3-0 fick vi jobba för segern.

 

==

P15 SvA: LBK-Dösjöbro 5-0 (3-0)

Match mot duktiga Dösjöbro på Klostergården. En mer eller mindre skadefri trupp där även tre man som ej spelade så mycket mot TFF deltog för att få en full match i benen. Vi inledde denna match strålande där såväl anfalls- som försvarsspel höll mycket hög klass. Vi kombinerade oss framåt men missar lite för mycket.

 

Nåja vi snappar upp en hemåtpassning och glidtacklar in 1-0. På ett inspel bör vi sen göra tvåan men vi kommer aningen för sent till bollen.

 

Hemmapubliken bjuds på fin fotboll från grabbarna och vi nickar in 2-0 och skjuter in 3-0 innan paus. P15s bästa SvA-halvlek 2021 och 3-0 kunde och borde varit det dubbla.

 

Andra halvlek kommer vi inte upp i samma nivå. Många småsaker som beslut, tappad organisation och lite trötthet gav stor effekt på spelet. Ska också sägas att motståndarna höjde sig och fick till betydligt mer spel. Första 30 drar vi ett streck över innan vi hittar tillbaka igen och kan sätta två fina mål på slutet av matchen.

 

Matchen slutar 5-0. Vi tar med oss en otrolig första halvlek där det var propagandaspel på Klostergårdens IP. Vi får även ta med oss varför andra såg ut som den gjorde och lära oss av det.

 

---

 

Lagens kommande matcher är Kvarnby borta i SkA på söndag och Dalby borta i SvB på torsdag. Vi kommer även spela en internmatch mot P14. I SvA är vi denna omgång spellediga.

P15 tillbaka i vinnarspåret!
2021-09-13 00:12

Denna helg spelade vi i samtliga tre serier och efter förra helgens oavgjorda i SvB studsade vi tillbaka och vann samtliga tre matcher. P15 har därmed ett facit på 12-1-0 på sina 13 spelade matcher i höst.

P15 SkA: Ramlösa Södra-LBK 0-7 (0-4)

Seriefinal i SkA där vi mötte serieledande Ramlösa som enbart släppt in ett mål på sina fyra inledande matcher.

 

Denna match var dock vår från start till mål. Vi gjorde mål i första minuten och hade ett bortdömt kort därefter. Nåja 3-0 efter en kvart och 4-0 innan paus.

 

I andra malde vi på och matchen slutade hela 7-0. Skönt det lossnade med målen då vi varit minst lika dominanta mot både Hässleholm och LB07 men missat för mycket och inte stängt dessa matcher.

 

Trots 7-0 och 11e raka SkA-vinsten fanns det saker, inte minst i positionsspelet, som vi inte va helt nöjda med och kommer slipa på inför nästa helgs hemmamatch mot TFF.

 

== 

 

P15 SvA: Spjutstorp-LBK 0-5 (0-1)

Strålande första 20 där vi är för ineffektiva. Visst gör vi 1-0 på ett fint inspel men vi borde stängt denna match tidigt. 

Slutet av halvleken är svag och 1-0 i paus.

 

Även andra inleds starkt och vi sätter vårt 2-0 på nytt inspel. Vi tar konstiga beslut och matchen får ingen riktig rymt. Spelet lossnar inte och kombinationerna kuggar inte riktigt i. Trots det gör vi ytterligare tre mål och vinner komfortabelt med 5-0.

 

==

P15 SvB: Staffanstorp-LBK 1-3 (1-0)

Enligt rapport en svag första halvlek där vi har problem med ett djupledsspelande hemmalag. Korrigeringar i andra som gav kontroll på matchen och underläge 1-0 vändes till stabila 3-1. En fin andra halvlek gör vi går segrande ur en tuff bortamatch.

 

-------

 

Nästa helg spelar vi två hemmamatcher. Trelleborgs FF på lördag i SkA och Dösjöbro på söndag i SvA. Matchen mot Flagg i SvB är framflyttad efter önskemål av bortalaget.

Upp och ner för P15!
2021-09-06 10:07

Denna helg spelade vi enbart 2 matcher eftersom matchen i Skåne A mot MFF är flyttad pga MFF skulle iväg och spela cup.

 

P15 SvA: LBK-BK Olympic2 6-1 (3-0)

Match mot ett tekniskt och spelskickligt BK Olympic som hade med halva truppen från deras vinstmatch i SkåneA kvällen innan (3-2 mot Åstorp). Vi kommer helt rätt in i denna match och är vassa från start. Vi gör 1-0 på flipper efter ett inlägg. Kort därefter 2-0 där vi visade upp betydelsen av en bra förstatouch, som gav oss friläge och mål. Innan paus nickar vi även in 3-0 på hörna.

 

Andra innehåller två missade frilägen, ett där vi med vänstern skjuter utanför och ett där vi glömmer skjuta ;) Nåja 4-0 kommer till sist på friläge. På ett fint inspel från vänsterkanten får vi öppet mål på bortre och sätter femma. I slutet får vi ännu ett friläge och kan placera in 6-0.

 

Olympic reducerar på hörna men närmare än 1-6 kommer de inte och vi tar en fin seger. Väldigt bra match i 65 minuter innan vi tappar något på slutet. Roligt att se koncepten vi tränat på vad gäller tålamod, etablera spel på offensiv planhalva och beslut sista 3-delen. Grabbarna löser detta hur bra som helst och visar upp en fin fotboll.

 

==

 

P15 SvB: LBK-Åkarp 3-3 (1-0)

Hemmamatch mot Åkarps IF, som vi med ett lite för starkt lag slog stort i våras. Vi inleder okej och kan ta ledningen 1-0. Vi skall utöka den efter ett fint inspel där vi skjuter rakt på deras målvakt.

 

I övrigt är det inte mycket som stämmer. Vi tar konstiga beslut och viljan/organisationen glömde vi i omklädningsrummet. 1-0 i paus.

 

Åkarp kvitterade direkt i andra där vi spelar bollen rakt till dem. De gör även 2-1 på en lobb där vi misstajmade en långboll. Nåja vi kvitterar omedelbart och sen utnyttjar vi ett misstag till 3-2. I samband med målet lyckas vi få 5-min utvisning och Åkarp utnyttjar överläget och gör 3-3 på matchens sista spark sen de dribblat sig förbi hela vårt mittfält som gång på gång undviker duellen.

 

En väldigt svag P15 match utan tanke, speluppfattning eller beslutsförmåga. Åkarp ville mycket mer än oss och baserat på det tar de en rättvis poäng. Är man så svaga som vi var denna dag kan man inte förvänta sig att vinna en fotbollsmatch. Fotboll innehåller närkamper, passion och inställning och det glömde vi helt bort denna dag och flera killar får rannsaka sig själva och fundera på om man gjorde allt man kunde för det skulle bli bra för laget. Vi kommer tillbaka revanschsugna!

 

----

 

Nästa helg har vi Staffanstorp borta i SvB på fredagen, Spjutstorp borta på lördag eftermiddag i SvA och serieledande Ramlösa borta på lördag förmiddag i en ren seriefinal i Skåne A.

 

 

 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Cuper & läger
Stöd Lunds BK via
Sociala medier