SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds BK
Lunds bästa bollklubb sedan 1919
U16 (Födda 03)

2017-05-12 09:29

Future Cup
2016-03-29 09:43
Under påsken deltog Lunds BKs P13 i Future Cup. Future Cup är en"elitcup" där flera namnkunniga och duktiga lag deltar. P13 åkte dit med inställningen att förbättra beslutsfattandet och öka tempot i vårt eget spel. Vi utgick hela tiden från vårt eget spel och valde att inte anpassa spelt efter motståndarnas sätt att spela. 

Sammanfattningsvis kan vi säga att turneringen blev en stor framgång prestationsmässigt och vi fick definitivt ut det vi ville av vårt deltagande. Resultatmässigt blev det kanske inga lysande siffror men vi spelade mycket bra och det var misstag som gjorde att resultaten stack iväg i vissa matcher. Alla misstag straffar sig omedelbart på den här nivån vilket blev en nyttig erfarenhet för våra spelare. 

I gruppspelets första match mötte vi IFK Lidingö FK. Ett bra lag som vann rättvist med 6-1. Trots sifrorna kändes det ändå som ett lag vi skulle kunna slå en bra dag.

Därefter möte vi norska Fornebu FK. Bästa laget i gruppen. Vi börjar matchen riktigt bra och pressar tillbaka norrmännen första 10. Sedan får Fornebu ordning på spelet och kan göra 2-0 inom ett par minuter. Vi har svårt att komma till avslut men tycker ändå att vi fortfarande spelar helt ok. Forenbu hinner göra ytterligare 3 mål och matchen slutar 5-0. 

Sista matchen och där står GAIS för motståndet. Det blåser nu rejält och vi drar vinstlotten och får medvind. Vi börjar återigen bra och gör 1-0 redan i 10:de minuten. Vi har full kontroll på matchen och GAIS har inte mycket att sätta emot. I andra halvlek får har vi motvind vilket natrurligtvis gynnar GAIS. GAIS lyckas dock inte dra nytta av fördelen och vi kan relativt enkelt hålla undan. I slutet av matchen drabbas vi av en onödig utvisning med påföljande matchstraff men det påvrkar inte matchbilden under det resterande minuterna av matchen. Vi vinner övertygande med 1-0.

Placeringsmatchen mot kinna IF blir en lustig historia. Flera spelare är nu skadade plus att vi inte kan sätta in vår spelare med matchstraff. Vi försöker spela fotboll och Kinna slår långa bollar på Bengt. Tyvärr ger det resultat och Kinna kan gå till pausvila med ledning 3-1. I andra får vi stopp på dom långa bollarna och vi matar på. Vi trycker på men lyckas dess värre inte få in bollskrället i målet. Kinna IF fick sig en riktig nagelbitare. Vi är nöjda ed insattsen men önskar att vi hade fler hela spelare.

I sista matchen möter vi AIK. Även i denna match spelar vi riktigt underhållande fotboll. AIK gör 4 mål det första 14 minuterna på lite enkla lobbar in bakom vår målvakt som inte når bollarna riktigt. Sedan tar vi över matchen och radar upp riktigt fina målchanser. Två stolpskot ett bortdömt mål bland annat. Vi gör 2 mål och går till halvtidsvila med underläge 4-2. Vi fortsätter spela bra men lyckas som sagt inte peta in bollen i denna matchen heller. AIK kan göra ett sista mål i 49:de minuten och matchen slutar med förlust 5-2. 
Seger i Vintercupens kvalomgång gav A-slutspel
2016-03-14 08:57
På söndag eftermiddagen stod Kullavägen BK för motståndet i Vintecupens kvalomgång. Seger och Lunds BK går till A-slut spel. En förlust skulle resultera i B-slutspel. Dagens match var en av våra första 9-manna matcher och en ny utmaning för oss.

Vi bestämde oss i sista stund för att spela med en rätt offensiv uppställning 4:1:3 som vi ansåg skulle ge oss bra förutsättningar för att träna oss på vårt 11-manna spel. Mycket rörliga ytterbackar och ytterforwards. Dessutom hade vi Leon som var som klippt och skuren för rollen som ensam mittfältare. 

Vi inleder lite trevande men kommer snabbt in i spelet. Dock är det Kullavägens BK som gör det fösta målet. KBK hade ett par riktigt duktiga spelare som ständigt utmanade vår backlinje och det tog hela fösta halvlek innan vi fick någorlunda koll på dessa spelare. Vi skapade många chanser i första halvlek men en stor eloge till KBK målvakt som stod rätt och tog allt som kom i hans väg. Vi lyckades dock peta in ett kviteringsmål och det stod 1-1 i halvtid.

I halvlek kände vi ändå att vi hade grepp om matchen och att vi kunde fortsätta att nöta på.  Vi var dock tvunga att ligga lite närmare i markeringarna och att komma in i press snabbare. Vi löste detta och kunde pytsa in ytterligare 4 baljor. Att vi lyckades med vår spelidé tycke jag bevisas av Felix som gjorde 2 fina mål från sin position som ytterback. Alla gjorde mycket bra ifrån sig men vi ändå berömma Leon lite extra för sin enormt fina insatts som ensam mittfältare i 60 minuter.

P03 spelare förstärkte P02 med bravur
2016-03-13 08:51
Under lördagen deltog Leon och Altin i en match tillsammans med P02 mot IF Lödde i vintercupen. En viktig omgång eftersom det var en kvalspelsmatch om spel i A eller B slutspel. Lunds BK hade inför matchen förlorat samtliga matcher medan IF Lödde vunnit sin grupp med 5 segrar och 1 förlust. Tufft läge alltså.

Leon och Altin kom in i matchen efter ca 10 minuter spel och satte genast färg på matchen. Leon med sin teknik och energi och Altin med sina kloka ljupledslöpningar. Altin skapade ett flertal chanser under första halvlek och var ytterst nära att göra mål. Mål fick däremot Leon göra under andra halvlek då även han fick kliva upp och spela forward.  Leon var också nära att göra ett riktigt snyggt mål med en riktigt snygg cykelspark men målvakten var välplacerad och kunde plocka ner den bollen.

Bra jobbat av våra grabbar och det blev vinst med 4-0 tror jag.
Spelade matcher
Lör 19/10 12:00
2 - 1  
Lör 12/10 12:30
1 - 4  
Lör 5/10 14:00
Sön 29/9 15:00
0 - 1  
Lör 21/9 15:00
4 - 2  
Lör 14/9 12:00
4 - 1  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Lunds BK, 25/11 13:27 
Lunds BK, 20/11 10:30 
Lunds BK, 08/11 21:05 
Lunds BK, 08/11 20:08 
 
Huvudsponsor
Guldsponsor
Silversponsor
Cuper & läger
Stöd Lunds BK via
Sociala medier