VÄLKOMMEN TILL LUNDS BK !

Veckans matcher
2022-08-15 08:59

Ännu en spännande vecka framför oss.
Missa inte att våra herrar spelar DM match mot Eskilsminne nu på onsdag kl 19.
Matchen spelas på Klostergården och det är fri entré.

Matchreferat LBK - Tvååker
2022-08-14 22:09

En mycket varm sommardag med tidig Kick Off, Lund tog emot tabell sjuan Tvååker som även dom inlett hösten med två segrar. En jämn match förutspåddes och en relativt jämn match blev det.. åtminstone inledningsvis. Termometern visade 30 grader och när det är så varmt så tillkommer ”coolingbrake” dvs kort vattenpaus efter halva halvleken, det blir därför också lätt att dela inte match i dessa perioder…

I första halvlek så är det en jämn match fram till första coolingbraket… den andra halvan av första halvlek så tar hemmalaget över mer och mer! När halvtidsvilan går så står det 0-0 men man har hört frustrerade bortaspelare tappa tålamodet.

Andra halvlek förstärks av det som hände under slutet av första. Krubban driver matchen och bortaspelarna blir allt mer trötta och frustrerade. Med variation och ständiga hot så blir det jobbigt att stå emot. Det blir ett senare avgörande när inbytte Erik Persson vår egen produkt kommer in i rollen som forward och gör matchens enda mål!

Ett mycket stabilt försvarsspel gör att laget håller nollan för tredje matchen i rad. Som någon så fyndigt sa… nu rullar ”pågatåget”

Nu tar vi sikte mot den kommande veckans utmaningar!

Referat från DM matchen mot Ystads IF FF
2022-07-28 07:45

Då har höstsäsongen dragit igång med den första tävlingsmatchen.
På en väldigt fin gräsplan besökte vi Ystad för match i DM. Det blev tillslut en övertygande ”femetta”… men vi tar det från början.

Vi tar tag i matchen direkt och parkerar på motståndarnas planhalva. Dock blir det ”tempotorsk” och lite för omständigt när vi ska komma till målchanser. Målchanserna blir ganska lätträknade under första halvlek.
Vi får även en kalldusch efter knappt 20 minuter, då ett slarvigt bolltapp ostörda, leder till friläge och ledning för Ystad.

Efter målet blir det relativt händelsefattigt med någon/några goda anfallsförsök.. men när vi återigen mot slutet av halvleken börjar utmana ytan bakom motståndarnas backlinje så leder det till att André dribblar sig in o straffområdet och på en tilltrasslad situation tilldöms vi straff. På den efterföljande straffen så kvitterar vi 1-1 Drygt 90 sekunder senare så sätter Erik Z ett distinkt skott välplacerat som ger oss 2-1.. vips precis före pausvilan så har vi vänt!

Matchen avgörs under första kvarten i andra halvlek. En av flera väldigt bra slagna hörnor leder till att Z är sista man på bollen från vårt lag, 3-1. Sedan är vi på väg att rinna igenom centralt men tilldelas frispark. Erik Z är het denna dag och drar dit 4-1… resten av matchen spelar vi av där vi hela tiden hotar deras backlinje och får flertalet goda möjligheter att öka på… dock dröjer det till slutet av matchen när Eddie löper i djupled, Linné skarvar fram Eddie till ett friläge.. 5-1!

Vi tackar Ystad för matchen och laddar om till måndagens seriematch borta mot Ängelholm!

Välkommen Jamshed Asekzai!
2022-07-23 07:38
Jamshed Asekzai efter ett träningspass på Kg !

Vi välkomnar "wingern" Jamshed Asekzai till Lunds BK!

Stefan Jansson;

" I Jamshed får vi en rutinerad och bollsäker fotbollspelare som kommer att bidraga både med rutin, fart och kreativitet...! Vi är glada för att Jamshed efter träning under en tid i vår miljö tillslut bestämde sig för att välja Krubban"

PF 9 födda-13, 12/08 16:41
PF10 (Födda-12), 10/08 12:32