Dam

Lunds BK Dam 2022 !

Truppen idag består av ca 30 spelare, med ett åldersspann från 16-30 år. 2022 spelar laget i i div.2, med många intressanta matcher och utmaningar!

Målet och syftet med vår verksamhet är att trivas ihop och samtidigt ha ett kontinuerligt lärande, lärande från såväl matchspel som från träning. Där fokus ligger på laget före jaget, med ett inkluderande synsätt och god kamratanda!

Vi tränar under säsong 3 dagar i veckan, inne på arenan(centrumplanen). De dagar vi tränar är Måndag, Onsdag och Torsdag kl. 18.30 - 20.
Utanför säsong så tränar vi två gånger per vecka, träningsdagarna är då måndagar och onsdagar 18:30 - 20:00 på centrumplanen, Klostergårdens IP.
Är du intresserad av vår verksamhet så är det bara att slå en signal eller skicka ett mail till någon av våra huvudtränare Mikael Törnqvist eller Peter Ahlin.

Välkommen till oss i Lunds BK!

Mikael Törnqvist
micket7707@gmail.com

Peter Ahlin
Referat: Lunds BK - Janstorp AIF
Skön seger, rättvis seger!
2022-05-02 12:05

Idag möter vi ett motstånd som sätter vår fina lagmoral på prov, detta genom att spela på ett ibland mindre polerat sätt. Det smällde bra och det var stundtals hårda tag, där jag är glad över att ingen kliver av planen allvarligt skadad.

Vi visar på hög lagmoral mär vi vänder ett 0-1 underlag till vinst 4-1. Vi lägger fokus på det vi ska och på så sätt straffar våra motståndare, med ett stundtals riktigt bra spel med många fina kombinationer över hela banan. Vi ligger tätt och är rejäla i det vi tar oss för, framåt börjar vi bli riktigt vassa nu! Ida C är upp på 8 baljor och där lär komma ännu fler under säsongen, riktigt bra Ida! Ni andra gör ett hårt arbete för att sätta upp Ida i dessa målchanser, som hon så fint förvaltar! Återigen så faller ingen ur ramen, alla håller sig till det vi vill! Bra tjejer!

Referat: Eskilsminne DFF - Lunds BK
Bra genomkörare
2022-04-03 19:12

Nu siktar vi på säsongen och seriepremiär nästa helg, DM är över för denna gången.

Ett bra genrep för oss nu när vi ska in i seriespel, där vi känner oss redo! Vi visar god lagmoral och krigar för varandra, detta är viktigt och det kommer vi ha nytta av i framtiden! Bra jobb idag tjejer, nu tränar vi i veckan sen är det dags på söndag...för seriepremiär 2022! Vi är redo!

Referat: Landskrona BoIS - Lunds BK
Gruppseger DM
2022-03-19 20:21

Vi åkte till Landskrona med vetskap om att 3 poäng skulle innebära gruppseger! Vi tar tag i taktpinnen direkt, styr och ställer direkt från start. Vi har mycket boll och pressar motståndarna högt, det är jakt över hela banan. Skulle tippa på ett bollinnehav på 70/30 till vår fördel, så som vi vill ha det! En bra genomkörare där vi kunde snurra runt på alla spelare som var med denna kväll i Landskrona. Vi var trygga i hur vi vill upträda, i vårt nya spelsystem. Bra insats från alla, extra kul med Sofie som gjorde debut och Sara som var med oss från F16 laget. Nu tar vi nya tag i nästa omgång av DM, sen är det dags för seriepremiär andra helgen i April! Nu närmar det sig...

Referat: Kullabygden DFF - Lunds BK
Härlig insats i krispigt väder
2022-03-07 13:53

Då var säsongen 2022 igång, med match i årets DM! Som vi har längtat efter detta, att få dra på sig den gula tröjan igen!

Vi kommer till start med ett "nytt" lag, med en del nya spelare. Vi gör det riktigt bra idag, trots att vi kommer till start med endast 13 spelare. Med en hel del spelare borta, av olika anledningar. Vi visar vilken bredd vi har i laget, där alla kan gå in och ta jobbet oavsett vad. Toppen!

Vi spelar stundtals en riktigt bra och fin fotboll, där vi hittar fina kombinationer med ett vasst passningsspel. Fokus nu ligger på att hitta dit vi var förra året, att få med de nya i laget och skapa ett bra fundament i laget. Vi visar att vi tar jobbet för varandra, står upp och tar kampen i varje del av planen. 2 mål framåt och noll hemmåt, så som det ska vara. Viktigt att vi håller rent hemmåt, framåt kommer vi alltid skapa!

Alla gör det bra, ingen som faller ur. Matchplanen hålls och vi är trygga i vårt uppträdande på plan, vi agerar med stor pondus och det kommer gynna oss mycket i det långa loppet.

Emelie som är ny i målet gör det bra och står för en fin frilägesräddning, annars lugnt bakåt idag...bra! Julia som är ny i mittlåset gör en stabil insats, visar att hon kommer vara viktig för oss i år. Ebba som är ny på mittfältet tar kampen och visar upp stor teknik, lugn och trygg med bollen med en fin passningsfot. Alla ni andra gör också en gedigen kamp, arbetar och sliter för laget! Bra tjejer, nu tränar vi i veckan och sen match i hemmaborgen på lördag igen...äntligen hemmamatch igen...där vi är som starkast!

Fre 19/8 18:30
Sön 28/8 12:00